Află topul celor mai bune destinații de vacanță pentru anul 2023 și cum poți găsi bilete de avion ieftine - LIFE.ro
Mergi la conținut

La capitolul turism s-au înregistrat cele mai multe pierderi în ultimii ani, din cauza pandemiei de COVID, însă 2023 se anunță un an excelent pentru călătorii. Cu toate astea, achiziționarea biletelor de avion nu este o treabă ușoară.

Cu cât timp înainte să îți cumperi biletul?

Pentru a beneficia de un preț avantajos la achiziția biletelor de avion, acestea trebuie cumpărate cu mai mult timp înainte de efectuarea călătoriei.

Nu există o regulă generală pentru asta, însă cele mai multe studii spun că ar fi bine să-ți achiziționezi biletele între 3 luni și 30 de zile de zile înainte pentru un zbor în interiorul României pentru a beneficia de un preț mai mic.

Pentru cumpărarea biletelor internaționale, ar trebui să rezervi biletele între 5 și o lună înainte de plecare. Poate părea destul de mult, dar dacă vrei un bilet la un preț bun trebuie să te hotărăști din timp. De obicei, companiile aeriene pun biletele în vânzare atunci când anunță orarul de vară sau iarnă pentru sezon, iar acest lucru se întâmplă cu aproximativ 9-10 luni înainte.

Dacă vrei să zbori cu o companie low-cost, regulile sunt mai simple: cu cât cumperi biletul mai repede, cu atât beneficiezi de un preț mai bun.

Cea mai ieftină zi de zburat

Dacă vrei să economisești timp și bani, ar fi bine să știi și care este cea mai ieftină zi în care îți poți achiziționa biletul.

Cei mai mulți oameni aleg să zboare în week-end deoarece atunci le este programul mai lejer și nu sunt nevoiți să fie la lucru. Din acest motiv, companiile aeriene au observat acest comportament al călătorilor, drept urmare, prețurile pentru zborurile din week-end sunt mai piperate.

Prima regulă în turism: nu-ți alege să zbori în week-end dacă vrei să economisești bani.

De asemenea, este de evitat să călătorești lunea pentru că majoritatea oamenilor care zboară luni călătoresc pentru afaceri. Antreprenorii și oamenii de business călătoresc luni deoarece setează obiectivele afacerii lor pe întreaga săptămână ce are să vină. Ei își permit să dea mai mulți bani pe bilete, iar companiile aeriene au înțeles asta, drept urmare, tarifele sunt destul de mari.

Conform cercetărilor, marți și miercuri sunt cele mai ieftine zile de zburat. Multe dintre companiile aeriene scot reduceri săptămânale marți dimineață, iar companiile concurente sunt nevoite să balanseze prețurile, iar marți este o zi excelentă pentru a prinde o mulțime de oferte.

Cât despre cea mai ieftină oră, aceasta ar fi 15:00. Astfel, poți că cauți bilete la această oră pentru a găsi oferte imbatabile.

Totodată, joi și vineri nu este convenabil pentru a cumpăra bilete pentru că sunt zile populare, foarte aproape de week-end, când banii nu mai sunt un obstacol pentru oamenii care își doresc ceva mai multă relaxare după zile încărcate la job.

Marți, miercuri și sâmbătă sunt cele mai bune zile în care poți să-ți achiziționezi biletul de avion. De asemenea, în ianuarie vei găsi cele mai bune oferte la bilete deoarece este o lună destul de apatică, iar lunile iunie, iulie și august sunt cele mai căutate.

Fă-ți singur configurări de zbor pe site-urile companiilor low cost

Fă-ți singur configurări de zbor pe site-urile companiilor low cost, dar și pe cele ale marilor companii aeriene, încercând mai multe date! Multe dintre prețurile mici nu sunt anunțate și nu pot fi găsite nici pe motoarele de căutare tot timpul. Noi căutăm, uneori, manual, și am avut surpriza să găsim bilete la prețuri incredibil de mici.

Caută incognito!

Când căutați pe google, este indicat să căutați în modul incognito, ca nu cumva să vă treziți că azi ați obținut un preț, iar mâine este dublu. Fiind o lume a marketingului, prețurile explodează în secunda în care te-au văzut că ai dat click spre o anumită destinație. Și tot pe google, caută pe google flights, pune doar datele fără destinație și vei vedea harta lumii și unde poți găsi bilete de avion ieftine.

Prețul corect în turism! 

Informează-te înainte cam care ar fi prețul corect pentru ruta aleasă ca să știi cam care este suma pe care trebuie să o plătești pentru bilet. Compară prețurile biletelor de avion. Cum faci acest lucru? Folosește-te de motoarele specializate: Skyscanner, Google flights, Momondo, Jet Radar, Kayak, Opodo, Expedia, Vola, Airfare Watchdog, Kiwi etc.

Ai răbdare! 

Încă din luna ianuarie, fă-ți timp să te uiți, dimineața și seara, măcar 10 minute, pe site-urile marilor companii aeriene, pe cele low-cost, dar și pe site-urile cu dealuri bune: Flight Deals și Holidays Pirates.

Când cumperi? 

Căutați biletele de avion, după miezul nopții sau dimineața devreme, când nu este prea multă lume online, iar prețurile sunt scăzute. Ideal, ar fi să vă cumpărați bilet de avion cu cel puțin 3 luni înainte pentru o destinație unde este sezon și cu 6 săptămâni înainte pentru o destinație off sezon.

Revista National Geographic a lansat topul celor mai bune destinații în turism pentru anul 2023 

Pe listă sunt 25 de locuri din întreaga lume, relatează CNN. Respectul pentru oameni și culturile lor, pentru pământ și conservarea acestuia este o temă generală a listei, care este împărțită în cinci categorii oficiale. Amy Alipio, redactor principal la National Geographic Travel, speră că 2023 va fi nu doar anul revenirii la normal, din punct de vedere turistic, ci și al redescoperirii minunilor naturii și arhitecturii.

„Atunci când ești uimit de un loc, îl tratezi cu respect. Acel spirit vrem să-l încurajăm cu această listă”, a spus Alipio.

Lista se concentrează pe destinațiile care au făcut eforturi de conservare, conduse de comunitate, pe locuri patrimoniu și modalități prin care turiștii își pot aduce contribuția, precum și locurile care promovează ecoturismul, durabilitatea și incluziunea.

Citește și: Cele mai ieftine bilete de avion, unde şi cum le găseşti

Accent pe comunitate National Geographic a introdus o nouă categorie în lista din acest an, înlocuind „sustenabilitatea” cu o categorie mai largă de „comunitate”.

„Este vorba despre extinderea atenției asupra oamenilor care luptă pentru destinații sustenabile și asupra diferitelor moduri care se manifestă acest lucru, de la a face călătoriile mai accesibile până la sprijinirea afacerilor locale”, a spus Alipio. Celelalte patru categorii sunt natura, cultura, aventura si familia. Cele cinci destinații enumerate la rubrica „comunitate” reprezintă o gamă diversă de puncte forte.

Ghana este listată ca o destinație importantă de turism în Africa de Vest. Alberta, Canada se află și ea pe listă.

În Laos, un nou tren de mare viteză face țara mai accesibilă pentru vizitatori și oferă localnicilor oportunități economice. Orașul Milwaukee, Wisconsin, din SUA, a intrat în top pentru că „a susținut comunitatea creativă”, a spus Alipio. Iar în Grecia, Karpathos este un loc remarcabil pentru turismul durabil.

Lista destinațiior de turism realizată de National Geographic pentru 2023:

Cultură: Via Appia, Italia Busan, Coreea de Sud, Grotele Longmen, provincia Henan, China Egipt Charleston, Carolina de Sud.

Natură: Scoția, Botswana, Slovenia, Parcul Național Big Bend, Texas Azore Aventură, Noua Zeelandă, Choquequirao, Peru, Utah, Alpii austrieci, Parcul Național Revillagigedo, Mexic.

Comunitate: Arhipelagul Dodecanez, Grecia ,Milwaukee, Wisconsin, Alberta, Canada, Laos, Ghana.

Familie: Trinidad și Tobago, San Francisco, Crosstown, Trail, California, Columbia, Manchester, Regatul Unit, Elveţia.

Sursa foto: Depositphotos

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora