Ce poţi face cu copilul tău vineri - LIFE.ro
Sari la conținut

Ce poţi face cu copilul tău vineri

Ştim deja că vineri şcolile din Bucureşti vor fi închise, iar copiii vor avea un week-end prelungit. Şi cum cei mai mulţi dintre părinţi vor sta acasă cu ei, vă recomandăm câteva activităţi pe care să le faceţi împreună.
Share this article

Ştim deja că vineri şcolile din Bucureşti vor fi închise, iar copiii vor avea un week-end prelungit. Şi cum cei mai mulţi dintre părinţi vor sta acasă cu ei, vă recomandăm câteva activităţi pe care să le faceţi împreună.

În primul rând, să ne jucăm împreună

Dacă tot stăm în casă la căldură, atunci să jucăm ceva vesel împreună. Pe lângă un pic de distracţie, mai învăţăm şi ceva gândire strategică, ce înseamnă competiţie, dar şi cum să te joci în echipă. Avem câteva recomandări pentru voi:

1. Multicity – un joc de strategie în care va trebui să vă găsiţi locul într-un oraş aglomerat. Fiecare jucător trebuie să îşi poziţioneze toate personajele pe tabla de joc. Primul care o va face va fi declarat câştigător. În urma jocului, toată lumea va câştiga un plus de antrenament al gândirii strategice şi al viziunii în spaţiu.

2. A fost odată ca niciodată … pentru cei mici – un joc care dezvolta comunicarea şi vocabularul copiilor mici. De fiecare dată va fi diferit, aşa că puteţi să-l jucaţi până seara. Şi ce este cel mai fain: toată lumea o să vorbească aceeaşi limba – aceea a copilăriei şi a poveştilor sale.

3. Haba, taxi-ul animalelor – un joc distractiv în care toată lumea se va întrece să construiască un drum cât mai lung ca să plimbe cu maşina cât mai multe animale. În acest joc, copii îşi vor antrena memoria, atenţia şi rapiditate. Doar aşa vor putea câştiga cât mai mulţi clienţi din lumea animalelor.

Acum că ne-am jucat, să şi învăţăm

Şi cum mai bine dacă nu prin lectură? Comorile din spaţiu fascinează orice copil, iar poveştile scrise de (incredibilul) Stephen Hawking şi fiica sa Lucy Hawking sunt minunate. Să ne credeţi pe cuvânt nu va exista o explicaţie mai interesantă, mai clară şi mai captivantă asupra unor concepte atât de complexe, precum cosmos, călătoriile în timp, Big Bang sau expediţiile pe lună.

Noi vă recomandăm toată colecţia. Dar dacă vreţi să începeţi cu una, vă recomandăm George şi Big Bangul. Senzaţii tari cuantice şi aventuri galactice însoţite de informaţii fascinante despre Univers. O călătorie spre începuturile timpului care va trata teorii ştiinţifice cu privire la călătoria în timp şi la Big Bang. La finalul cărţii veţi găsi o bandă desenată care prezintă succint o desfăşurare în sens invers a evoluţiei Universului, începând din prezent şi încheindu-se în momentul Big Bangului. Superb.

Sau poate un film: Early Man

Pentru aventuroşii care vor îndrăzni să iasă vineri din casă, vă recomandăm un film de animaţie. Îl găsiţi în cinematografe, aşa că un drum la mall pe frigul de afară nu o să fie prea chinuitor. Propunerea aceasta este, în principal, destinată celor care vor merge cu maşina.

Deci, dacă ne aventurăm până la cinema, putem merge la Early Man: Tare ca piatra, o animaţie regizată de Nick Park după un scenariu scris de Mark Burton şi James Higginson.

Acţiunea filmului este plasată la începuturile civilizaţiei atunci când creaturi preistorice, dinozauri şi mamuţi lânoşi stăpâneau Pământul. Animaţiei urmăreşte povestea curajosului Dug, un adolescent uşor atipic al Epocii de Piatră care duce o viaţă liniştită şi monotonă într-un trib naiv, dar simpatic, condus de înţeleptul Bobnar.

În timp ce Dug visează la aventuri măreţe şi vânători de mamuţi, Bobnar e mulţumit că îşi poate hrăni familia cu iepuri capturaţi în apropierea locuinţei. Cu toate acestea, pacea le este răpită în momentul în care teritoriul lor este invadat de un duşman cu arme nemaiîntâlnite: Lord Nooth şi armata lui din Epoca Bronzului. Şi atunci, oamenii, avându-l în frunte pe Dug, sunt nevoiţi să se ridice împotriva lordului Nooth pentru a-şi salva căminul. Cine va câştiga?

Sau un spectacol de teatru

Tot pentru cei care îşi fac curaj să iasă din casă, le recomandăm să dea o fugă (tot cu maşina) la Teatrul Ţăndărică. O ocazie perfectă pentru educaţie alternativă. Copilul va învăţa distrându-se (exact calea potrivită pentru învăţătura inteligentă).

La Teatrul Ţăndărică avem vineri trei evenimente. Începând cu ora 10:00, Copii şi părinţi în lumea internetului, o întâlnire cu psiholog clinician şi psihoterapeut Monica Dinulescu.

De la 10:15 are loc spectacolul Scufiţa Roşie. Nu există generaţie care să nu fi crescut cu povestea lui Charles Perrault. Toţi copii adoră aventurile unei fetiţe cu scufiţă, trimisă de mama ei, prin pădure, să-i ducă de mâncare bunicii ei.

Iar, de la 10:30 avem spectacolul Ridichea uriaşă. Un basm rusesc despre un bunic care a pus în grădiniţă o ridiche. Aceasta a crescut mare, mare, cât capul omului. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ, dar nu a reuşit. Moşul a chemat şi pe babă, dar ridichea nu s-a smuls. A chemat baba şi pe nepoţică, dar ridichea nu s-a smuls. Nepoţica a chemat căţeluşul, dar ridichea nu s-a smuls. Vine şi pisica să ajute şi ea la scos ridichea. Tot nimic! Într-un final, a fost chemat şi şoarecele şi împreună cu toţii au reuşit să smulgă ridichea.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora