Cele mai bune cărți cu tematică de Crăciun din toate timpurile! Iată ce poți citi iarna aceasta!
Dacă ai o zi liberă sau vrei doar să te relaxezi după o zi încărcată de muncă, o variantă ideală ar fi să te bucuri de lectura unei cărți. Poți alege o carte preferată, o carte nouă pe care doreai să o citești de mult timp sau orice alt gen de roman îți este pe plac. Nu rămâne de facut decât setezi intensitatea luminii din cameră, pentru a fi potrivită pentru citit, dar și pentru a crea atmosferă.
În cazul în care îți dorești să te bucuri de o carte bună, care să aibă tematică de sărbători, mai jos vei descoperi 5 sugestii de cărți cu tematică de Crăciun. Acestea sunt cotate ca fiind cele mai bune cărți din această serie din toate timpurile. Dacă, totuși, ai citit toate recomandările de cărți de mai jos, îți propunem o altă activitate cel puțin la fel de palpitantă. Bucură-te de jocuri online casino România 2020, distrează-te pe cinste și câștigă bani pentru a te putea răsfăța de sărbători!
1. Scrisorile de Crăciun ale tatălui
Prima recomandare pe care ți-o facem se numește ”Scrisorile de Crăciun ale tatălui” și este scrisă de autorul englez J. R. R. Tolkien. O poți găsi pe elefant.ro. Carte este formată din mai multe scrisori, pe care tatăl, personaj pe numele său Tolkien le scrie copiilor săi în fiecare an de Crăciun. Expeditorul scrisorilor este de cele mai multe ori, redactate din perspectiva naratorului-personaj, Tolkien, cu toate că acestea par scrise de Moș Crăciun sau de ajutoarele sale, a altor personale caracteristice, precum Elfi sau urși polari. Cartea conține scrisorile din decursul a 20 de ani, din 1920 și până în 1943. În scrisorile primite, Moșul relata an de an experiența de la Polul Nord și activitățile pe care le făcea acesta înainte de Crăciun. Carte are și pasaje inspirate de Primul Război Mondial și se presupune că aceasta a fost punctul de pornire pentru seria ”Stăpânul Inelelor”. Dacă vrei să te bucuri de experiența acestor povestiri încărcate de mister și aventură, poți citi cartea în format fizic sau te poți bucura de un e-book, mai ales că variantele recent lansate au o grafică impresionantă.
2. Omul care a inventat Crăciunul
Această carte aparține lui Les Standiford și reprezintă un mesaj scris pentru Charles Dickens, un omagiu pentru un scriitor ce atinsese succesul și care se afla de ceva vreme într-un con de umbră. Cartea prezintă viața lui Dickens, autorul cărții „A Christmas Carol” (Un colind de Crăciun), prezentând viața persoanei, care prin talentul său și prin măiestria de care a dat dovadă, a reușit să contureze cea mai potrivită imagine a ceea ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, a cărei semnificație se regăsește și în zilele noastre. Găsește romanul pe cărturești.ro.
3. Colind de Crăciun
Este una dintre cele mai cunoscute cărți cu tematică de Crăciun și una dintre cele mai recomandate a fi citite, deoarece amintește de valorile pe care oamenii au început să le piardă, precum bunătatea, modestia și altruismul. Charles Dickens a conturat în cartea sa un personaj care oferă un exemplu negativ de comportament. Protagonistul acțiunii este un bătrân morocănos, ce nu mai credea de mult timp în magia Crăciunului și în sentimentele nobile pe care trebuie să le trezească în oameni această sărbătoare. Într-o seară, aflat aproape în agonie, este vizitat de o „fantomă a trecutului” care îi arată cât de frumoase erau sărbătorile lui în copilărie, adolescență, dar și momentele și acțiunile mai puțin frumoase pe care acesta le-a făcut. Cuprins de remușcări și de teamă că sfârșitul îi este aproape și că va plăti pentru fiecare faptă rea făcută, bătrânul decide ca a doua zi să își schimbe total atitudinea și să facă numai fapte bune, să se bucure de spiritul Crăciunului. Găsește cartea pe libris.ro.
4. Un copil de Crăciun în Țara Galilor
Cartea lui Thomas Dylan este o adevărată capodoperă. Poate fi citită cu ușurință, îmbinând atât o parte de acțiune, povestea copilului ce a ajuns în Țara Galilor, dar și pasaje descriptive, ce te poată în acele tărâmuri în pragul sărbătorii de Crăciun. Povestea are la bază o altă operă de a lui Dylan, compusă pentru un spectacol de teatru radiofonic, iar povestea ulterioară ce reprezintă această carte este o anecdotă. Scrierile lui Thomas Dylan se concentrează pe nostalgia vremii, pe întoarcerea la copilărie și retrăirea acelor sentimente unice.
5. Cum a furat Grinch Crăciunul
O altă carte interesantă ce merită citită este „Cum a furat Grinch Crăciunul„, scrisă de Dr. Seuss. Romanul prezintă povestea unul spiriduș rău, ce era nemulțumit de acțiunile pe care trebuia să le facă în fiecare an în apropierea acestei sărbători așteptată de toată lumea, mai ales pentru darurile primite. Acesta este motivul pentru care Grinch decide să fure Crăciunul, astfel încât el să fie relaxat de sărbători și să nu mai fie suprasolicitat. Ce se întâmplă cu Crăciunul și cine reușește să salveze această sărbătoare merită să descoperi chiar tu!
În cazul în care vrei să te delectezi într-o seară sau după amiază de iarnă cu o lectură bună, în ton cu anotimpul, acestea sunt cele mai bune 5 titluri de cărți cu tematică de Crăciun din toate timpurile, pe care merită să le citesti iarna aceasta!