Cele mai bune jocuri video clasice care fac furori și în prezent - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai bune jocuri video clasice care fac furori și în prezent

Se pune mult accent pe magie, pe creaturi fantastice, castele și hărți care să te ducă mai departe în misiune și lupte cu armate de proporții.
Share this article

Ultimii 30 de ani au reprezentat o revoluţie din foarte multe puncte de vedere. Generaţia mea este cea care s-a născut fără a avea mai mult de 2 programe de televiziune, acces la internet sau telefonie mobilă, dar care s-a adaptat la noile apariţii, multe dintre ele fiind acum esenţiale în viaţa de zi cu zi. Tot în copilăria noastră au apărut şi primele jocuri video, cei mai mulţi folosind sălile de calculatoare de la parterul blocurilor pentru a avea acces la ele, căci puţini erau cei care îşi permiteau un computer în casă. Deşi lucrurile s-au schimbat extraordinar faţă de acele momente, cele mai bune jocuri video clasice rămân o plăcere pentru cei de peste 35 de ani, cam la fel cum sunt pentru alții serile de rummy din weekend.

Doom

Jocul produs în 1993 este printre primele din istorie care a putut să prezinte grafic, într-o formă calitativă, o poveste tridimensională. Soldaţi, sateliţi, demoni şi arme, multe arme. Aşa ar putea fi descris într-o manieră foarte succintă jocul care a fascinat tineri din toată lumea, un joc SF Horror care satisface din plin cerinţele pasionaţilor de gaming cu împuşcături. Doom 2 este jucat şi în prezent de foarte mulţi nostalgici, dar şi de tineri care abia l-au descoperit. Primul joc din serie a ajuns la aproape 20 de milioane de oameni în numai 2 ani.

Quake

Lansat în 1996, Quake este şi el pe lista cu cele mai influente jocuri de tip FPS (First Person Shooter) şi a fost realizat de aceeaşi companie care a făcut şi predecesorul Doom. Jucătorul întruchipează un soldat care este trimis într-un portal cu scopul de a opri un inamic cu nume de cod Quake. Evident, soldatul este atacat de tot felul de grupări criminale, iar scopul este ca jucătorul să găsească ieşirea din portal, care îi facilitează astfel trecerea la următorul nivel.

Mortal Kombat

Primul joc din seria Mortal Kombat a apărut în urmă cu mai bine de 28 de ani deja şi este considerată una dintre cele mai bune francize de jocuri video din lume, cu peste 26 de milioane de jocuri vândute şi cu prezenţă pe cele mai importante console. S-a vrut a fi un fighter cât mai sângeros şi realistic și a fost chiar mai mult decât atât. A făcut istorie în gaming, dar și în cinematografie, filmele cu același nume bucurându-se de mare succes printre pasionații genului.

Diablo

Seria de jocuri Diablo a fost lansată tot în anii `90, cei care au făcut din gaming o obișnuință printre tinerii din toată lumea și despre care cei mai în vârstă erau absolut convinși că va distruge generațiile ce aveau să urmeze. Vorbim, în acest caz, de un joc de acțiune de tip RPG (Role Playing Games) cu tematică dark fantasy. Jucătorul devine un erou singuratic care luptă ca să salveze lumea de Diablo, Domnul Terorii, iar pentru asta apelează nu doar la arme, ci și la poțiuni magice și vrăji.

Dune

Jocul de strategie inspirat din cartea cu același nume a lui Frank Herbert a fascinat o mulțime de oameni din 1992, anul lansării și până acum. Nu-i de mirare, având în vedere că respectă rețeta folosită și de scriitor pentru cel mai bine vândut roman SF din toate timpurile: aventură și strategie economică și militară. Jucătorul intră în pielea lui Paul Atreides, personajul principal al romanului, ce trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din Univers ca să asigure supraviețuirea poporului său.

Civilization

Cu prima versiune făcută publică în 1991, Civilization a devenit în scurt timp unul dintre cele mai populare jocuri ale vremii. Tot un joc de strategie și el, Civilization avea ca scop construirea unui imperiu ce trebuia să treacă testul timpului. Aveai de ales între civilizații și lideri care mai de care mai diferiți, de la Stalin și Abraham Lincoln la Iulius Cezar și Elisabeta I și intrai în luptă cu armatele lui Ginghis Han sau Gandhi. Aveai un oraș pe care îl fondai, cam cu 4.000 de ani înaintea erei noastre, și misiunea ta era să îl dezvolți, să te folosești de resursele tale ca să te extinzi, să-ți construiești o armată cu care să te aperi și apoi să distrugi celelalte civilizații.

Super Mario Bros

Super Mario Bros este cel mai vechi joc din listă, dar istoria și popularitatea i-au permis să rămână aici. Apărut în 1983, jocul îl are ca personaj principal pe Mario, un instalator cu origini italo-americane, care trebuie să elimine toate creaturile ce-și fac veacul în sistemul de canalizare al orașului New York. Îl are alături în misiune pe fratele său, Luigi, iar cei doi trebuie să treacă peste toate obstacolele ce le apar în cale și să reușească să distrugă toți inamicii, mai mulți și mai rapizi pe măsură ce avansezi în joc.

Need for Speed

Seria de jocuri Need for Speed a avut lansarea în 1994, iar prima versiune era destul de simplistă – cu 5 trasee și 7 mașini din care poți alege – dar suficient de provocatoare încât să adune fani în întreaga lume, fani dispuși să cumpere noi și noi versiuni lansate de-a lungul vremii. Te poți întrece pe circuit, poți încerca să scapi de mașina de poliție sau îți poți tuna autoturismul ales. Este un joc care dă ocazia celui ce intră pe circuit să-și testeze viteza de reacție, dorința de adrenalină, precum și dorința de sfidare a autorității.

Counter Strike

Lansat în 1999, Counter Strike este un joc video de tip FPS în care echipe de teroriști încearcă să-și ducă misiunile groaznice la bun sfârșit, iar un alt grup, anti-tero, încearcă să îi împiedice. Este cel mai jucat FPS din lume de 14 ani, cu zeci de mii de utilizatori activi în fiecare moment. Au fost create chiar turnee și ligi pentru jucătorii de Counter Strike din întreaga lume, rivalitățile fiind pe măsură.

Heroes of Might and Magic

Apărut în 1995, Heroes este un joc de strategie în care jucătorii acționează în ture, nu în timp real. Intriga se petrece pe planeta Enroth, unde iau naștere aventurile familiei Ironfist. Se pune mult accent pe magie, pe creaturi fantastice, castele și hărți care să te ducă mai departe în misiune și lupte cu armate de proporții.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora