Cinci ciocolate italiene care îţi pot schimba viaţa
Il cioccolato, piacere dei sensi e della mente. Dolce rifugio in una giornata di pioggia.
Ciocolateria s-a născut şi s-a dezvoltat în Italia. Italienii au cea mai mare tradiţie în comerţul cu furnituri legate de arborele de cacao. Tot în peninsulă au apărut în secolul XIX primele ciocolaterii din lume, cu reţete proprii şi oameni pasionaţi de alchimia gusturilor din bolul de ciocolată topită. Unele din ele mai există şi astăzi şi fabrică ciocolată ca acum 100 de ani sau mai mult. Am ales cinci mărci de ciocolată italiană pe care dacă le deguşti, vei înţelege distincţia dintre Italia şi restul lumii.
Cioccolata Venchi
Arta Maeştrilor Ciocolatieri italieni de la Venchi se sprijină pe metodele tradiţionale italiene şi pe ingredientele de origine din Piemonte. Ciocolata lor nu conţine conservanţi şi se bazează exclusiv pe nuci, alune, migdale şi ulei de măsline de origine. De peste 130 de ani, această ciocolată se face respectând reţeta originală a lui Silviano Venchi, fondatorul casei. E una din cele mai rafinate ciocolate din lume.
Amedei
Creatoarea acestei case a petrecut ani în şir căutând cel mai bun cacao din lume. L-a găsit în Venezuela, în peninsula Chuao. Această varietate rară de cacao era cunoscută şi folosită ca dar pentru regi. Amedei este o ciocolată din Toscana şi de aceea este specială. Ea combină gustul unic al acestui cacao rar cu aromele şi esenţele Toscanei. E suficient să o guşti şi viaţa ţi se schimbă.
Află care sunt celelalte trei mărci de ciocolată ale Italiei care îţi pot schimba felul în care vezi lumea pe site-ul Peroni.