Cum facem pace între generații? Sfaturi sincere din partea lui Cristian China-Birta (Chinezu) și a fiicei sale, Mara
Jurnaliști, psihologi și influenceri au ridicat întrebări, au pornit dezbateri și au încercat să aducă soluții despre cum putem schimba modul în care oamenii gândesc pe termen lung. Departe de rutina zilnică și de agitația orașului au avut loc sesiunile EC Talks by E.ON la Electric Castle. Aici s-a creat o comunitate specială în care s-a pus în discuția tema sustenabilitate vs. conflict.
Discuții libere despre mediu, civism, media, prejudecăți, soluții sustenabile sau… despre cum putem face pace între generații. O dezbatere foarte interesantă între Cristian China-Birta și fiica sa, Mara China-Birta.
Cum arată tânăra generație, născută cu acces la Internet și crescută cu și pe rețelele de socializare? Care este impactul, dar și rolul unui influencer? Există o criză de valori în societatea românească? Suntem victimele algoritmelor rețelelor de socializare? Și cum este să crești într-o familie în care, cel puțin unul dintre părinți, este o figură publică? Toate acestea au fost subiecte dezbătute într-o discuție sinceră la care au participat Cristian China-Birta și fiica sa, Mara China-Birta, împreună cu Vlad Tăușance.
Așadar, cum facem pentru ca oamenii să învețe să gândească pe termen lung? Să începem prin a vorbi despre tânăra generație.
Ce ne recomandă Cristian China-Birta (Chinezu) și fiica sa, Mara pentru a face pace între generații:
EC Talks by E.ON: sustenabilitate vs. conflict
Discuțiile EC Talks by E.ON și-au propus să deschidă linii de dialog, să încurajeze la introspecție și să inspire la fapte și la schimbare. Proiectul se alătură instrumentelor și soluțiilor energetice durabile dezvoltate de E.ON și grupate sub conceptul „FUTURE ENERGY HOME”. E.ON a devenit, de-a lungul timpului, un agent al schimbării în drumul, deloc simplu, al tranziției către noua lume a energiei, mai verde, mai sustenabilă.
Pe lângă discuția dintre Cristian China-Birta (Chinezu) și fiica sa, Mara, pe care o găsiți mai sus, a mai vorbit rectorul Universității „Babeș-Bolyai”, psihologul Daniel David, despre wellbeing și cum să transferi starea de bine din festival în viața de zi cu zi. Iar jurnalistele Emilia Șercan și Mona Dîrțu, au vorbit despre „leadership la feminin”.
Citește și: Cum rezolvăm conflictele dintre generații? Ce au propus Răzvan Exarhu și Vlad Tăușance la EC Talks by E.ON
În cadrul EC Talks by E.ON au mai avut loc și:
- panelul în care Daniel Butucel și Vlad Tăușance au vorbit despre soluții durabile pe care să le aplicăm spațiului nostru de acasă și despre „nZEB” (nearly Zero-Energy Building – Casa cu consum de energie aproape zero)
- o incursiune muzicală împreună cu Mihai Lucaks despre arta de peste granițe: Balkan Taksim
- discuția în care Antonio & Răzvan, alături de Ruxandra Pătrașcu, au vorbit despre provocările conviețuirii într-o societate plină de prejudecăți când faci parte din comunitatea LGBTQIA+
Citește și: Ce spun activistul Șerban Suciu și psihoterapeuta Silvia Guță despre viitor și tot ce poate aduce el, bun sau rău
Iar, panelurile din fiecare zi au fost completate de sesiuni masterclass cu Matt Black – fondatorul casei de producție Ninja Tune, trupa Balkan Taksim.
Toate video-urile de la EC Talks by E.ON pot fi descoperite aici.