Cum poţi face celebrul Wild West Hamburger după reţeta lui Ernest Hemingway?
Ernest Heminqway a ştiut întotdeauna cum să scrie, ce să mănânce şi ce să bea. Aşa că, nu este de mirare că reţeta lui de hambuger a devenit celebră în toată lumea. Iar astăzi îl putem face şi noi acasă. JFK Presidential Library and Museum a dezvăluit reţeta burgerului delicios făcut de Hemingway. Iar reţeta (pe care o avem şi noi în articol) este originală, are comentariile scriitorului pe margine. Aşa că, spor la treabă şi poftă bună!
Wild West Hamburger de Ernest Heminqway: ingredinte
Burgerii au devenit din ce în ce mai la modă la noi. Şi e normal, doar sunt super gustoşi. Iar cu reţeta potrivită îi poţi face uşor şi acasă, nu există absolut niciun motiv pentru care un hamburger foarte bine prăjit să fie cenuşii, graşi, subţiri şi fără gust. Pentru a vă bucura de un burger desăvârşit, puteţi adăuga tot felul de bunătăţi şi arome la carnea de vită – ciuperci tocate, usturoi şi ceapă tocată, migdale, jalapenos, murături … sau orice alte combinaţii visaţi. Ernest Heminqway prefera, însă, următoarea variantă:
450 de grame de carne de vită macră
2 caţei de usturoi tocaţi
2 cepe mici verzi tocate fin
pătrunjel
2 linguriţă capere
1 ou bătut într-o ceaşcă
Aproximativ o treime de cană de vin roşu sau alb sec
1 lingură de ulei de gătit
+ condimente
1 linguriţă de condimente indiene
1 linguriţă de condimente Spice Islands Sage
½ linguriţă de condimente Spice Islands Beau Monde
½ linguriţă de condimente Spice Mei Yen Pepper (reţeta mai jos)
sare şi piper
Mod de preparare pentru Spice Mei Yen Pepper de Cheryl Lu-Lien Tan @ The Paris Review
Pentru o linguriţă Spice Mei Yen Pepper puteţi folosi jumătate de linguriţă cu sare, sahăr şi glutamatul de sodiu, amestecat cu 2 linguriţe de sos de soia.
Wild West Hamburger de Ernest Heminqway: mod de preparare
Împărţiţi carnea cu o furculiţă şi presăraţi peste ea usturoiul, ceapa şi condimentele uscate, apoi amestecaţi întreaga compoziţie cu o furculiţă sau cu degetele. Lăsaţi castronul de carne să stea la rece timp de 10-15 minute. În acest timp puteţi să pregătiţi masă, să faceţi salata sau să pregătiţi cartofii (pot fi şi dulci). Apoi, adăugaţi toate celelalte ingrediente, inclusiv vinul şi lăsaţi carnea să se marineze pentru încă 10 minute.
Timpul a trecut. Şi răbdarea ta este pe final. Mai ai puţin şi te vei bucura de mâncare.
Ia patru mâini grase şi suculente din amestecul făcut. Carnea ar trebuie să aibă cam un centimetru grosime şi o textură moale. Carnea este pregătită. Acum pune uleiul în tigaia fierbinte şi pune amestecul de carne pentru aproximativ patru minute. După un minut dă focul mai mic. După cele patru minute, ia tigaia de pe fox şi dă focul la maxim. Acum întoarce carnea şi pe partea cealaltă, folosind acelaşi proces. Ambele părţi ale burgeri ar trebui să fie maro crocante, iar mijlocul roz şi suculent.
Poftă bună! Ernest Heminqway ar trebui să fie mândru de tine!