Cum rezolvăm conflictele dintre generații? Ce au propus Răzvan Exarhu și Vlad Tăușance la EC Talks by E.ON
Cum facem pentru ca oamenii să-și poată schimba modul în care gândesc sustenabil, pe termen lung? Aceasta a fost ideea de la care au plecat sesiunile EC Talks by E.ON din cadrul Electric Castle. Într-o atmosferă relaxantă în care oamenii își regăsesc echilibrul și învață să se bucure de lucrurilor care contează cu adevărat, precum prietenii sau pasiunile, au avut loc discuții despre mai multe subiecte care să ne inspire la fapte și la schimbare.
Sub umbrela sustenabilitate vs. conflict, jurnaliști, psihologi și influenceri au ridicat întrebări, au pornit dezbateri și au încercat să aducă soluții despre cum putem schimba modul în care oamenii gândesc. Iar una dintre teme a fost cea a conflictului dintre generații.
Când trebuie să bem un vin spumant? Cum se spune corect și, mai ales, când să mănânci crenvurști? Asta ca să nu mai vorbim despre informațiile pe care le credem și locurile de unde ni le luăm. Conflictul dintre generații există și trebuie să vorbim despre el pentru că doar așa îl putem rezolva într-un mod pozitiv, altfel se acumulează frustrări de ambele părți.
De aceea, într-o discuție foarte interesantă care a avut loc în cadrul EC Talks by E.ON, Răzvan Exarhu împreună cu Vlad Tăușance au analizat modul în care conflictele dintre generații sunt tratate în media.
În stilul caracteristic, prezentatorul de la Morning Glory a vorbit despre rolul pe care îl mai are radioul în lumea modernă, plăcerea pe care o auzim în emisiunile lor matinale, bucuria de a râde împreună cu cineva despre lucrurile normale din viața noastră, despre cât de important este să fii autentic și chiar despre mistreții din Delta Dunării.
Află ce spun Răzvan Exarhu și Vlad Tăușance despre cum sunt tratate conflictele dintre generații în media:
EC Talks by E.ON: sustenabilitate vs. conflict
Discuțiile EC Talks by E.ON și-au propus să deschidă linii de dialog, să încurajeze la introspecție și să inspire la fapte și la schimbare. Proiectul se alătură instrumentelor și soluțiilor energetice durabile dezvoltate de E.ON și grupate sub conceptul „FUTURE ENERGY HOME”. E.ON a devenit, de-a lungul timpului, un agent al schimbării în drumul, deloc simplu, al tranziției către noua lume a energiei, mai verde, mai sustenabilă.
Pe lângă discuția dintre Răzvan Exarhu împreună cu Vlad Tăușance pe care o găsiți mai sus, a mai vorbit rectorul Universității „Babeș-Bolyai”, psihologul Daniel David, despre wellbeing și cum să transferi starea de bine din festival în viața de zi cu zi. Cristian China-Birta (Chinezu) și fiica sa, Mara, împreună cu Vlad Tăușance, au încercat să facă „Pace între generații”. Jurnalistele Emilia Șercan și Mona Dîrțu, au vorbit despre „leadership la feminin”.
De asemenea, în cadrul EC Talks by E.ON au mai avut loc și:
- panelul în care jurnaliștii Cristian Lupșa (DoR), Alex Enășescu (Press One) și Oana Dimofte (Educație privată) au vorbit despre modurile în care publicul poate fi parte din combaterea fenomenului fake news
- discuția în care Antonio & Răzvan, alături de Ruxandra Pătrașcu, au discutat despre provocările conviețuirii într-o societate plină de prejudecăți când faci parte din comunitatea LGBTQIA+
- iar despre viitor și tot ce poate aduce el, bun sau rău, au vorbit activistul Șerban Suciu și psihoterapeutul Silvia Guță
Mai mult decât atât, panelurile din fiecare zi au fost completate de sesiuni masterclass cu Matt Black – fondatorul casei de producție Ninja Tune, trupa Balkan Taksim.
Toate video-urile de la EC Talks by E.ON pot fi descoperit aici.