Decizia surprinzătoare a unei familii de milionari. În ce au ales să investească
“Nu trebuie să-ţi placă, dar trebuie să încerci„, este mantra unui cuplu de americani care, cu doi ani în urmă, şi-a vândut aproape toate bunurile şi a plecat într-o călătorie de cinci luni prin lume. Nu au plecat cu mâna goală. Garrett Gee (25 de ani), student pe vremea aceea şi fotbalist la Universitatea Brigham Young, din Provo, şi-a vândut aplicaţia de scanare mobilă la Snapchat pentru 54 de milioane de dolari, aşa că a decis, împreună cu soţia lui, Jessica (29 de ani), să folosească aceşti bani pentru a vedea cât mai multe locrui din lume, iar nu pentru a-şi cumpăra case şi maşini. Au hotărât astfel să-i ia cu ei şi pe cei doi copii, Dorothy (4 ani) şi Manilla (3 ani), fiind ajutaţi, la început de o bonă, iar apoi rămânând doar în formula de patru.
S-au făcut astfel 24 de luni de călătorii prin lume, Tonga, Fiji, Hawaii, Australia, Noua Zeelandă sau Thailanda numărându-se printre cele mai spectaculoase locuri pe care le-au văzut până acum. Cunoscuţi în mediul online, unde îşi împărtăşesc experieneţele, drept “Bucket List Family”, cei patru Gee sunt foarte împăcaţi cu stilul de viaţă adoptat şi nu-şi pot imagina un altul deocamdată.
„Simţim că avem încă atât de mult de învăţat despre viaţă şi fericire înainte de a ne stabili undeva„, mărturisesc ei citaţi de people.com, convinşi că “acum e momentul să ne formăm obiceiuri sănătoase şi să creăm tradiţii care, sperăm, ne vor transforma în oameni mai buni pe viitor„.
Cea mai mare provocare a celor doi soţi a fost să se adapteze nevoilor copiilor, aşa că îşi gândesc călătoriile în primul rând, în funcţie de Dorothy şi Manilla, pe lista de priorităţi fiind acele locuri care cred ei că i-ar încărca pozitiv pe micuţi, dar şi care le-ar oferi acestora şansa să cunoască obiceiuri şi oameni interesanţi.
Călătoriile îi ajută să fie calmi şi pozitivi, ceea ce li se pare perfect pentru că văzându-i astfel, şi copiii lor sunt la fel. Oriunde s-ar afla, seara le citesc celor doi poveşti, un obicei important pentru ei, mai ales că aşa îi pregătesc pe micuţi şi pentru următoarea destinaţie. Până la urmă, scopul lor major este acela de a face din călătorie o aventură, iar nu un obicei de a bifa nişte destinaţii.
La capitolul împachetat, sunt adepţii minimalismului: iau cu ei doar strictul necesar, aşa încât bagajul să nu devină o corvoadă. Folosesc rucsacurile Thule Subterra, care li se par perfect compartimentate, şi încălţămintea super comodă a celor de la Teva. În aproape toate locurile în care se opresc închiriază spaţii în care se stabilesc pentru puţin timp, apoi pornesc mai departe. Până acum, „ţara” preferată a Manillei este aeroportul, în timp ce în amintirile lui Dorothy va avea un loc aparte Fiji, unde a învăţat snorkel.