Festivalul "George Enescu": muzică contemporană, proiecţii multimedia live, număr record de lucrări enesciene - LIFE.ro
Mergi la conținut

Festivalul "George Enescu": muzică contemporană, proiecţii multimedia live, număr record de lucrări enesciene

Ediţia din acest an se focusează pe valorificarea noilor moduri de expresie a muzicii şi creativităţii artistice prezentând compoziţii celebre într-o nouă abordare precum şi un număr record de lucrări semnate de George Enescu (37).
Share this article

Ediţia din acest an a Festivalului „George Enescu„, ce se desfăşoară între 2 şi 24 septembrie, stă sub semnul luminii, aşa încât este de înţeles de ce evenimentul pune într-o nouă „lumină” muzica, fie că este vorba de creaţia lui George Enescu, de muzica clasică sau de cea contemporană. Ceea ce înseamnă, mai exact, focusarea pe valorificarea noilor moduri de expresie a muzicii şi creativităţii artistice prezentând compoziţii celebre într-o nouă abordare precum şi un număr record de lucrări semnate de George Enescu (37).

Unii dintre cei mai aclamaţi muzicieni ai momentului vor urca pe scena festivalului pentru a încânta publicul cu interpretări originale. Violonista Anne-Sophie Mutter revine la Bucureşti pentru a interpreta – la Sala Palatului, pe 8 septembrie – alături de Pittsburgh Symphony Orchestra, ”Concertul în la minor pentru vioară”, de Dvorak.

Apreciatul pianist rus Nikolai Lugansky va cânta, în premieră pentru România, alături de Orchestra Naţională a Rusiei, pe 4 septembrie, la Sala Palatului.

Dirijorul italian Antonio Pappano propune o interpretare nouă a ”Simfoniei Nr.3 cu Cor”, de George Enescu, care este o superbă rugă pentru pace compusă după cel de-Al Doilea Război Mondial (4 septembrie, Sala Palatului).

Celebra Royal Concertgebouw Amsterdam Orchestra va susţine două concerte în încheierea festivalului Festivalul ”George Enescu”, pe 23 şi 24 septembrie (ceea ce a devenit deja o tradiţie).

Foto: Festival Enescu

Opere celebre vor fi prezentate cu ajutorul noilor tehnologii (proiecţii multimedia live): ”Oedipe”, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra şi sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski (2 septembrie),”Mathis der Maler”, sub bagheta dirijorului Lawrence Fostera şi având-o ca director multimedia pe Carmen Lidia Vidu (13 septembrie), ”Damnaţiunea lui Faust”, cu John Nelson la pupitru şi avându-l ca director multimedia pe regizorul Petrică Ionescu (20 septembrie).

Nu va lipsi de la această ediţie nici muzica contemporană, lucrări semnate de compozitori contemporani urmând să fie prezentate la Sala Radio din Bucureşti unde, unii dintre compozitori vor putea fi văzuţi chiar pe scenă, aşa cum va fi, spre exemplu, Zygmunt Krauze, în vârstă de 79 de ani, care îşi va interpreta ca solist propriul concert pentru pian. 

Pentru toate concertele mai sus amintite, biletele sunt încă disponibile. Mai multe detalii veţi găsi pe festivalenescu.ro.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora