Este folosită și la recrutări. Vezi o deschidere din ce în ce mai mare?
Dacă ne raportăm la nivel de piață, nu putem spune că este o deschidere mai mare, așa cum se întâmplă în afara țării, unde oamenii apelează la servicii de consultanță pentru eficientizarea recrutării și optimizarea rezultatelor. Dacă ne raportăm la solicitările care ajung la mine, atunci da, pot spune că în ultimii doi ani, în urma recomandărilor, am primit tot mai multe solicitări în aceste sens.
Cum percepi Iașul din acest punct de vedere?
Deși este o capitală culturală, Iașul nu are o deschidere foarte mare către cunoaștere. Iașul are o funcționalitate atipică față de toate orașele țării. Ieșenii nu prea sunt jucători de echipă, ci mai degrabă individualiști. Aici zona de recomandări nu funcționează la fel, dar este accentuată noțiunea de confidențialitate și dorințele de a evita expunerea.
Ce trăsături îți vorbesc ție mai întâi la o primă vedere la un om? Să fie ochii omului? Sau diferă de la un om la altul?
Fiecare persoană este o poveste unică și fiecare poveste are rezumatul său, așa cum fiecare film are un trailer. Dar pentru fiecare în parte, ceva îmi atrage atenția și de acolo pornesc întreaga evaluare. În unele cazuri sunt ochii, nasul, fruntea, bărbia, asimetriile, ridurile sau chiar alunițele.
Laura Daps:„Laura, când era mică, era enervant de optimistă”
Ce elemente mai pot fi vizibile pentru a descifra un om?
Analiza comportamentală amănunțită poate fi realizată atunci când mai multe științe sunt aplicate pentru a extrage o sinteză a informației. Astfel putem avea noțiuni de body language ( gesturile corpului ), microexpresii faciale ( mimica feței și gesturile faciale ), face reading ( trăsăturile de fizionomie ), grafologie ( studiul scrisului ), analiza vocii ( intonație, ritmicitate, tonalitate, pauze, repetiții, emoții din glas, etc ), dar chiar și analiza din punct de vedere energetic și spiritual. Toate acestea îmi creionează mie o imagine mult mai completă.
Exteriorul unui om este în strânsă legătură cu interiorul său. Pe tine te ajută să identifici cum se va comporta omul în anumite situații, cum ar fi cele de stres sau de conflict?
Tehnicile de human reading te ajută să înțelegi cum este o persoană, de ce are anumite tipare comportamentale și cum le va folosi în anumite contexte viitoare, având anumiți stimuli. Astfel se poate vedea predilecția către anumite tipuri de reacții, opțiuni și alegeri sau dorințe.
Laura, hai să dăm pagini înapoi din viața ta! Cred cu tărie că atunci când erai mică, aveai aspirații în legătură cu ce îți doreai să devii când vei crește, dar nu cred că planurile coincid. Așa-i?
Ca orice copil, am avut multe dorințe pentru atunci când „voi fi mare”, dictate de cât știam eu atunci și ce auzeam de la „oamenii mari” …”că este bine și de viitor”. Din fericire, părinții mei m-au format să nu iau nimic de bun și mereu să văd noi perspective la aceleași adevăruri, iar deciziile să le iau după ce o imagine este cât mai completă. Și cu timpul, opțiunile mele s-au tot schimbat până am ajuns în punctul în care sunt azi.
Cum era fetița Laura când era mică?
Simpatică întrebare. Am zâmbit. Laura era la fel de visătoare, de enervant de optimisită cum îmi spun și azi prietenii, destul de încăpățânată și nerăbdătoare, dornică de cunoaștere și de multe ori introvertită și selectivă cu cei din jur. Laura avea mereu cea mai lungă listă cu „de ce?”-uri și obosea oamenii mari cu întrebările ei inepuizabile.