fbpx

Căutare

Share this article

”Super înseamnă mai mult decât patru zile de festival. În fiecare an transmitem dragostea pentru artă mai departe”, astfel îşi descriu organizatorii proiectul ”Super”, primul şi cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenţi, care are loc la Bucureşti (centrul de artă Cazul 101, Ciemateca Eforie), între 7 şi 10 iunie. ”Super” este un festival de film făcut chiar de adolescenţi, care a crescut incredibil începând cu prima ediţie din 2013, şi care este plin de scurtmetraje, cursuri, workshop-uri şi petreceri. ”Super” are chiar şi un personaj, Personajul Super, ”un  genderqueer şi nu îi plac nici clasificările nici stereotipurile de gen – are pielea albastră şi trei ochi (înţelepciune?) şi iese dintr-o apă mistică”, după cum îl descriu organizatorii (Teona, Denisa, Alex, Ioana Bogdana).

“Super nu e doar un festival de film care are loc patru zile, o dată pe an. Super sunt adolescenţii care stau înainte şi după ore să încheie parteneriate, să facă fundraising, să scrie comunicate de presă, să selecţioneze lucrările care vor avea contact cu publicul. Super sunt adolescenţii care aşteaptă special call-ul de înscrieri ca să se apuce să filmeze scurtmetraje. Super sunt adolescenţii care ajută să răspândească filmele din festival în toată ţara. Super e un mediu propice pentru a cultiva pasiunea cinematografică, creat de adolescenţi, pentru adolescenţi. Super e o comunitate. Şi comunitatea asta se va tot extinde, aşa ca până acum”, spune Ioana Bogdana Neagu.

Foto: superfestival.ro

1000 de filme din peste 70 de ţări au fost primite la acesată ediţie, dintre acestea urmând să fie proiectate pe ecran doar cele selectate (scurtmetraje abordând teme diverse, de la relaţii şi evenimente cotidiene, până la întâmplări stranii şi căutarea sensului vieţii).
Pentru prima dată în istoria acestui festival realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei va fi organizat un workshop de poezie, ce va fi urmat de două lecturi publice din partea participanţilor şi a mentorilor.
”Super” înseamnă experimente de viaţă, talent, pasiune, dorinţa de a face film (sunt încurajaţi atât adolescenţii care au mai experimentat în domeniu dar şi cei care fac pentru prima dată acest lcuru). Aşa că nu poţi decât să te bucuri ca un copil de ceea ce-ţi oferă acest eveniment pus la cale de nişte copii.

Foto: superfestival.ro

Programul festivalului arată cam aşa iar informaţii suplimentare poţi găsi pe site-ul www.superfestival.ro:

Marţi, 5 iunie: ora 20:00 – “Supercapitol: Poezii video”- la Macaz- bar, teatru, coop (eveniment pre-festival).
Joi, 7 iunie: de la ora 19:00 – Vernisajul expoziţiei de artă „Lost & Found”.
Vineri, 8 iunie: de la ora 18:00  – deshiderea festivalului cu proiecţiile filmelor din Competiţia internaţională 1; de la ora 20:30 – Competiţie: România şi Republica Moldova.
Sâmbătă, 9 iunie: de la ora 15:00 – Competiţia naţională 2; de la ora 20:30 – Competiţia internaţională 2.
Duminică, 10 iunie: ora 18:00 – Incidental Politics: Proiecţie specială cu filme “politice”, în cel mai larg sens al cuvântului; ora 20:30 – Gala de închidere + Festival Friends: Proiecţie de filme realizate în proiecte prietene cu festivalul (Workshop-ul de film Super 2017, Super Pitch, workshop-urile Asociaţiei Vira, Let’s Go Digital).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO