Moravurile de azi sunt cam la fel cu cele de ieri, ne aminteşte "...ESCU"
Pe 7 martie, Teatru Mic din Bucureşti te provoacă la un test de sinceritate şi de râs: să recunoşti moravurile vieţii politice actuale şi să te amuzi de situaţii ce întreg orice imaginaţie.
Este vorba de Spectacolul „…ESCU„, de Tudor Muşatescu, în regia şi versiunea scenică a lui Doru Ana, ce se va juca la sala Atelier, de la ora 19.00.
A doua premieră din acest an a Teatrului Mic „…ESCU” ne aduce în faţă lumea politică românescă interbeică care seamănă la indigo cu cea actuală şi care are destule similitudini cu cae zugrăvită de marele Caragiale în opera sa.
Piesa lui Muşatescu, unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentnţi ai comediei româneşti interbelice, ajunge astfel să fie la fel de grăitoare cum a fost în 1933, când a avut loc premiera absolută, la Teatrul Naţional.
Întreaga acţiune a piesei se consumă în jurul personjului Decebal Necşulescu (jucat de Ovidiu Niculescu), care vrea cu orice preţ un post important la Guvern, dar haideţi să vedem cu descria însuşi Tudor Muşatescu esenţa acestei peise:
„ …escu, personajul principal al piesei este un învins, deputat sadea, ministru tot sadea şi preşedinte de partid şi mai sadea; guvernul (aşa cum erau toate guvernurile pe atunci) cu primul ministru în frunte, cu miniştri în coadă, cu damele voalate la mijloc, cu „manevre” oculte în cabinete cu legi oneroase, în birouri cu intrigi grosolane de culise şi lovituri joase la ultima oră, era prezentat direct, fără menajamente, cu tot cortegiul său tradiţional de magi şi irozi de vicleim…”
Alături de Ovidiu Niculescu, îi veţi revedea în „…ESCU” pe Dan Condurache, Adriana Şchiopu, Doru Ana, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Irina Rădulescu, Radu Zetu, Ana Bianca Popescu, Sergiu Fleşner, Beatrice Peter etc.
Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 1 aprilie, ora 19.00, biletele putând fi procurate de pe Bilet.ro şi de la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).