Peștele este cea mai bună sursă de acizi grași Omega 3. Aceștia ajută în curele de slăbire și au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Atunci când consumam pește, nu caloriile sunt cele mai importante, pentru că nutriționiștii susțin că grăsimile din peste sunt bune pentru noi. Dacă totuși vreți să consumați pește cu puține calorii, iată care sunt cele mai bună variante:
Peștele alb – peștele cu cele mai puține calorii
Cod
Codul este un pește cu aromă ușoară, cu o carne albă, densă. O sută de grame de cod are în jur de 100 de calorii, deci este un pește slab, care te poate ajuta dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Codul conține și acizi grași Omega 3, care ajută, printre altele, la dezvoltarea creierului, la scăderea trigliceridelor și la reducerea riscurilor de boli de inimă.
Dacă țineți la numărul de calorii, atunci ar trebui să îl consumați gătit la abur sau înăbușit în cuptor. Pentru că nu are un gust prea intens, îi poți adăuga și un sos, pentru aromă.
Șalău
Și șalăul este un pește pe care îl poți consuma fără grija caloriilor. Are în jur de 90 de calorii pe suta de grame și este delicios preparat la cuptor sau în tigaie. Salăul conține vitamina C, vitamina B 3, calciu, fier, fosfor și potasiu.
Păstrăv
Păstrăvul este un pește cu puține calorii, care se găsește peste tot. În funcție de specie și unde este crescut, are între 110 și 140 de calorii. Pe lângă Omega 3, păstrăvul conține vitamina D, vitamina B 12, acid folic și proteine.
Ton
Tonul este un pește cu puține calorii și avantajul lui este că îl găsim și la conservă, gata preparat. Este delicios în salate sau paste. Tonul în stare crudă are 103 calorii pe sută de grame. Tonul conține, de asemenea, acizi grași omega-3 și este bogat în seleniu, vitamina B-12 și niacin.
Merluciu
Dacă numărați caloriile la masă, atunci nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți în meniu merluciu. Este un pește slab, care are numai 102 calorii pe sută de grame. Merluciul este o sursă de vitamine, minerale, acizi grași Omega 3, având un efect benefic asupra sistemului digestiv și circulator.
Eglefin
Peștele eglefin este similar cu codul la gust și textură, cu o aromă ușor mai puternică și o carne mai puțin densă. Ca și codul, e bogat în acizi Omega 3 și conține și vitaminele B 12 și niacin. Datorită texturii sale delicate, indicat este să îl gătiți cu tot cu solzi, pentru a preveni descompunerea acestuia. Textura subțire a eglefinului îl face, de asemenea, adecvat pentru fabricarea de pateuri de pește. 100 de grame de peste eglefin are 90 de calorii.
Halibut
Halibutul este un pește cu aromă ușoară, cu gust dulce și textura fermă. 100 de grame de halibut are numai 110 calorii. Pe lângă acizii grași Omega 3, mai conține
Seleniu, potasiu, fosfor, vitamina A și vitamina B-12. Este ușor de gătit, iar textura sa fermă îl face perfect pentru prepararea la grătar.
Știuca
Pentru că în România halibutul sau eglefinul sunt pești rari, pe care nu îi găsești în supermarket, noi îți recomandăm știuca dacă vrei să mănânci un pește cu puține calorii. Are 113 calorii pe suta de grame, fiind un pește bogat în vitamine, fosfor, potasiu sau calciu.