Povești de dragoste între actori români: marii rivali care s-au căsătorit cu aceeași femeie
Au fost doi dintre cei mai apreciați actori români, însă nu doar dragostea pentru cinematografie i-a legat, ci și cea pentru aceeași femeie. Deși au evoluat în registre diferite, s-au potrivit în ceea ce privește gusturile la femei. Este vorba despre marii artiști Jean Constantin și Gheorghe Cozorici, care au avut aceeași soție.
Jean Constantin și Gheorghe Cozorici făceau parte din generația de aur a cinematografiei autohtone, între ei fiind o diferență de doar 6 ani
Pe lângă faptul că îi lega dragostea pentru cinematografie, cei doi s-au potrivit și în ceea ce privește gusturile la femei.
Jean Constantin a fost căsătorit de trei ori, dar ultima sa soție, Elena, a fost și soția actorului Gheorghe Cozorici, care a fost însurat o singură dată, iar, din păcate, mariajul lor nu a durat foarte mult.
Câțiva ani mai târziu, ea a devenit soția lui Jean Constantin
Cei doi s-au cunoscut la teatru, unde s-au îndrăgostit și au rămas împreună până la moartea actorului. S-au căsătorit în anul 1980, când artistul avea vârsta de 53 de ani, iar mariajul lor a durat timp de 30 de ani.
„Ultima mea soţie – că trei au fost toate şi nu le-am atins nici cu o floare – e Jean Elena, care a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti 40 de ani. Când am jucat «O scrisoare pierdută», ne-am cam împrietenit. Este fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici. Nina este şi rămâne o doamnă extraordinară, o soţie rară. E frumoasă. N-are ea un ochi, dar e frumoasă!
Citește și: Viaţa lui Jean Constantin, geniul teatrului de revistă
Am jucat la Teatrul Naţional O scrisoare pierdută. Nina mi-a suflat mie în piesă. La sfârşit, am suflat-o eu de tot”, povestea Jean Constantin, pentru Focus TV din Buzău.
Jean Constantin a avut o carieră extinsă în cinematografia românească, având numeroase roluri în filme memorabile, cu o activitate ce s-a întins pe mai bine de cinci decenii
El și Elena Constantin au avut o căsnicie solidă, bazată pe iubire și respect. Actorul s-a stins din viață la data de 26 mai 2010, la 81 de ani, la Constanța.
Gheorghe Cozorici a murit mult mai tânăr, la 60 de ani, pe 18 decembrie 1993
A jucat la Teatrul Naţional din Bucureşti în numeroase piese, după ce a debutat pe scenă la 24 de ani, când a primit rolul lui Hamlet, prinţul Danemarcei.
În 1962 s-a lansat în cinematografie datorită peliculei Partea ta de vină. Mai este cunoscut din filme precum: Pădurea spânzuraților, Ciuleandra, Procesul alb, Gioconda fără surâs, Ștefan cel Mare sau Moartea unui artist.
Citește și: Cele mai bune filme de comedie românești
Gheorghe Cozorici a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” și clasa a II-a (1971) „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român”.
Sursa foto: Facebook