Poveștile de transformare personală - cum oamenii obișnuiți și-au schimbat complet viețile - LIFE.ro
Mergi la conținut

O voință puternică este primul pas spre o schimbare totală, iar unii oameni au aflat asta și și-au schimbat viața. Pot fi considerați adevărați eroi gată să devină o sursă de inspirație pentru oricine își dorește să le urmeze exemplul. Cu siguranță că nu le-a fost ușor, au parcurs un drum anevoios cu multe urcușuri și coborâșuri, dar au continuat să privească drept înainte și au reușit. Se spune că în viață nimic nu vine de-a gata, iar ei au înțeles asta mai repede decât alții. De nevoie s-au ambiționat și cu sudoarea frunții au reușit să-și schimbe viața în cel mai bun și frumos mod. Iată câteva exemple de oameni puternici și poveștile lor de transformare personală!

Ce este transformarea personală?

Este o călătorie pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. E nevoie să descoperi cum poți face primul pas spre deblocarea celui mai mare potențial al tău. Viața noastră înseamnă mai mult decât schimbarea comportamentului, educația continuă sau mersul la terapie, chiar dacă acestea pot fi aspecte ale transformării umane și pot contribui la aceasta. Transformarea umană este o schimbare interioară care ne aliniază cu cel mai înalt potențial al nostru. Ea se află în centrul fiecărui aspect major al vieții noastre. Afectează modul în care vedem și ne raportăm la lume, precum și modul în care ne înțelegem locul în ea.

Ce nu spune nimeni este că această transformare vine la pachet cu o durere, o pierdere asociată cu renunțarea la atașamentul față de convingerile noastre și de modul în care vedem viața. Orice transformare – orice aspect al creșterii – se află în afara zonelor noastre de confort. Pentru a avea ceva nou, deseori trebuie să ne luăm la revedere de la ceea ce avem deja. Acest atașament față de ceea ce a fost sau față de ceea ce credem că ar trebui să fie se află adesea la baza durerii noastre psihologice.

Sursa foto: Goodhousekeeping.com

Chad Osinga: Am renunțat la alcool și mi-am schimbat viața

Un accident de motocicletă petrecut în 2018 l-a determinat pe Chad Osinga, lunetist în retragere, să-și înece durerea în whisky seară de seară. Imediat după ce și-a făcut curaj să se urce din nou pe motocicletă în iunie 2020, a fost implicat într-un nou accident. Și-a rupt pelvisul, șoldul, femurul și gâtul. „Nimeni nu credea că voi trăi, nici măcar doctorii”, spune Chad.  Aflat singur în spital, Chad, tatăl a patru copii, a avut o revelație care l-a făcut să renunțe la alcool și să pornească pe un alt drum în viața sa. „Am acceptat faptul că foloseam băutura ca pe o cârjă pentru a nu fi nevoit să mă confrunt cu unele dintre lucrurile prin care am trecut în viață, fie că este vorba de naufragiu, de copilăria mea traumatizantă sau de viața mea în armată. Am vrut să înlătur aceste cârje pentru a putea fi o versiune mai bună a mea”, a mărturisit Chad. 

Povești de transformare personală: Emma Slade, de la finanțe la budism 

Emma Slade a renunțat la o carieră de top în finanțe pentru a se pregăti ca profesor de yoga și, în cele din urmă, pentru a deveni o călugăriță budistă. În 2015, ea a fondat organizația caritabilă britanică Opening Your Heart to Bhutan pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale din Regatul Himalaya Bhutan. De atunci a primit un premiu Points of Light pentru activitatea sa caritabilă, din partea Theresei May.

Sursa foto: Happiful.com

„Crescând într-o familie religioasă foarte conservatoare, mi s-a spus că orice lucru care nu se încadrează în ceea ce credeam era interzis și periculos. Dar am descoperit că nu eram pregătită pentru a face față unora dintre durerile profunde care au venit odată cu nașterea unui copil cu un diagnostic terminal. Am început să îmi explorez propriile convingeri – și am început să am o oarecare bănuială că aveam mai multă autonomie asupra a ceea ce credeam acum, decât credeam înainte”, a răspuns Emma când a fost întrebată ce a împins-o să facă această schimbare. 

Scopul ei este să ajute cât mai mulți oameni, continuându-și în același timp studiile budiste. Emma a mai spus că dorința ei cea mare este finalizarea construcției școlii pentru persoane cu nevoi speciale din estul Bhutanului. 

Povești de transformare personală: Jordan Simons, turist de meserie

Jordan Simons a plecat în prima sa călătorie cu rucsacul în spate la vârsta de 19 ani și, de atunci, tot ce și-a dorit a fost să vadă toată lumea. A învățat să filmeze și a început să-și înregistreze călătoriile pe canalul său de YouTube, TheLifeOfJord. Tânărul a mărturisit că se folosea de orice oportunitate între universitate și serviciu pentru a călători, economisind bani și apoi cheltuindu-i pentru următoarea aventură.

Era conștient că acest lucru nu va fi sustenabil pe termen lung, așa că a trebuit să încerce să facă din pasiunea lui o carieră. Și-a dat demisia, și-a vândut lucrurile și a început să lucreze pentru a deveni un călător cu normă întreagă. El recunoaște că a trecut prin tot felul de momente, mai frumoase sau mai grele, dar că le-a depășit conștient fiind că există suișuri și coborâșuri în fiecare etapă a vieții.  Un sfat de la Jordan pentru toți oamenii: urmați-vă visele!

Sursa foto: Happiful.com

Citește și: Povești de recuperare și înfruntare a provocărilor – cum Salman Khan a scăpat de boala sinucigașilor și a revenit la o viață sănătoasă

Și-a folosit priceperea în afaceri pentru a-și găsi un soț

În timpul pandemiei, Tomika Anderson, 46 de ani, manager de proiect, a decis că a venit timpul să se căsătorească. Mamă a unui copil de 9 ani, Tomika a spus că pandemia i-a oferit timpul necesar pentru a-și crea o strategie de interacțiune online cu alți oameni. Și-a luat treaba în serios, la fel ca pe un adevărat job, și ajunsese să meargă la patru întâlniri într-un weekend. În februarie 2021 norocul avea să-i surâdă. Atunci l-a cunoscut pe Michael cu care, câteva luni mai târziu, deja își planifica nunta în Turks și Caicos. 

Se pot schimba cu adevărat oamenii? DA!

Schimbarea personală poate duce la o creștere și dezvoltare plină de satisfacții, indiferent de etapa din viață în care te afli. Poți crea viitorul pe care ți-l dorești prin modificarea conștientă a tiparelor care nu mai funcționează bine pentru tine. Acest lucru înseamnă să devii foarte conștient de procesele interne din mintea ta, să renunți la trecut și să dezvolți noi obiceiuri care te vor ajuta să creezi o realitate care se potrivește mai bine. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să pornești pe drumul spre transformare personală:

Identifică motivul pentru care status quo-ul nu mai funcționează pentru tine, vizualizează o imagine clară a viitorului pe care îl dorești. Răspunde la întrebarea: Ce vrei să se întâmple și de ce?

Acceptă-ți trecutul! Ia în considerare modul în care lecțiile pe care le-ai învățat te-au ajutat. Fă-ți un plan care să te ducă la obiectivul tău și care să conțină modalități semnificative de a-ți evalua succesul. Creează obiective realizabile pe termen scurt care să te mențină motivat. Spune prietenilor și familiei ce ți-ai propus să faci și de ce. Obține sprijinul lor!

La final – sărbătorește succesul, chiar și micile victorii! Ești pe drumul cel bun!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora