Preparate tradiţionale de Paşte prin ţările lumii - LIFE.ro
Sari la conținut

Preparate tradiţionale de Paşte prin ţările lumii

Hristos a Înviat!, vă spunem astăzi şi vă dorim să aveţi sărbători liniştite. Ştim că abia aşteptaţi să ciocniţi un ou roşu alături de cei dragi şi să gustaţi din toate felurile de mâncare pregătite pentru astăzi. Noi avem drob şi cozonac şi friptura de miel nelipsite de pe masa de Paşte. În alte ţări, însă, dulcele este mult mai important, fie că se cheamă pashka sau colomba di Pasqua. Un Paşte cu bucurii vă dorim (şi poftă bună).
Share this article

Hristos a Înviat!, vă spunem astăzi şi vă dorim să aveţi sărbători liniştite. Ştim că abia aşteptaţi să ciocniţi un ou roşu alături de cei dragi şi să gustaţi din toate felurile de mâncare pregătite pentru astăzi. Noi avem drob şi cozonac şi friptura de miel nelipsite de pe masa de Paşte. În alte ţări, însă, dulcele este mult mai important, fie că se cheamă pashka sau colomba di Pasqua. Un Paşte cu bucurii vă dorim (şi poftă bună).

Pashka

Seamănă la conţinut şi ingrediente cu pasca noastră cu brânză, numai că are o formă aproape piramidală şi este împodobită cu literele XB (Hristos Voskres) care spun mesenilor Hristos a înviat!

Kulich. Foto: Russian Mom Cooks

Kulich

Este o prăjitură dulce care seamănă cu o pâine dulce. De fapt, dacă obişnuiţi să cumpăraţi cozonac italienesc, Kulich pare un panetone înalt decorat cu glazură şi bomboane colorate. Ambele preparate se vor regăsi, alături de ouăle vopsite şi de pashka, în coşul cu bunătăţi de pe masa de Paşte.

Colomba di Pasqua. Foto: Facile Cooking

Colomba di Pasqua

Se prepară în Italia pentru zilele de Paşte. Este un dulce tradiţional care are, de obicei, forma unui porumbel, aşa cum o arată şi numele lui (Porumbelul de Paşte). Seamănă mult la gust cu panetonele care se prepară de Crăciun, dar este decorat cu migdale şi uneori cu fulgi de ciocolată.

Tsoureki. Foto: Mint Mellon

Osterschinken im Brotteig

În Austria nu lipsesc sortimentele de şuncă de pe masa de Paşte. Sunt mai multe metode de preparare, în funcţie de zonă şi de obiceiuri. Cel mai popular este Osterschinken im Brotteig, o şuncă gătită în aluat de pâine. Şunca mai poate fi gătită cu varză murată pentru a se înmuia.

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora