Primul muzeu de ciocolată din New York
După ce anul trecut new-yorkezii au sărbătorit inaugurarea unor muzee dedicate măncărurilor, băuturilor şi îngheţatei (“Museum of Food and Drink”, din Brooklyn, şi “Museum of Ice Cream”, din West Willage) acum un nou muzeu al deliciilor se va deschide în metropola americană, Muzeul de Ciocolată (Manhattan).
Primul de acest fel din New York, muzeul, numit “The Chocolate Museum and Experience with Jacques Torres”, se va deschide (în această lună) la iniţiativa ciocolatierului Jacques Torres (maestru bucătar, cunoscut cu numele de „Mr. Chocolate”) şi va fi practic o anexă a magazinului de ciocolată al lui Torres, din St. Hudson 350.
Luând în serios istoria ciocolatei – ca şi alte muzee ce ridică ciocolata la rang de artă precum Muzeul de Cacao si Ciocolata din Bruxelles, Muzeul de Ciocolata din Barcelona, Muzeul de Ciocolata din Koln –, muzeul din New York va cuprinde, printre altele, instrumente şi tehnici (vechi şi noi) de fabricare a ciocolatei şi va găzdui demonstraţii de preparare a bomboanelor de ciocolată şi a ciocolatei calde mexicane, după cum aflăm din „The New York Times”. Un loc de joacă pentru copii şi cursuri de învăţare a modalităţilor de lucru cu ciocolata fac şi ele parte din proiect.
Până la inaugurarea „The Chocolate Museum and Experience with Jacques Torres” (despre care nu a fost făcută publică o dată precisă) haideţi să vedem de ce e în stare „Mr. Chocolate”!