Reîncărcarea bateriilor – de ce și cum - Pagina 2 din 2 - LIFE.ro
Sari la conținut

Reîncărcarea bateriilor – de ce și cum

Reîncărcarea bateriilor: ce trebuie să facem pentru a ne întoarce din vacanță mai odihniți, mai energici și gata de muncă?
Share this article

Reîncărcarea bateriilor: Dansează – cardio cu mult fun

Dacă ați trage cu ochiul în familia noastră (☺), sâmbătă sau duminică dimineață în jurul orei de cafea, ne surprinde că ne apucă dansul punând în Playlistul preferat o muzică antrenantă. A devenit un soi de obicei de care ne amuzăm. Sunt suficiente câteva minute după care te apucă râsul și îți reiei activitățile de weekend însă, vă garantez că te poți simți extraordinar.

Dansul ne ajută să nu ne luăm chiar atât de mult în serios. Eu sunt o persoană care se ia, de obicei, în serios și primesc feedback-ul acesta. Dansul este unul dintre momentele în care mă bucur și mă amuz inclusiv pe seama mea cu foarte multă naturalețe și mă încarcă extraordinar cu energie bună.

O mare parte dintre grijile noastre și din oboseala generată de acestea vine din faptul că proiectăm foarte mult asupra viitorului o listă de potențiale desfășurări ale acțiunilor văzut mai degrabă ca efecte negative sau riscuri. În acel moment, mintea noastră începe să caute după soluții pe care nu mai reușim să le vedem și alimentează toate dozele de pesimism, oricât de puține am avea. Chiar dacă aveți despre voi impresia că sunteți o persoană mai degrabă optimistă, veți constata ușor că acționând mereu cu gândul că lucrurile trebuie făcute ca la carte și că întreaga responsabilitate a lumii stă pe umerii voștri creează, mai degrabă, o stare negativă și nu prea dă posibilitate lucrurilor să se întâmple cu ușurință. În esență, asta face luatul prea în serios. Când dansezi îți permiți să fii și un pic stângaci sau caraghios, să ieși din situație inconfortabilă cu mișcări aparent nenaturale, și care conectează într-un fel natural la acea persoană care știe să glumească și să meargă mai departe bucurându-se de moment. Adică un om creativ.

Fă ordine

Ia-ți câteva ore și fă ordine în dulap. În sertare. În haine și pantofi. Fă ordine în calculator și în căsuța de e-mail. Șterge tot ce este în plus, sortează. Pune deoparte toate hainele care nu te mai încap, sau pe care nu le-ai îmbrăcat în ultimii trei ani, fă un teanc de cărți pe care le-ai citit și pe care ai vrea să le donezi, invită-ți copilul să facă ordine în jucării și să aleagă ce ar vrea să dăruiască altui copil mai puțin norocos. Fă ordine în cămară și du la reciclat toate borcanele goale. Reorganizează rafturile din garaj sau de pe balcon. Fă munca asta intensă, chiar obositoare, timp de câteva ore, dă-ți voie să faci febră musculară. Și dă-ți voie la final să constați și să spui ”Uau…Am reușit să mă deconectez de tot și de toate!”. Pentru că, practica mindfulness-ului activ este una dintre cele mai productive surse de încărcare de energie. Ca să nu mai vorbim de beneficiile practice pe care le-ai genera.

Reîncărcarea bateriilor personale este, în primul rând, o chestiune de voință și de decizie personală. Evident că cei din jur te pot deranja, nu avem niciun control asupra comportamentului altcuiva. Putem avea însă control asupra neliniștii noastre și a freamătului care ne duce cu mâna pe aplicația de e-mail din telefon sau, ne împinge să luăm laptopul cu noi în vacanță deși, știm că am promis celor dragi că timpul le va fi dedicat. Nu pot decât să te invit să alegi corect.

Citește și: Cum arată coaching-ul în anul post pandemic și cum poate contribui la sănătatea societății


Madi Rădulescu, MCC, MBA, Managing Partner MMM Consulting. Este un facilitator, trainer și coach de echipă experimentat care adună peste 25 ani de experiență de lucru cu leaderi în companii mari, multinaționale. De peste 13 ani este coach executiv și în 2019 i-a fost acordat premiul Gold Coach Award conform Romanian L&D Industry, survey la care au participat peste 570 manageri și specialiști de resurse umane.  

Este pasionată de dezvoltarea leaderilor, de impactul pe care îl poate crea dând acestora acces la perspective multiple, la propriile resurse, sprijinindu-i să iși asume rolul cu încredere întelegându-și propriile valori și credințe. A obținut multiple certificări de coaching, management și leadership, este membru ICF – MCC – Master Certified Coach, cea mai înaltă acreditare globală, consultant certificat pentru metodologiile Persona Global și PerformanSe și a derulat proiecte în multe țări Europene.

Este și soție, și are o fiică. Pasionată de călătorii, îi place să descopere obiceiurile altor culturi. Deviza după care se ghidează este: „Fii mereu cu mintea și cu inima deschise, învață continuu și viitorul se va arăta plin de șanse și oportunități.”

Puteți află mai multe informații despre Madi Rădulescu de pe site-ul ei.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora