Salate de primăvară: 5 reţete de salate pe care să le mănânci la prânz
Spanac, salată, ridichii, mărar, primăvara aceasta ne aduce în farfurii cele mai savuroase salate. Meniul nostru va avea pe lângă proteina din carne şi gustul desăvârşit al legumelor de sezon. Şi ce poate fi mai rapid de preparat la prânz dacă nu o salată? Pentru inspiraţie noi v-am pregătit 5 reţete de salate de sezon!
Salată cu spanac, valeriană, halloumi şi portocală
50 de grame de baby spanac
50 de grame de valeriană
100 de grame de halloumi trase la grătar
2 portocale
2 linguri de ulei de măsline
sare & piper după gust
Salată cu ridichii, mazăre şi avocado
1 legătură de ridichii
500g boabe de mazăre verde fierte în prealabil (poate fi atât proaspătă, cât şi congelata)
jumătate de avocado tăiat felii
1 castravete tăiat felii
2 linguriţe suc proaspăt de lămâie sau lime
2 linguriţe miere (pentru gust)
o linguriţă de ulei de măsline
1 legătură de mărar proaspăt
jumătate de lămâie
Salată grecească
3 roşii mari
1 castravete tăiat cubuleţe
1 ceapă tăiată felii subţiri
200 g brânză feta
măsline negre
o lingură de suc proaspăt de lămâie
4 linguri de ulei de măsline
oregano, piper măcinat şi sare după gust
Salată de legume cu sos de usturoi şi iaurt
3 linguri de iaurt (grecesc)
2 castraveţi tăiaţi
1 legătură de ridichii
1 legătură de mărar
1 căpăţână de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la o lămâie
1 vârf de linguriţă de piper măcinat & sare după gust
Salată de pui cu legume şi ou
pui tăiat felii sau cubuleţe
o jumătate jumătate de salată verde mărunţită
1 ou fiert tăiat în două (de preferat puţin moale)
jumătate de avocado tocat
1 legătură de ridichii tocate
+ salata aceasta poate fi combinată foarte bine cu o limonadă cu mentă