Silviu Lungu, deschizătorul de drumuri pentru oamenii care caută noi începuturi: „Am atâtea lupte cu mine ce le-am câștigat pierzând” - Pagina 5 din 6 - LIFE.ro
Bucureștiul ți-a fost urât ca oraș într-o anumită periodă, însă, cu toate acestea, aici ai vrut să începi. Ce s-a schimbat la optica ta?
Nu-l mai suportam pentru că era prea agitat însă cu timpul am înțeles că agitația care mă deranja se afla în mine. Eu nu eram așezat, lămurit, liniștit. Acum este la fel de agitat însă îl văd cu alți ochi. Nu mai găsesc insuportabile gălăgia, zarva, traficul etc.
Voi fi Toma și-ți voi spune că agitația ne bate la ușă, iar curiozitatea ne face să-i deschidem. Adică, cred că mai ai zile agitate. Vreau să știu ce faci când apare Mademoiselle. Ce te liniștește (nu știu…muzică, sport, plimbare, meditație).
Sigur, agitația este la ordinea zilei peste tot în jur însă acum găsesc soluții să nu mai intru în rezonanță cu tensiunile negative din aceasta. Agitația este un amestec de pozitiv și negativ, nu este în totalitate nocivă. Caut să nu mă mai las copleșit de partea negativă a acesteia. Elimin sau aleg să ignor factorii stresanți.
Da, ascult muzică și o aleg în funcție de starea pe care vreau să mă canalizez, ca sport fac arte marțiale, nu mi-a plăcut niciodată să „trag de fiare”, în medie fac cca. 13.000 de pași pe zi, meditație cam de 2 ori pe săptămână, de regulă dimineața.
Ce avea capitala în trecut și nu-ți folosea și ce are acum?
Dintotdeauna Bucureștiul a fost un epicentru al resurselor și al potențialului infinit! Îmi lipseau cunoștințele de a mă branșa la acest potențial.
Silviu Lungu: „Am avut norocul extraordinar de a mă putea bizui exact pe oamenii cei mai importanți din vechiul business”
Pe ce oameni te-ai putut baza în anul 2020?
Eu creez legături strânse și durabile cu oamenii din viața mea. Sunt balanță cu ascendent în balanță și sunt pasionat de relații și legături între oameni, caut mereu să echilibrez legăturile, sunt foarte conștient de fiecare relație în parte pe care o am și mă asigur mereu că este funcțională și că nu există fricțiuni. Am avut norocul extraordinar de a mă putea bizui exact pe oamenii cei mai importanți din vechiul business. Le sunt puternic recunoscător. Mihai a venit cu avionul din Spania, astăzi l-am sunat și peste două zile construiam împreună în București. Vali, șeful de echipă, avea un serviciu respectabil și bănos în alt oraș la o companie românească mare, însă și el a preferat să se întoarcă la meseria care i-a plăcut cel mai mult și care i-a adus cele mai mari satisfacții personale.
Îmi vorbești despre ascendent. Te pasionează zodiacul, numerologia? Ești meteodependent?
Cred foarte mult în simbolistică, planete și numere însă ca instrumente de auto-cunoaștere, de explorare a sinelui, de descoperire a potențialului, a calităților, a elementelor de personalitate cifrate în interiorul nostru și acoperite de perioadele din viața noastră în care nu am fost conștienți de noi sau nu am avut autoritate asupra noastră sau nu am fost călăuziți corect. Nu cred în predicții și nu sunt dependent! Nici măcar de meteo.
Vorbește-mi despre Hauler. Cum a apărut denumirea?
Hauler a apărut într-un spirit ludic și plin de entuziasm și dorință de creație.
Suntem doi asociați în companie, eu mă ocup predominant de partea operațională și resurse umane iar Cătălin Ciofalcă, CEO-ul Hauler, predominant de imagine și clienți.
Visam cu ochii deschiși la toate câte am putea face împreună, fiecare având expertiză consistentă pe diferite arii de activitate. Am ales să folosim o denumire simplă, clară, curată.
Silviu Lungu: „Avem un depozit imens în interiorul Palatului Parlamentului pe care îl operăm”
Cum te-au primit oamenii?
Cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze. Pe bune! Și la propriu și la figurat. Am avut câțiva prieteni care au amânat să se mute până când m-am organizat și am putut să-i ajut eu.
Am o prietenă care m-a ajutat să obțin un contract important chiar de la început. A fost o recomandare directă către o companie internațională de anvergură. Genul de client la care nu ai acces decât cu un renume și cu un istoric în piață, nu ca start-up.
Care a fost cel mai amplu proiect al vostru?
Îl avem în derulare chiar în acest moment! La Palatul Parlamentului are loc cea mai mare reuniune, din punctul de vedere al statelor prezente și al numărului de participanți, organizată în România de la admiterea sa ca stat membru ONU, în 1955. Sunt prezente delagații din 193 de state membre ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiior. În fiecare zi sunt prezente circa 3800 de persoane.
Hauler este în strânsă legătură cu majoritatea delegațiilor, organizează, mută și distribuie toate mărfurile țărilor implicate. Avem un depozit imens în interiorul Palatului Parlamentului pe care îl operăm. L-am luat în custodie pentru întreaga perioadă și îl administrăm în exclusivitate. Evenimentul durează circa trei săptămâni însă cu organizarea și eliberarea spațiului, activitatea Hauler în Palatul Parlamentului este de aproximativ o lună și jumătate.
Evenimentul a început chiar de ziua mea de naștere, pe 26 septembrie. Am primit un cadou deosebit de frumos!
Varianta voastră de acum este cea mai bună variantă?
100% da! Este o variantă extinsă, operativă și securizată.
Silviu Lungu: „ Uneori sunt fericit, iar când îmi dau seama, analizez ca să înțeleg de unde vine fericirea”