Top reţete pentru a slăbi înainte de vară
Vine vara, bine-mi pare, mie nu-mi vine să stau la soare. Nu, nu scrie nicăieri că trebuie să slăbeşti dacă vrei să mergi la plajă şi nici n-ar trebui vreodată să te simţi jenat pentru că nu arăţi precum modelele de pe Instagram. Cei mai mulţi dintre noi nu arătăm aşa. Este însă important să fii sănătos, iar kilogramele în exces afectează buna funcţionare a organismului. Aşa că dacă tot a început să se încălzească, am întocmit un top reţete pentru a slăbi care să-ţi aducă şi gustul în farfurie, nu doar mai puţine kilograme.
Nu uita însă că nu dietele drastice sunt reţeta, ci echilibrul. Nu recomandăm nici eliminarea totală a vreunui tip de aliment din dietă, nici reducerea caloriilor până aproape de leşin. E însă indicat să te ridici de la masă înainte să te simţi sătul, să respecţi un orar al meselor şi să îţi permiţi să trişezi câteodată dacă simţi nevoia de asta. O bucăţică de ciocolată nu îţi va da peste cap dieta, însă revenirea la obiceiuri alimentare nocive, da.
Porridge cu lapte semidegresat sau lapte vegetal – reţetă pentru mic dejun
Simplu şi săţios, acesta e secretul porridge-ului de a ajuns în top reţete de slăbit. Şi gustos, în ciuda a ceea ce ai putea crede când te uiţi la el. Fulgii de ovăz au un indice glicemic scăzut şi stimulează digestia, aşa că succesul e garantat.
Ingrediente:
- 250ml lapte semidegresat sau lapte vegetal (fără zahăr adăugat)
- 60g de fulgi de ovăz
- scorţişoară
- dacă vrei să diversifici reţeta poţi adăuga, la alegere, fructe cu indice glicemic mic: afine, zmeură, căpşuni, vişine, cireşe, coacăze, mure
Laptele se pune pe foc, iar când începe să dea în fiert se adaugă fulgii de ovăz. Se amestecă constant ca să nu se lipsească, iar când simţi că amestecul a început să se îngroaşe, se ia de pe foc şi se presară cu scorţişoară. Se poate servi cald, amestecat şi cu câteva fructe atunci când vrei o aromă nouă.
Muşchi de vită la grătar cu cartofi dulci – reţetă pentru prânz
Proteinele sunt esenţiale pentru organism, ele fiind cele care protejează integritatea musculară. Iar carnea de vită e şi gustoasă şi ţine de foame. Cartofii dulci, pe lângă mulţimea de nutrienţi din ei, au şi calorii puţine, aşa că sunt o garnitură ideală.
Ingrediente:
- 150g mușchi de vită
- 100g cartofi dulci
Carnea de vită se bate, se condimentează cu sare şi piper şi se prepară pe o tigaie grill. În acest timp cartofii dulci se taie felii şi se coc la cuptor, aproximativ 15-20 de minute. Rapid şi extrem de gustos.
Somon la cuptor cu sparanghel – reţetă pentru prânz/cină
Mai e nevoie să povestim despre calităţile somonului? Deşi este un peşte gras, somonul este plin de grăsimi bune, care ajută la scăderea colesterolului şi a riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare.
Ingrediente:
- 150-200g somon
- 5 bucăţi de sparanghel
- 1 lingură ulei de măsline
Somonul se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat sau lămâie, după gust, apoi se aşează într-o tavă antiaderentă, se acoperă şi se dă la cuptor pentr 20 de minute. Sparanghelul se trage la tigaie, în ulei de măsline şi se condimentează şi el cu sare, piper şi, eventual, suc de lămâie.
Zucchini umplut cu ton, la cuptor – reţetă pentru cină
Am spus că slăbitul nu trebuie să fie chinuitor şi lipsit de gust, iar reţeta asta este, fără doar şi poate, un deliciu.
Ingrediente:
- 1 zucchini mic
- 150g ton în suc propriu
- 1 fir subţire de ceapă verde
- boia dulce
- oregano
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguriţe muştar
- 3 linguri iaurt 5-10% grăsime
- 20g mozzarella rasă
Zucchini se spală şi se taie pe lung, pe jumătate. Se scoate miezul şi se pun bucăţile rămase pe o tavă antiaderentă sau acoperită cu foaie de copt. Tonul se amestecă cu iaurtul, muştarul, ceapa şi usturoiul, boia şi oregano, apoi amestecul se aşează în „bărcuţele” de zucchini. Se presară pe deasupra mozzarella şi se dau la cuptorul bine încins vreme de 20-25 de minute.
Quiche cu spanac – reţetă pentru cină
Sunt oameni care nu agreează mâncarea de spanac, dar care l-au reconsiderat în combinaţii precum e acest quiche. Reţeta este pentru o tavă întreagă, dar porţia ar trebui să se reducă la 1, 2 felii cel mult ca să păstrăm ideea cu care am pornit la drum, aceea că vrem să slăbim frumos şi sănătos.
Ingrediente:
- 400g spanac proaspăt
- 4 ouă
- 200g ciuperci proaspete
- 100g brânză proaspătă de vacă
- 3 fire de ceapă verde
- 25g brânză tare rasă
- 1 linguriţă ulei de măsline
- sare, piper, boia
Ceapa verde se sotează în uleiul de măsline, apoi se adaugă ciupercile tăiate. După câteva minute se adaugă şi spanacul şi se ţine totul pe foc până se evaporă apa. Separat se bat ouăle şi se amestecă cu ambele tipuri de brânză, piper, boia şi sare, dacă mai e nevoie. Se adaugă apoi spanacul cu ceapa şi ciupercile şi se amestecă bine totul. Se pun într-o tavă antiaderentă şi se dau la cuptorul încins mediu pentru aproximativ 30 de minute.
Citeşte şi: 10 reţete dietetice rapide, bune de făcut în mai puţin de 30 de minute – LIFE.ro
Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.