Transferuri de top de la începutul anilor 2000 - LIFE.ro
Sari la conținut

Transferuri de top de la începutul anilor 2000

Transferuri de top: de la Ronaldo, la Zidane sau Figo... care sunt cele mai importante acțiuni de la începutul anilor 2000?
Share this article

În momentul de față se învârt sume amețitoare pentru transferurile jucătorilor de fotbal. Recordul a fost stabilit în 2017, când cei de la PSG i-au plătit Barcelonei nu mai puțin de 222 de milioane de euro în schimbul serviciilor superstarului brazilian Neymar.

Gruparea pariziană mai dădea o lovitură în acea fereastră de mercato. La acea vreme șeicii se angajau să îi plătească 180 de milioane de euro în următoarea vară lui Monaco pentru Kylian Mbappe. Astfel, au ajuns să ocupe primele 2 poziții în topul celor mai mari sume de transfer.

Aceste prețuri au explodat însă o dată cu intrarea în noul mileniu, așadar la începutul anilor 2000. În acea perioadă s-au făcut niște achiziții de-a dreptul incredibile. Vei afla în cele ce urmează care au fost cele mai răsunătoare tranzacții din acel interval de timp.

1. Cristiano Ronaldo la Real Madrid

Gruparea de pe Bernabeu stabilea un record în vara lui 2009 cu acest transfer care a adus în conturile lui Manchester United nu mai puțin de 94 de milioane de euro. Era dorit de ceva timp de Florentino Perez, un președinte de club recunoscut ca fiind artizanul erei „Galacticos”.

Cifrele lui CR7 la Real Madrid

Transferul a fost unul excelent pentru că lusitanul a jucat timp de 9 sezoane la Real Madrid. A evoluat în 438 de meciuri și a marcat de 450 de ori. În acest timp a câștigat următoarele trofee:

  • 4 x Liga Campionilor
  • 3 x Supercupa Europei
  • 3 x Campionatul Mondial al Cluburilor
  • 2 x La Liga
  • 2 x Cupa Spaniei
  • 2 x Supercupa Spaniei

De menționat că în această perioadă a devenit și campion european cu naționala Portugaliei, în anul 2016. Așadar, au fost niște ani extraordinari pentru Cristiano Ronaldo.

2. Zinedine Zidane la Real Madrid

A fost om de bază al acelei echipe a lui Real Madrid care a fost supranumită „Galacticos”. Celebrul Florentino Perez bătea palma cu șefii lui Juventus pentru a-l aduce pe mijlocașul francez pe Bernabeu în schimbul unei sume record la acea vreme, de 77,5 milioane de euro.

Zinedine Zidane în tricoul „Los Blancos”

În ciuda faptului că în acea perioadă s-au făcut niște transferuri incredibile la Real Madrid, performanțele nu au fost conform așteptărilor. Ai aici o listă cu agenții de pariuri legale unde poți să pariezi online pe această formație și nu numai. Cu „Zizou” s-au câștigat următoarele:

  • 1 x Liga Campionilor
  • 1 x Supercupa Europei
  • 1 x Cupa Intercontinentală
  • 1 x La Liga
  • 2 x Supercupa Spaniei

Așadar, în 5 ani la această formație Zinedine Zidane a reușit să câștige doar 6 trofee și de remarcat este că nu a fost cucerită nicio Cupă a Spaniei cu el pe gazon. Cu toate acestea, rămâne în istoria acestui club și asta mai ales pentru golul incredibil marcat în 2002 în finala Ligii Campionilor cu Leverkusen.

3. Zlatan Ibrahimovic la Barcelona

Barcelona câștigase tripla în 2009, dar cu toate acestea șefii grupării blaugrana voiau să facă un transfer răsunător. Se pare că în cele din urmă afacerea cu Inter Milano a costat 69,5 milioane de euro și l-a inclus și pe Samuel Eto’o, care era oferit în schimbul serviciilor atacantului suedez.

„Ibracadabra” a rezistat doar un an pe Camp Nou

În ciuda faptului că avusese un start bun de sezon la formația catalană, el ajunge să intre în dizgrația antrenorului Pep Guardiola. Este de notorietate faptul că Zlatan are un caracter ceva mai special. Cu toate acestea, și-a trecut în palmares în această perioadă următoarele trofee:

  • 1 x Supercupa Europei
  • 1 x Campionatul Mondial al Cluburilor
  • 1 x La Liga
  • 2 x Supercupa Spaniei

Dacă ținem cont de faptul că a stat doar un an la această echipă, putem spune că nu stă deloc rău la capitolul trofee. A bifat mai apoi nume importante precum AC Milan, PSG sau Manchester United.

4. Kaka la Real Madrid

Suporterii lui AC Milan au luat cu asalt baza de antrenament a echipei favorite protestând la aflarea veștii că brazilianul Kaka va pleca la Real Madrid. Asta se întâmplă în iunie 2009, iar spaniolii plăteau 67 de milioane de euro în schimbul serviciilor Balonului de Aur din 2007.

Face cale întoarsă după 4 ani

Măcinat de accidentări, campionul mondial din 2002 nu reușește să impresioneze în tricoul „Los Blancos”. De aceea, după 4 ani se întoarce la AC Milan din postura de jucător liber de contract. Cu madrilenii și-a trecut în palmares doar trei trofee, iar acestea sunt următoarele:

  • 1 x La Liga
  • 1 x Cupa Spaniei
  • 1 x Supercupa Spaniei

Nici la AC Milan nu a rezistat prea mult, el plecând după un an în MLS, la Orlando City. Așadar, după o scurtă analiză tragem concluzia că ghinionul a jucat un mare rol în acest transfer ratat. De la venirea la Real Madrid cariera lui Kaka s-a dus practic de râpă din pricina problemelor medicale.

5. Luis Figo la Real Madrid

Există și un documentar despre acest transfer care a stârnit furia suporterilor Barcelonei. Jucătorul lusitan era căpitanul acestei formații pe care o părăsea pentru marea rivală Real Madrid. Aceasta îi plătea clauza de reziliere care era în valoare de 60 de milioane de euro.

Un alt „Galactico” fără prea mari realizări

A petrecut 5 ani pe Bernabeu, însă nu a reușit să o ajute pe gruparea din capitala Spaniei să câștige foarte multe trofee. Și asta chiar dacă a evoluat alături de superfotbaliști precum brazilianul Ronaldo, Zidane, Raul, Roberto Carlos sau Beckham. Iată ce a câștigat:

  • 1 x Liga Campionilor
  • 1 x Supercupa Europei
  • 1 x Cupa Intercontinentală
  • 2 x La Liga
  • 2 x Supercupa Spaniei

În 2005 a plecat liber de contract la Inter Milano, echipă la care avea să își încheie și cariera după 4 ani glorioși în care și-a trecut în palmares 8 trofee, inclusiv 4 titluri în Serie A

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora