Zbor cu balonul. Care sunt cele mai frumoase locuri din România și din Europa unde merită să zbori cu un balon cu aer cald - LIFE.ro
Sari la conținut

Au trecut mai bine de 230 de ani de la primul zbor cu balonul cu aer cald. Se pare că cei care au făcut primele schițe ale unui balon cu aer cald au fost chinezii, însă nu și-au revendicat niciodată această inovație. Astfel, frații Mongolfier, fabricanți de hârtie, inovatori și inventatori francezi, au fost primii care au ridicat de la sol un balon cu aer cald.

De atunci și până acum s-au arătat mulți pasionați, iar România are 18 baloane înregistrate, cu numai 9 piloți autorizați să le manevreze în competiții oficiale. Asta însă nu ține de-o parte amatorii de senzații minunate.

Iar dacă tu ești printre ei, ne-am gândit să aducem la un loc principalele informații legate de cele mai importante festivaluri de baloane cu aer cald, de cele mai frumoase locuri din Europa ce pot fi vizitate dintr-un balon, dar și de ce ai nevoie pentru a călători cu un balon.

Vom începe cu ultimele. Sunt mai multe organizații cărora te poți adresa pentru un zbor cu balonul.

Acei piloți licențiați pentru a zbura cu balonul, de obicei sunt solicitați de către firmele care pun la dispoziție astfel de servicii. Poți alege să zbori în București, în Cluj, în Timișoara, la Iași, în special, în marile orașe ale țării. Trebuie doar să cauți pe Google firma care pune la dispoziție servicii de zbor cu balonul în apropierea ta și să vezi dacă prețul ți se pare accesibil.


Citește și:

O maramureșeancă și fetița ei de 5 săptămâni au creat cel mai mare festival al baloanelor cu aer cald din Europa.


Într-un balon încap de la 2 la 12 persoane, în funcție și de dimensiunile balonului cu aer cald. Una dintre persoane trebuie să fie obligatoriu pilotul. Îți imaginezi că nimic nu este mai romantic decât o cerere în căsătorie de pe acoperișul lumii, dintr-un balon.

Trebuie menționat că, în funcție de numărul de persoane, un zbor de agrement cu balonul costă câteva sute de euro. O medie a prețurilor afișate, arată un cost de aproximativ 150 de euro de persoană.

Foto: Shutterstock

Festivaluri de baloane în România

Și pentru că sunt mulți pasionați, am găsit trei festivaluri de baloane ce au loc în fiecare an în România. Poate sunt mai multe și nu am reușit să dau de ele, motiv pentru care, dacă mai știi, anunță-ne, te rugăm.

Vom începe cu cel mai mare dintre ele: Parada Baloanelor. Acest festival se desfășoară chiar azi, la Câmpu Cetății, Sighișoara și, în fiecare an durează trei zile. Se află la a 14-a ediție și adună participanți atât din România, cât și din străinătate.

Magia Baloanelor, un festival aflat la a patra ediție, s-a desfășurat la Iași și a adunat, de asemenea, foarte mulți participanți din întreaga lume, dar și peste 10 mii de oameni veniți să admire frumusețea cerului colorat de aceste aparate de zbor.

Maramureș Balon Fiesta. Din Sighișoara, la Iași și apoi în Maramureș. Acest festival va avea loc între 5 și 12 octombrie și propune 7 zile în care peste 180 de baloane vor colora cerul Maramureșului rural.

Cele mai frumoase locuri din Europa pentru un zbor cu balonul

Dacă nu ai încă o idee de vacanță și îți dorești ceva mai multă aventură, încearcă un zbor cu balonul cu aer cald în Europa. Este o experiență extrem de interesantă și sunt multe locuri în Europa unde o poți trăi. Din acest motiv le-am ales pe primele trei în topul experților în turism:

Paris, Franța

Parisul este una dintre cele mai populare destinații europene pentru turiști. Este orașul care găzduiește Turnul Eiffel și o mulțime de capodopere arhitecturale, dar și locul în care te poți bucura de o experiență absolut fantastică într-un balon cu aer cald. Vei zbura deasupra castelelor, câmpiilor, pădurilor și a unor peisaje ce-ți taie respirația din zona rurală de la marginea capitalei Franței. Vei zbura și deasupra Turnului Eiffel și vei avea o imagine panoramică a peisajului urban. Un zbor cu balonul în Paris este o experiență pe care nu îți poți permite să o ratezi, dacă accepți costul ei.

Cappadocia, Turcia

Cappadocia, Turcia, Foto: Shutterstock

Este bine cunoscut faptul că această regiune din Turcia găzduiește cele mai multe zboruri cu balonul. Turiștii ajunși aici povestesc adesea cum, la cafeaua de dimineață se bucură de peisajul magnific al unui cer colorat de baloane. Vei zbura deasupra deșertului nisipos din Munții Stâncoși. Vei admira cărămizile din epoca renascentistă ce alcătuiau căminele locuitorilor, plantațiile de măslini și vechile clădiri ale bisericilor. Vei vedea vaste întinderi de viță de vie și o panoramă extrem de colorată în nuanțe de roșu, verde, portocaliu și negru.

Gstaad, Elveția

Gstaad, Elveția este locul ideal de vacanță. Dacă ajungi în Elveția, o călătorie cu balonul de aici este ceva mai mult decât obligatoriu. Un zbor cu balonul deasupra regiunii Gstaad înseamnă o experiență magnifică prin care poți privi cu alți ochi orizontul. Vei putea admira un peisaj ce îți va opri răsuflarea, format din munți, sate și cabane mici elvețiene. În ultima săptămână din ianuarie, în fiecare an, aici se organizează un festival internațional al baloanelor cu aer cald pentru că în Elveția, clima permite zborul cu balonul în orice anotimp.

Concursul internațional de baloane, Foto: Shutterstock
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora