Zeci de arome şi topping-uri, jeleuri şi bomboane colorate, într-un muzeu al îngheţatei din Los Angeles
“Îţi mai aminteşti de acele idei nebuneşti la care visai când erai mic? Muzeul îngheţatei este locul în care ideile sunt transformate în experienţe de viaţă reale”. Acesta este mesajul care te întâmpină pe site-ul Muzeului Îngheţatei (museumoficecream.com), inaugurat de curând la Los Angeles. “Aromele sunt mistere iar topping-urile sunt jucării…”, continuă textul de prezentare al acestui muzeu “delicios”, care îi provoacă pe vizitatori, nu doar să privească, ci şi să atingă şi să guste. ”Aceasta nu este o experienţă dintr-un muzeu tradiţional. Nu vii pur şi simplu aici şi te uiţi la nişte instalaţii. Aici guşti, şi guşti foarte multe lucruri, dar şi împărtăşeşti experienţa cu alte persoane. Muzeul a fost creat pentru a fi o experienţă socială”, a declarat, citat de news.ro, Manish Vora, co-fondator al Muzeului Îngheţatei din Los Angeles.
Ursuleţi uriaşi din gelatină, o piscină plină cu 100 de milioane de bomboane colorate folosite ca topping pentru îngheţată, o cameră denumită ”Banana Split Room”, decorată cu 10.000 de banane, ce recreează atmosfera unei jungle – se numără printre elementele inedite ale acestui muzeu. Actuala expoziţie va fi deschisă până la începutul lunii iunie, când organizatorii o vor prezenta şi în alte oraşe americane, scopul final fiind acela de a o transforma, începând cu 2018, într-un muzeu itinerant şi internaţional.