5 aplicaţii pe care să ţi le instalezi înainte de călătorie - LIFE.ro
Mergi la conținut

5 aplicaţii pe care să ţi le instalezi înainte de călătorie

Iubim să călătorim. Şi căutăm de fiecare dată să găsim cele mai interesante experienţe de care să ne bucurăm în destinaţiile alese. Iar acum suntem exact în luna în care fie ne pregătim de un city break, fie ne facem planurile de vacanţă. Aşa că, pe lângă rezervările de cazare sau biletele de avion, avem nevoie şi de câteva aplicaţii care să ne ajute să ne bucurăm şi mai mult de vacanţă.
Share this article

Iubim să călătorim. Şi căutăm de fiecare dată să găsim cele mai interesante experienţe de care să ne bucurăm în destinaţiile alese. Iar acum suntem exact în luna în care fie ne pregătim de un city break, fie ne facem planurile de vacanţă. Aşa că, pe lângă rezervările de cazare sau biletele de avion, avem nevoie şi de câteva aplicaţii care să ne ajute să ne bucurăm şi mai mult de vacanţă.

Înainte să pleci la orice drum (chiar şi dacă nu o pleci cu maşina) trebuie să ai instalat pe telefon Waze sau Google Maps. Dar şi o aplicaţie de mobile banking ar fi foarte utilă, noi am recomandat într-un articol anterior să încercaţi Revolut.

Pe lângă aplicaţiile astea pe care, cel mai probabil, le ai deja în telefonul tău, mai jos găseşti alte 5 aplicaţii pe care să ţi le instalezi înainte să pleci.

1. Tricount

Există foarte multe aplicaţii care ne ajută să ne împărţim şi să ne gestionăm bugetul, dar Tricount este ideală în călătorie. Mai ales dacă pleci într-o vacanţă cu prietenii.

Este foarte simplu de folosit. La începutul călătoriei îi introduci pe cei care îţi sunt părtaşi. Iar la fiecare cheltuială comună pui în aplicaţie cine a plătit-o. Dacă nu a fost comună, ci a fost doar o plată făcută de unul dintre prieteni pentru un altul, atunci poţi selecta cine a făcut plata şi pentru cine. Şi vezi în timp real cine are de dat bani şi cui. În plus, vezi şi costurile întregii vacanţe şi pe ce s-au dus banii.

Tricout este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

2. Live Trekker

Vrei să ştii pe unde te-ai plimbat în vacanţă? Atunci instalează-ţi Live Trekker. Aplicaţia îţi creează o hartă interactivă pe care îţi face un fir roşu cu locurile pe care le-ai vizitat.

De asemenea, aplicaţia îţi monitorizează şi viteza, altitudinea, ceea ce o face foarte faină pentru cei mai aventuroşi dintre noi care iubesc, de exemplu plimbările la munte. Însă, chiar şi pentru cei care doar se plimbă prin oraşele lumii, este fain ca la final să ai o hartă cu locurile pe care le-ai vizitat. Mai ales după ceva timp de la călătoria respectivă.

De asemenea, pentru ca experienţa să fie completă, poţi să adaugi şi imagini, video-uri sau înregistrări audio pentru anumite destinaţii … şi aşa aplicaţia se poate transforma într-un jurnal de călătorie multimedia pe care îl poţi împărţi cu cei dragi.

Live Trekker este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

3. Time Out: Discover your City

Poate că nu ai timp să te documentezi foarte mult înainte să pleci într-un city break. Sau poate că ştii deja ce vrei să faci, dar sigur o să ai nevoie să găseşti repede câteva locuri de mâncat sau de ieşit în oraş. Aşa că, înainte să pleci în vacanţă, instalează-ţi aplicaţia Time Out: Discover your City. Şi o să descoperi în această aplicaţie tot ce ai nevoie pentru a te bucura de vacanţă: locuri unde să mănânci şi unde să ieşi, atracţii de vizitat, dar şi evenimente la care să participi. Această din ultimă variantă este poate cea mai interesantă. Aşa o să găseşti ce festivaluri sau concerte sunt în seara respectivă şi sigur nu ai vrea să le pierzi.

Time Out: Discover your City este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

4. XE Currency

Ştii momentul acela când pleci în vacanţă şi ţi se pare că totul este mai ieftin ca acasă? E doar o iluzie. Şi îţi dai seama de asta atunci când ajungi acasă şi îţi dai seamă câţi bani ai cheltuit pe lucruri de care nu aveai nevoie. Nu mai face asta!

Acum poţi să ştii câţi bani dai pe orice lucru şi nu trebuie să faci tu calculul în minte sau pe calculator. Foloseşte XE Currency şi converteşte-ţi orice plată de care nu eşti sigur în lei. Ca să ştii mereu câţi bani cheltui. În plus aplicaţia funcţionează şi offline ceea ce este foarte util mai ales dacă vrei să ştii conversia pentru zonele în care nu ai foarte mult net (în special atunci când pleci afară din UE).

XE Currency este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

5. Wolfram Sun Exposure

Poate că nu este singura aplicaţie care să îţi ofere sfaturi despre cum poţi să te bucuri de soare într-un mod sănătos, însă Wolfram Sun Exposure este cea care îţi poate oferi cele mai multe şi utile informaţii despre asta. Completezi în aplicaţie ce tip de piele ai şi aceasta îţi calculează cât timp poţi să te expui la soare, bazat pe momentul din zi, locul în care eşti, puterea soarelui, dar şi produsele cosmetice pe care le foloseşti. În plus, îţi oferă şi prognoze UV despre locaţii în care te afli. O aplicaţie utilă mai ales dacă pleci în zone călduroase şi ai de gând să stai la soare şi să vii bronzat de acolo.

Wolfram Sun Exposure este disponibil doar în App Store şi costă 4,99 lei. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora