Adio, vară! Dar rămân cu tine.
Vara îşi face tiptil bagajele şi ne dă semne că ar vrea să o ia din loc: frunze uscate, soare mai blând, zile mai scurte. Aproape că ne apucă melancolia, nu-i aşa? Avem însă 3 leacuri rapide pentru zilele în care simţim că vine toamna: 3 localuri din Bucureşti unde vara o să uite să se uite în calendar.
Gran Gelato Artigianale – îngheţată cu ingrediente de sezon
În topul experienţelor care ţin vara pe loc este cea a savurării unei îngheţate italiene veritabile, cu fructe de sezon. Gran Gelato Artigianale, deschisă pe Calea Floreasca de doi italieni adevăraşi, tată şi fiu – Gianfranco şi Alessandro Toniolo ai de unde să alegi: peste 40 de sortimente de îngheţată, care diferă în fiecare zi. De asemenea, îngheţata se prepară zilnic, iar sortimentele pe care le găsiţi diferă în funcţie de materia primă de sezon. Printre cele mai comandate sortimente sunt Fior di Latte, Vaniglia, Pistacchio, Frutti di Bosco, Limone.
Gelateria are un design viu colorat, dar totodată suficient de elegant încât să te proiecteze într-un local italian, totul fiind în armonie cu fructele de sezon şi sortimentele de îngheţată artizanală. Ca orice bistro italian veritabil, cafeaua şi cocktailurile pe bază de Aperol sunt prezente în meniu, precum şi aperitive din bucătăria tradiţională italiană, aduse direct din ţara de origine.
Restaurantul Mahala – bucătărie contemporană românească
Situat în Palatul Bragadiru din Bucureşti, restaurantul Mahala, oferă o altă viziune asupra vieţii. Una naivă (datorată picturilor de pe pereţii interiori ai localului, în care Decebal se amestecă cu ciobănaşul din Mioriţa şi cu Madame Pogany) şi modernă în acelşi timp (datorită designeului în care macatul românesc este piesa principală într-un decor urban).
Pe scurt, restaurantul şochează. Inclusiv prin titulatura de bucătărie contemporană românească – adică cum? A reuşit cineva să transforme Sanda Marin în ceva actual? Ei bine, da. Mai mult, meniul oferă doar câteva feluri de mâncare ceea ce înseamnă că orice veţi comanda, nu se va lăsa prea mult aşteptat. Vinurile sunt bune, evident că de provenienţă românească, şi pentru toate gusturile sau ocaziile. Restaurantul are şi terasă, unde încă se poate sta, dacă luăm în calcul că serile de august au devenit ceva mai reci, dar să nu pomenim de răcoare…
Terasa Expirat – Halele Carol
Toamna trecută, în urma tragediei din clubul Colectiv, Expirat anunţa că se închide după 14 ani de existenţă în inima Bucureştiului. Din fericire, echipa de la Expirat revine, de data aceasta într-un loc cu istorie – la Halele Carol, vizavi de autogara Filaret.
Vara aceasta a deschis doar terasa, din toamnă urmând să se deschidă şi Clubul. Vă recomandăm terasa pentru atmosfera prietenoasă pe care cunoscătorii o vor recunoaşte. Designul pe care îl propun păstrează identitatea şi arhitectura industrială a Halelor Carol şi prezervă şi respectă istoricul locului.
Drept urmare, proiectul este „integrat” cu proiectul de redare urbană a spaţiilor început în urmă cu ceva vreme de asociaţia Zeppelin în parteneriat cu norvegienii de la USF. Iar echipa de la Expirat anunţă că acesta va fi un spaţiu multidisciplinar care se va deschide complet din această toamna. Avem, iată, la ce să ne gândim cu bucurie atunci când contemplăm cum pică frunzele din copacii Parcului Carol în timp ce bem o bere rece la terasa expirat.