fbpx

Căutare

Share this article

Artistul român Hamid-Nicola Katrib îşi va împărtăşi una dintre viziunile sale asupra artei moderne într-un cadru urban, părăsit şi uitat de timp, care va anima locaţia într-o viziune suprarealistă plină de emoţii. Amprenta artistului, atent conturată în Big Bang – vernisajul pe care îl pregăteşte pentru data de 7 iunie 2018, se va reflecta în 11 tablouri suprarealiste pictate de acesta în ulei, însă vedeta serii va fi instalaţia denumită „The End”.

„The End” este o instalaţie fragilă, compusă din sute de pahare din sticlă, realizate după imaginaţia artistului, cu o înălţime de 3 metri, montate şi construite într-un echilibru fragil, dar spectaculos.

Momentul dezvăluirii instalaţiei va fi un moment unic, în care jocurile de lumini vor completa armonios elementele de dans contemporan şi acrobaţie, iar punctul culminant al serii va fi momentul „BIG BANG”, moment în care invitaţii alarmaţi de gongul orologiul timpului efemer vor asista la momentul distrugerii acestei instalaţii fragile în mii de fărâmituri.

Ce putem face cu o lucrare de artă care este menită pentru a fi distrusă la puţin timp după ce apare? Oare mai avem timp să înţelegem gestul artistic? Auzim strigătul autorului în momentul în care lucrarea este distrusă? Putem să ne calibrăm rapid spre tot tumultul interior al autorului? În spatele acestui gest de spargere a unei arhitecturi surrealiste − pline de pahare golite, vaze vechi, sfere de plastic, toate presărate cu aripi de fluturi − apar încifrate stările personale ale autorului. Bizarele asociaţiilor incongruente, unul dintre principiile majore ale suprarealismului, şi puterea de ambiguitate de care sunt capabile înseşi obiectele familiare conţin resurse inepuizabile de miraculos în instalaţia prezentată. Poate că prin această înfăptuire, după atât de multă muncă, Hamid Nicola Katrib ne îndeamnă să credem că nu tot ce privim devine al nostru, ne spune că doar acel moment al Big Beng-ului este personal. În schimb, puterea actului în sine o are doar el. Depinde doar de noi să învăţăm din distrugere, care, pentru autor, devine pură căutare”, explică Adrian Buga, curatorul evenimentului.

Întregul eveniment stă sub semnul unicităţii, pentru că acest show va face parte dintr-un film docu-dramă care o are în prim plan pe Victoria Lu, prima şi singura femeie curator de artă din China şi Fu Shen, un profesor de caligrafie. Acest material documentar va fi lansat în întreaga lume, atrăgând astfel atenţia asupra artei şi formelor sale unice de exprimare.

Vernisajul va reuni aproximativ 200 de invitaţi şi va avea loc la o fostă fabrică, pe 7 iunie 2018, începând cu ora 19:30, pe Splaiul Unirii, nr. 96. Dress-code-ul flamboaiant, muzica şi preparatele culinare vor oferi un farmec aparte acestui eveniment unic.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO