Brandon Bays vine în România
Brandon Bays, autoarea best-seller-ului internaţional şi a metodei ”Călătoria”, revine la Bucureşti cu o nouă formă a workshop-ului de vindecare emoţională şi de transformare a conştiinţei, Journey Intensive.
Originară din New York, Brandon şi-a descoperit acum câţiva ani rădăcinile româneşti, bunicul său fiind general în armata lui Carol al II-lea. Acesta este un motiv în plus pentru a-şi dori ca metoda pusă la punct de ea să fie accesibilă cât mai multor români, astfel încât poporul din care provine să se ridice acolo unde simte că îi este locul.
Povestea ei legată de metoda ”Călătoria” începe acum mai bine de 30 de ani, atunci când, sub supravegherea şi cu acordul medicilor, a reuşit să facă să dispară o formaţiune tumorală de dimensiunile unei mingi de baschet. De atunci, prin metoda descoperită şi perfecţionată de ea (de altfel o abilitate naturală a corpului), zeci de mii de oameni (adulţi şi copii) au reuşit să îşi depăşească blocaje fizice şi emoţionale care le făceau viaţa un calvar. De la boli diagnosticate alopat la atacuri de panică, frici şi traume, blocaje la locul de muncă sau în propria afacere, probleme de concentrare şi învăţare, depresii, bulimie, dependenţe de orice substanţă sau viciu. În esenţă, cel care aduce remediul este cel care a şi instalat dezechilibrul, practicianul ”Journey” fiind doar ghidul experimentat care îndrumă ”călătorul” spre starea de echilibru perfect.
În vremuri de astăzi, în care anxietatea, epuizarea, depresia sau sentimentul de lipsă de sens sunt din ce în ce mai numeroase,este nevoie să ne echipăm cu o trusă de prim ajutor şi în plan emotional.
Este nevoie să ştim ce să facem când ne cuprind spaima, furia, tristeţea, dezamăgirea, neîncrederea de sine, vinovaţia, resentimentele, să ne conştientizăm trăirile negative şi să ştim să lucram cu ele, pentru a putea folosi energia lor în avantajul nostru şi a nu le lăsa să ne ruineze sănătatea, cariera ori relaţiile cu cei dragi. O importanţă deosebită o au instrumentele de vindecare emoţională pentru dezvoltarea sănatoasă a copiilor.
Chiar dacă ştim multe despre igiena corporală, domeniul igienei emoţionale este încă aproape necunoscut pentru majoritatea dintre noi. Pătrunderea în acest domeniu – cu blândeţe şi cu ajutorul metodelor adecvate – ne poate transforma viaţa în bine, eliberând şi deblocând într-o manieră foarte eficientă acele blocaje emoţionale ce ne împiedică să fim noi înşine, ajutându-ne să decidem în mod corect, să ne exprimăm, să ne înţelegem şi să traversăm propria viaţă într-un mod liber şi lipsit de povara apăsătoare a emoţiilor nocive acumulate adesea de la vârste fragede. Vom descoperi astfel că până şi unele dintre perturbările organice sau afecţiunile cu care ne confruntăm sunt adesea menţinute in corp de către emoţiile nocive acumulate de-a lungul timpului, iar ameliorarea acestora apare uneori surprinzător odată ce emoţiile ajung să iasă la iveală şi să se vindece gradat şi complet.
Abordarea Journey asupra vindecării emoţionale propune o serie de procedee de introspecţie prin care se accesează, se exprimă şi se eliberează emoţiile negative pe care le-am stocat în suflet şi în corp. Ea are la bază conceptul de memorie celulară promovat de Deepak Chopra, cercetările lui Candace Pert asupra efectului reprimării emoţiilor asupra corpului.
În cei peste 30 de ani de cand a fost concepută, metoda ”Călătoria” a ajutat zeci de mii de oameni de pretutindeni să se elibereze de probleme dintre cele mai diverse, de la anxietate, stres, depresie, stimă de sine scăzută, atacuri de panică până la boli fizice generate de stres, dependenţe, abuzuri, probleme relaţionale şi profesionale care au la bază emoţii negative.
În ţări ca Olanda, Australia, Africa de Sud sau Israel, metoda ”Călătoria” a fost folosită cu succes în şcoli, instituţii de stat şi chiar recunoscută şi acoperită de Asigurările de Sănătate.
În luna septembrie Caravana de evenimente introductive Journey se organizează în oraşele: Braşov (9 septembrie), Sibiu (10 septembrie), Constanţa (15 septembrie), Cluj Napoca (16 septembrie) şi în Bucureşti (17 septembrie).