Călătorii în România: destinații neexplorate și experiențe memorabile - LIFE.ro
Mergi la conținut

Călătorii în România: destinații neexplorate și experiențe memorabile

Te-ai săturat de drumurile bătute și de cele mai generice și repetitive atracții turistice? România are multe alte atracții decât castelul lui Dracula, Transilvania sau clădirile comuniste din București. România are mult mai multe de oferit vizitatorilor care sunt dispuși să plece într-o aventură și să încerce ceva nou și incitant. Ca și în alte părți ale lumii, unele dintre cele mai frumoase atracții sunt locuri despre care majoritatea vizitatorilor nu au auzit niciodată. Având în vedere acest lucru, permiteți-ne să vă ghidăm prin topul nostru de 7 cele mai frumoase, unice și mai puțin cunoscute destinații din România. Nu uita că te vom duce cu plăcere într-o excursie de amintit în timp ce te relaxezi și te bucuri de ce e mai bun din România!
Share this article

Te-ai săturat de drumurile bătute și de cele mai generice și repetitive atracții turistice? România are mai multe alte atracții decât castelul lui Dracula, Transilvania sau clădirile comuniste din București.

România are mult mai multe de oferit vizitatorilor care sunt dispuși să plece într-o aventură și să încerce ceva nou și incitant. Ca și în alte părți ale lumii, unele dintre cele mai frumoase atracții sunt locuri despre care majoritatea vizitatorilor nu au auzit niciodată.

Având în vedere acest lucru, permiteți-ne să vă ghidăm prin topul nostru de 7 cele mai frumoase, unice și mai puțin cunoscute destinații din România. Nu uita că te vom duce cu plăcere într-o excursie de amintit în timp ce te relaxezi și te bucuri de ce e mai bun din România!

Grădina Edenului

Situat în Parcul Național Nera, în sud-vestul României, Lacul Ochiul Beiului, cunoscut și sub numele de Grădina Edenului, este un lac de o frumusețe fermecătoare cu ape turcoaz. Datorită apelor sale calde, chiar și în timpul iernii, apa nu îngheață și din acest motiv, lacul servește drept casă pentru multe păsări migratoare.

Ca orice loc din România și din Balcani care pare fermecător, lacul este înconjurat de numeroase legende. O legendă foarte faimoasă spune că lacul este fermecat și că în noaptea de Sânziene (o sărbătoare populară românească binecunoscută), ielele, care sunt creaturi mitice feminine din folclorul românesc, cunoscute și sub numele de zâne, se adună la lac pentru a face baie și dansează până în zori.

Cel mai bine este să vizitați acest loc deoarece există și alte atracții în acest frumos parc natural, cum ar fi cascadele Beușnița (mai multe cascade, una peste alta), Cascada Bigăr (care a fost numită cea mai frumoasă cascadă din lume de către SUA). site „The World Geography”, într-un clasament al celor mai impresionante cascade) sau cascada Văioaga.

Citește și: Se află în România şi se numără printre cele mai excentrice destinaţii turistice din lume

Pădurea Letea

Pădurea Letea este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, aflată în Delta Dunării. Este un peisaj magic, cu multe plante cățărătoare, cel puțin 10 specii de orhidee și copaci bătrâni cu forme stângace de sălbatice, rar întâlniți în alte locuri.

Indiferent de anotimp, Letea oferă un peisaj de o frumusețe uluitoare, cu vegetație atipică, o concentrație mare de păsări, unele dintre ele greu de observat în altă parte, și, bineînțeles, caii sălbatici, care au făcut celebră pădurea.

Cea mai bună parte a Deltei este că oferă tot felul de cazări, de la opțiuni de camping la case de oaspeți fermecătoare și stațiuni de lux. Doar spune-ne cum vrei să călătorești!

Cascada Cailor

Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România cu unul dintre cele mai dificile canioane din țară, este situată în regiunea Maramureș, lângă Parcul Național Munții Rodnei, în Carpații Orientali.

Numele locului provine dintr-o legendă, conform căreia un armăsar de cal a fost atacat de un urs în timpul unei furtuni pe marginea platoului, iar animalele înspăimântate au căzut și au murit. Cascada și împrejurimile sale sunt considerate unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

Accesul la cascadă este ușor și este încă o destinație necunoscută în România. Cu toate acestea, nu trebuie ratată în timp ce vă bucurați de experiența plină de căldură a vizitei Maramureșului.

Citește și: Care sunt destinaţiile turistice preferate din România pe care le poţi vizita fără să ai parte de aglomeraţie

Vulcanii de noroi Berca

Vulcanii de noroi Berca sunt o rezervație geologică si botanică spectaculoasă, cu structuri mici în formă de vulcan, înalțime de doar câțiva metri, cauzate de erupția de noroi și gaze naturale.

Vulcanii noroioși formează un peisaj dinamic, care te invită să stai ore întregi la rând pentru a le urmări țâșnirea, clocotul, bulele și torenții de moluște. Este suficient de aproape pentru o excursie de o zi din București.

Tunelul Iubirii

Tunelul Iubirii este probabil cea mai romantică destinație realizată de mama natură și de trenurile care treceau cândva. În zilele noastre, locul este un tronson de cale ferată abandonat și se ascunde într-o pădure retrasă din vestul României. Tunelul a fost descoperit de câțiva fotografi, prin pur hazard și oferă iluminarea și împrejurimile perfecte pentru o propunere, o ședință foto sau doar pentru visarea cu ochii deschiși.

Castelul de lut Valea Zânelor

Castelul de lut Valea Zânelor este aproape de Sibiu și poate fi folosit ca un loc unic pentru evenimente, întâlniri, stimulente precum și o destinație turistică pentru grupuri și persoane fizice. Impresionanții Munți Făgăraș completează frumos castelul realizat doar din materiale naturale de construcție.

Citește și: Unde plecăm în vacanţă în România: 10 destinaţii mai puţin promovate

Construcția are un design unic care imită vârfurile munților și amintește spectatorilor săi de arta lui Gaudí.

Cetatea Sarmizegetusa

Capitala Daciei după cucerirea ei de către romani, fosta colonie romană Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa și ruinele capitalei antice, Sarmizegetusa Regia sunt două dintre cele mai importante repere ale României, dar încă reprezintă o destinație ascunsă pentru turiștii străini. .

La apogeu, în urmă cu aproximativ 2000 de ani, Cetatea Sarmizegetusa era înconjurată de ziduri de 500 x 600 de metri și 33 de hectare de teren, cu 80 de hectare de oraș în afara zidului.

Romanii au construit un oraș frumos, înflorit, cu vile rustice, ferme romane, băi termale, case și multe alte clădiri, ale căror ruine sunt încă scoase la lumină de arheologi. Sarmizegetusa a fost singura colonie romană fondată de împăratul Traian și se estimează că doar 5% din ruinele acesteia au fost descoperite până acum.

Ca și colonie, Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa avea o poziție privilegiată, inclusiv „ius italicum”, o serie de drepturi și privilegii onorifice care o deosebeau de celelalte colonii de pe teritoriul marelui Imperiu Roman. Este o bucată remarcabilă de istorie care ar trebui să fie pe lista ta de top a destinațiilor din România.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora