Când e cel mai bun moment să îți schimbi locul de muncă - LIFE.ro
Mergi la conținut

Simți că actualul tău job nu mai e ceea ce trebuie? Te întrebi adesea când să îți schimbi locul de muncă? Dacă nu te mai simți apreciat, motivat, dacă nu mergi la job cu plăcere, șeful e “inuman”, iar colegii nu sunt nici ei prea simpatici, iar la astea se mai adaugă și un salariu nesatisfăcător atunci răspunsul este: chiar acum! Când să îți schimbi locul de muncă dacă nu atunci când actualul job ți se pare o sursă de stres și continue neplăceri?

Vezi și: Cele mai cool beneficii la job pentru angajați fericiți și motivați

Când să îți schimbi locul de muncă – iată câteva repere după care să te ghidezi și să  îți oferi singur răspuns:

  1. Înveți ceva nou, te dezvolți profesional și te simți bine la job?

Acestea sunt trei întrebări de al căror răspuns poate depinde viitorul tău profesional. Dacă un singur răspuns din cele trei este “nu”, atunci poate că este momentul pentru ceva nou. Un job la care simți că nu mai ai ce învăța și la care nu te simți bine te frustrează nu numai pe plan profesional, ci și în timpul liber.

  1. Nu te simți apreciat

Pentru un angajat este extrem de important ca munca lui să fie apreciată. Dacă angajatorii tăi nu te respectă pentru ceea ce le oferi, ești constant frustrat că munca ta nu este apreciată la adevărata valoare, atunci e cazul să schimbi locul de muncă.

  1. Nu te mai simți motivat

Poate că ești de prea mulți ani în aceeași poziție și simți că nimic nu te mai poate surprinde. Rutina te determină să nu mai faci lucrurile cu pasiune, ci mai degrabă le faci “de mântuială”. Dacă nu știi când să îți schimbi locul de muncă, un răspuns ar fi atunci când ți-ai pierdut motivația și plăcerea, iar randamentul tău a scăzut din această cauză.

  1. Frustrările și nemulțumirile au devenit predominante

Dacă te plângi tot timpul de job, de colegi, de program, de task-urile zilnice, dacă te concentrezi mai mult pe ceea ce nu merge decât pe ceea ce funcționează, atunci poate e momentul pentru o schimbare. Toate aceste sentimente negative îți afectează munca și nu mai faci treaba eficient și cu plăcere.

  1. Te întrebi mereu dacă poți mai mult

Dacă întotdeuna ai avut un vis al tău pe plan profesional și te simți oarecum “captiv” în jobul curent, atunci poate e timpul să îți acorzi o șansă. Dacă nu riști, nu câștigi. Merită măcar să încerci, decât să trăiești cu acest regret.

  1. Nu te “distrezi” la job

Poate “distracție” nu este cuvântul potrivit, dar cei care au reușit în carieră vin de plăcere la job, se simt bine în compania colegilor și nu percep munca ca pe un stres. Dacă ți se pare un chin să te ridici din pat și să mergi la “muncă”, poate că nu e locul potrivit pentru tine.

  1. Nu ai posibilitatea de a avansa

Lucrezi de ceva vreme pe această poziție și simți că poți mai mult, ai căpătat experiența suficientă pentru o promovare, dar nu se întâmplă acest lucru? Când să îți schimbi locul de muncă dacă nu atunci când ți se taie elanul și nu ești lăsat să te dezvolți profesional? Cu siguranță de experiența ta se poate bucura un alt angajator.

  1. Simți că îți pierzi timpul

Nu ți se pare interesant jobul tău, mergi doar pentru salariu și ți-ar plăcea să faci cu totul altceva? Astea sunt semne clare: trebuie să îți schimbi jobul.

  1. Lucrezi într-un mediu “toxic”

Nu la propriu, ci la figurat. Dacă șeful tău este de nesuportat, iar colegii nu sunt nici ei prea simpatici, este greu să vii cu plăcere la job. Cu siguranță poți găsi un mediu mai plăcut. Când să îți shimbi locul de muncă? Evident când nu te (mai) înțelegi cu nimeni de la birou.

  1. Ești nemulțumit de salariu

Bineînțeles, factorul financiar joacă un rol major atunci când vine vorba de alegerea unui job. Dacă tu crezi că meriți mai mult, atunci este cazul să cauți un alt job mai bine plătit.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora