Care sunt cele mai scumpe excursii din lume şi ce anume le oferă turiştilor
În timp ce mulţi dintre noi îşi fac planuri de vacanţă pentru o săptămână la mare şi poate una la munte în decursul unui an, alţii par să se plimbe cât e ziua de lungă. Unii îşi pun rucsacul în spinare şi pleacă pur şi simplu în lume, în timp ce alţii se întrec în vacanţe care mai de care mai luxoase şi, desigur, exotice. Cele mai scumpe excursii din lume au însă nişte preţuri care depăşesc nu doar bugetul, dar şi imaginaţia multora. Cu banii pe o singură vacanţă din topul cu cele mai scumpe excursii din lume ne-am lua şi casă şi maşină şi am rezolva şi moştenirea pentru copii.
Colonia de pinguini imperiali din Antarctica
Dacă nu te temi de frig şi nici n-ai vreo fobie ciudată legată de pinguini, poţi opt pentru o vacanţă în colonia de pinguini imperiali din Antarctica. Pentru aproximativ 80.000 de euro vei putea petrece 11 zile la Polul Sud. Vei locui într-un iglu, dar vei mânca la un restaurant în care un chef îţi va găti preparate de top, te vei putea căţăra pe gheţari şi vei împărtăşi puţin din sentimentele domnului Popper.
Călătorie pe Titanic
Unii au vărsat multe lacrimi în timp ce au urmărit producţia lui James Cameron despre scufundarea celui mai celebru vas de croazieră din lume. Altora li s-a părut un film prea lung şi tras de păr. Indiferent de reacţiile pe care le-a stârnit cel mai scump film realizat până în acel moment, istoria celebrului pachebot rămâne fascinantă pentru mulţi oameni.
Atât de fascinantă, încât cei cu dare de mână nu fac nazuri când li se cere 95.000 de euro pentru o călătorie în adâncurile Oceanului Atlantic, ca să vadă epava Titanicului. Nu vă imaginaţi că turiştii primesc un tub de oxigen în spate şi sunt invitaţi să înoate. Nici nu ar fi posibil având în vedere că vasul este la o distanţă de aproximativ 600 de kilometri de ţărm şi la o adâncime de 3.800 de metri. Turiştii dornici de senzaţii tari primesc un bilet pentru o călătorie de aproximativ 11 ore cu submarinul. Sunt alături de ei căpitanul, dar şi un cercetător, biolog marin, care profită de excursie ca să afle mai multe despre vietăţile care trăiesc în jurul epavei. De altfel, banii încasaţi în acest fel sunt sursa de finanţare pentru cercetarea a ceea ce a mai rămas din Titanic.
Belmond Royal Scotsman, Orient Express-ul Scoţiei
Nu e niciun secret că Scoţia are un relief şi peisaje care îţi taie răsuflarea, dar cum nu toţi agreează plimbările clasice, există şi varianta de lux. Trenul Belmond Royal Scotsman te duce în cele mai frumoase şi spectaculoase locuri din ţară, în condiţii de călătorie de vis. Cuşetele sunt decorate în stil britanic şi au paturi extrem de confortabile, numai bune să adormi în glasul roţilor de tren sau să te trezeşti dimineaţa cu pajişti verzi fugindu-ţi prin faţa ochilor. Ai parte de un restaurant cu un bucător excepţional, cafenea, zonă de lectură şi chiar spa. Trenul pleacă din Edinburgh, traversează toată partea de nord-vest, cu opriri în diverse gări de unde se poate pleca în excursii foarte bine organizate şi întoarce apoi de unde a plecat. Pentru o excursie de 4 nopţi călătorii trebuie să plătească 150.000 de euro.
Safari de 111 zile
De vacanţe în safari am mai auzit, unii au mai şi fost, dar un safari care să se întindă pe aproape 4 luni de zile nu e pentru oricine. Excursia unică în lume îţi oferă posibilitatea de a cunoaşte îndeaproape 18 dintre cele mai vulnerabile specii din lume. Te poartă în 12 locuri de pe glob, din America în Africa şi apoi în Asia, de la Polul Nord până în Antarctica, iar călătoriile sunt gândite astfel încât să poţi urmări viaţa gorilelor din Rwanda, lemurii din Madagascar sau tigrul bengalez. În mod evident, costurile unei asemenea vacanţe sunt substanţiale, aproximativ 700.000 de euro, dar o parte din încasări merg în activităţi pentru protejarea speciilor pe care le vei cunoaşte în acest safari.
Croaziera de 1,1 milioane de euro
Cea mai luxoasă croazieră din lume durează 124 de zile şi te poartă prin 28 de ţări. Vasul de un lux orbitor pleacă din Los Angeles şi ajunge prin state precum Noua Zeelandă, Malaezia şi Mauritius. La banii ăştia nu te deplasezi tu la vapor, ci vine un elicopter să te preia de acasă şi să te ducă la aeroport, de unde vei zbura cu un avion Boeing Business Jet în care designerii nu s-au sfiit să folosească din plin lemn de mahon şi aur. De la aeroport vei fi preluat de un Rolls Royce Phantom care te va due în port. Odată ajunşi pe navă, în restaurant turiştii sunt răsfăţaţi cu caviar Beluga şi ceai extras din plante vechi de 1.000 de ani şi se vor odihni în apartamente cu 2 dormitoare, cameră de zi, bar, verande şi băi ornate cu marmură. Un pic diferită experienţa faţă de cele 80 de zile ale lui Phileas Fogg în jurul lumii şi considerabil mai scumpă.
Minunile Pământului în cea mai scumpă excursie din lume
Cea mai scumpă vacanţă din lume se întinde pe 2 ani de zile şi te poartă peste tot pe pământ, ca să poţi admira toate minunile acestuia, mai precis, toate cele 962 de situri UNESCO. N-o să le înşir pe toate aici, dar vă spun că printre punctele fierbinţi din itinerar se regăsesc situl incaş Machu Picchu din Peru, Oraşul interzis din China, piramidele din Egipt, dar şi cele din Mexic, celebrul Taj Mahal din India, Marele Canion din SUA, Acropolele greceşti, precum şi Muntele Athos.
Puteţi fi convinşi că în ciuda numărului impresionant de obiective turistice, nu veţi fi în alergătură pe tot parcursul vacanţei. Şi, desigur, veţi călători la clasa business şi veţi sta în hoteluri din cele mai luxoase. La aproape 1,2 milioane de euro, cât costă vacanţa, e şi firesc să fii cât mai răsfăţat. Ca şi în cazul safariului menţionat mai devreme, şi în acest caz o parte din încasări merg înspre protejarea obiectivelor vizitate, în acest caz al celor aflate în patrimoniul UNESCO.