Ce s-a întâmplat cu câştigătorii emisiunii Românii au talent de-a lungul anilor și cu ce se ocupă în prezent
Încheiat de curând, cel de-al 11-lea sezon al emisiunii Românii au talent are drept câştigător un copil în vârstă de numai 11 ani. Ana Maria Mărgean a impresionat nu doar juriul, ci şi publicul cu numerele ei speciale de ventrilocie şi canto şi a reuşit să plece acasă cu marele premiu. Puştoaica ştie exact ce vrea să facă de acum înainte şi pare hotărâtă să transforme spectacolul din emisiune într-unul cu care să meargă peste tot în lume. La fel au visat cei mai mulţi dintre premianţii celorlalte 10 sezoane, aşa că am zis să vedem ce s-a întâmplat cu câştigătorii Românii au talent de când au luat marele premiu şi până acum.
Sezonul 1, 2011 – Adrian Ţuţu
Primul câştigător Românii au talent, cântăreţul de rap Adrian Ţuţu, avea doar 19 ani când şi-a adjudecat marele premiu de 120.000 de euro. Rămas fără părinţi la vârsta de 5 ani, tânărul a impresionat atunci prin versurile dureroase pe care le-a compus, dar şi prin patriotismul care reieşea din ele. Din păcate, în numai 5 ani a reuşit să cheltuie toţi banii, aşa că a muncit din greu ca să îşi vadă visul împlinit: propriul studio de înregistrări, deschis la Bucureşti.
Sezonul 2, 2012 – Cristian Gog
Mentalistul Cristian Gog a fost cel de-al doilea câştigător al emisiunii Românii au talent şi, odată cu marele premiu, a câştigat şi celebritatea. Nu s-a îmbătat însă cu ideea succesului şi a investit banii primiţi. A luat un apartament pentru el şi familia sa, a luat materiale şi echipamente care să îl ajute în carieră, iar ceva mai târziu a început să investească şi în monede virtuale. Dacă atunci când a participat la show-ul de talente magia era doar o pasiune pentru Cristian Gog, el lucrând într-o companie de software, acum el se ocupă doar cu spectacole de magie.
Sezonul 3, 2013 – Bruno Icobeţ
Dresorul de câini care a câştigat sezonul 3 al emisiunii a ştiut exact ce să facă cu banii odată ce i-a primit. Visa doar să promoveze sportul canin, însă a reuşit să îşi sprijine serios pasiunea. A cumpărat o maşină specială pentru câinii săi, una care să le ofere confort sporit în timpul deplasărilor pentru concursuri şi a mai luat un patruped nou, tocmai din Cehia. Îşi duce viaţa la fel ca şi înainte, între serviciul de zi cu zi şi antrenamentele şi îngrijirea câinilor atât de dragi lui.
Sezonul 4, 2014 – Brio Sonores
Trupa din Republica Moldova pornită iniţial ca un cor bisericesc şi care a ajuns să cânte pop-operă a încântat la fiecare apariţie pe scenă în sezonul 4 al emisiunii şi a reuşit să câştige premiul cel mare. Din 9, câţi au fost iniţal în grup, în finală au mai fost 8, iar în prezent mai sunt doar 4. 4 dintre ei au părăsit Republica Moldova ca să trăiască în Franţa, Italia şi SUA, în timp ce primul membru a ieşit din trupă undeva între calificările pentru show şi semifinală. La momentul acela a fost şi un scandal, el pretinzând că numele şi ideea proiectului i-a aparţinut. Cei 4 rămaşi în trupă continuă să înregistreze albume şi să apară pe scene, în special din Republica Moldova.
Citeşte şi: Pavel Bartoș: „Am intrat în cancelarie și am zis: vreau să mă înscriu la examen, dar am uitat banii acasă. Cine mă ajută cu 5.000 de lei?” – LIFE.ro
Sezonul 5, 2015 – Speedcubing
În 2015 3 puşti au reuşit să fascineze publicul şi să-l convingă să-i voteze după ce au rezolvat cuburi Rubik legaţi la ochi şi în timp foarte scurt. Cristian Leana – 20 de ani, Martin Fronescu – 12 ani şi Flavian Glonţ – 17 ani au vrut să popularizeze pasiunea lor şi au reuşit să plece acasă cu aproximativ 40.000 de euro fiecare. O parte din premiu l-au donat însă societăţii de speedcubing. Cristian Leana a investit banii într-o casă, s-a însurat, studiază la Politehnică şi realizează tablouri din, cum altfel, cuburi Rubik. Flavian Glonţ şi-a prezentat talentul şi la ediţia britanică a emisiunii, însă deşi a impresionat juriul, nu a reuşit să ajungă în semifinale. Acum îi învaţă pe copii secretele cubingului, participă la cele mai mari evenimente de cubing din lume şi pregăteşte un spectacol pentru ediţia americană a aceleiaşi emisiuni. Martin Fronescu, cel mai tânăr dintre cei 3 şi cel mai rapid din ţară, continuă să partipe la competiţii de cubing în întreaga lume, având aproape 300 de medalii câştigate, cele mai multe de aur.
Ce s-a întâmplat cu câştigătorii Românii au talent
Citeşte şi: Cosmin Cioca, tânărul flautist care a fost respins în România, dar a fost admis cu bursă la Royal College of Music din Londra – LIFE.ro
Sezonul 6, 2016 – Laura Bretan
După ce a câştigat Românii au talent, puştoaica de 14 ani a primit Golden Buzz şi la America`s Got Talent şi a fost chemată să participe la competiţii şi spectacole în multe colţuri ale lumii. A continuat să studieze muzica, iar recent a scos şi primul ei album, World I See, pentru care a primit şi un disc de aur. Are şi un site cu numele ei unde comercializează haine, rechizite sau accesorii personalizate şi plănuieşte să pună bazele unei fundaţii prin intermediul căreia să ajute copiii fără posibilităţi materiale. De altfel, şi cei mai mulţi bani din premiul primit după câştigarea emisiunii au mers tot către organizaţii care se ocupă de orfani şi persoane fără adăpost.
Sezonul 7, 2017 – Lorelai Moşneguţu
Câştigătoarea din sezonul 7 are nu doar o voce excepţională, dar şi o poveste de viaţă impresionantă. Născută fără mâini şi fără femur, fata a fost abandonată de mamă. Asistenta maternală care a luat-o în grijă a adoptat-o însă şi a învăţat-o să ierte şi să lupte pentru ceea ce-şi doreşte. Cu banii câştigaţi după Românii au talent au cumpărat un apartament lângă Bucureşti, iar o parte a fost donată unor asociaţii care se ocupă de copiii abandonaţi. Lorelai este acum elevă în clasa a XI-la la Liceul de Arte, unde studiază canto clasic şi a publicat mai multe cărţi.
Sezonul 8, 2018 – Emil Rengle
Emil Rengle a fost poate cel mai controversat câştigător al concursului, dar a reuşit să uimească o lume întreagă cu dansul său. A participat şi la varianta americană a emisiunii, a fost invitat la mai multe show-uri tv, şi-a deschis o şcoală de dans la Oradea şi realizează coregrafiile mai multor artişti români. În acelaşi timp ia lecţii de canto şi vrea să înceapă o carieră şi în această zonă. Dacă premiul cel mare nu s-a grăbit să-l cheltuie, punând banii într-un cont, premiul de originalitate a decis să-l doneze unei alte concurente excepţionale, Bianca Badea.
Citeşte şi: Bianca Badea, balerina-minune a României care la 11 ani se afla pe podiumul celei mai mari competiții de balet din lume. De câtă muncă, talent și ambiție ai nevoie pentru a ajunge la Royal Ballet? – LIFE.ro
Sezonul 9, 2019 – Ana Maria Pantaze
Croitoreasa care s-a apucat de cântat la un club de karaoke şi a reuşit să câştige marele premiul în sezonul 9 şi-a dat seama că vrea să facă şi mai mult cu muzica, aşa că a înregistrat prima piesă. Visuri la cornete a fost înregistrată la câteva luni după finala de la Românii au talent, însă nu a reuşit să convingă publicul. Cu toate astea Ana Maria Pantaze speră să îşi găsească la un moment dat locul pe scenă.
Sezonul 10, 2020 – Radu Palaniţă
Câştigătorul celui de-al 10-lea sezon Românii au talent i-a revenit tot unui începător în muzică, care a descoperit plăcerea de a cânta în acelaşi fel, într-un bar de karaoke. Mecanicul auto din Bucureşti a reuşit să impresioneze cu vocea sa gravă şi aceeaşi modestie de care a dat dovadă şi Ana Maria Pantaze. A folosit banii ca să îşi cumpere o casă, dar şi instrumente care să-l ajute să continue pasiunea pentru muzică. Nu a renunţat însă la meseria lui de bază şi îşi doreşte să-şi deschidă un service auto.