Ce să mănânci în Egipt. 7 mâncăruri pe care trebuie neapărat să le încerci în țara faraonilor - LIFE.ro
Sari la conținut

Ce să mănânci în Egipt. 7 mâncăruri pe care trebuie neapărat să le încerci în țara faraonilor

Astăzi am ales șapte preparate locale, prezente în aproape toate bucătăriile egiptene, preparate puțin ciudate pentru gusturile europenilor, dar extrem de atrăgătoare după prima înghițitură.
Share this article

Dacă te întrebi „ce să mănânci în Egipt” atunci când îți alegi ca destinație de vacanță această țară, ei bine, trebuie să știi că vei avea nenumărate opțiuni din care să alegi.

Astăzi am ales șapte preparate locale, prezente în aproape toate bucătăriile egiptene, preparate puțin ciudate pentru gusturile europenilor, dar extrem de atrăgătoare după prima înghițitură. Și pentru că nu poți vizita o țară străină fără să afli cât mai multe despre cultura și obiceiurile localnicilor, îți prezentăm azi ce poți să mănânci în Egipt.

Mahshi Wara Inab

Traducere: foi de viță umplute alături de alte lucruri minunate umplute.

Ai putea spune că sărmăluțe în foi de viță avem și noi și dacă am face o analiză antropologică, am realiza că preparatele noastre sunt de fapt o variantă simplificată și adaptată gustului românesc a acestui fel tradițional egiptean. În principiu Wara’Inab înseamnă frunze de viță de vie umplute cu orez asezonat cu mărar, lămâie, ceapă, mentă și uneori carne, scufundate în ulei de măsline. Sună ca o mâncare grea, însă nu e deloc așa, este extrem de gustoasă și după o porție nu vei simți că nu te mai poți ridica de la masă.

Taamiya (Falafel) + Ful

Traducere: chiftelele falafel ale perfecțiunii și paste de fasole pe o bucată de pâine cerească.

Acesta este micul dejun al campionilor, ar spune unii, alții mănâncă acest preparat la prânz. Falafel cred că știe toată lumea ce este, iar dacă nu, aș caracteriza aceste chiftele ca fiind niște capsule din năut măcinat, prăjite cu grație în ulei încins. În Egipt, falafelul cu care noi ne-am obișnuit aici, nu are nici o legătură cu cel original, iar aici nu vorbim numai de gust, ci și de complexitatea procesării ingredientelor. Și dacă bunătatea năutului nu e de ajuns, încearcă să-l combini cu full, o bucată de pită caldă unsă cu pastă de fasole răcită și condimentată bine.

Fatir

Traducere: gândește-te la pizza, dar la una ceva mai bună. Un rai între dulce și sărat

Acesta este un fel de mâncare din care nu te vei opri după o singură porție. Este un aluat cu unt care poate fi îmbrăcat cu brânză gooey, legume caramelizate și carne condimentată perfect, sau dacă te simți puțin sălbatic, obții niște grăsimi dulci cu banane și ciocolată.

Koshary

Traducere: carbohidrați pe pat de ceapă crocantă și sos de roșii…discutabil, dar un clasic al bucătăriei egiptene.

În spatele gustului bun, se ascunde un fel de mâncare tradițional, vegetarian și foarte ieftin, a cărui origine își are rădăcinile prin secolul al 19-lea. În acea perioadă, populația din clasa de mijloc era foarte numeroasă și cineva s-a gândit să adune laolaltă resturile de mâncare la finalul unei zile și să pregătească o cină. A ieșit Koshary. Printre ingrediente se numără lintea, orezul, macaroanele, năutul, sosul de roșii, ceapa, usturoiul, uleiul, oțetul și uneori ceva picant.

Macaroni Béchamel

Traducere: dacă „mac and cheese” ar fi fost mai zemos, iar Fettucini Alfredo ar fi fost un „threesome”, ar fi avut ambele acest gust.

Acest preparat sună destul de exotic, însă atunci când te uiți cu atenție (de fapt guști), vei observa că este vorba despre paste cu sos alb (béchamel), uneori asezonate cu carne picantă, toate acestea coapte în cuptor.

Nescafé

Traducere: cea mai fierbinte cafea cu lapte pe care o vei gusta vreodată.

Când vizitez pentru prima dată o țară nouă, cu siguranță gust o cafea locală. Ai putea crede că Nescafe este asemănătoare cafelei turcești, dar nu, este un fel de furia Egiptului. Localnicii o beau în special pe plajă. Este absolut delicioasă, iar spuma de lapte extrem de cremoasă, însă foarte, foarte fierbinte.

Jelly Cake

Traducere: tort cu banane și jeleu. Numărați bananele din interior!

Această prăjitură va plăcea și iubitorilor de ciocolată, deși este un desert cu fructe și jeleu. Interesant este că într-o singură prăjitură încap exagerat de multe banane, însă întreaga combinație este fantastic de bună.

Foto: shutupandgo.travel
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora