Cea mai nouă librărie Humanitas se deschide astăzi pe Bulevardul Magheru din Bucureşti
Începând de astăzi, 12 aprilie, pasionaţii de lectură vor putea trece pragul unei noi librării Humanitas: Humanitas Magheru & Magazin japonez Takumi, din Bulevardul Magheru nr. 36. Este a patra librărie Humanitas din Bucureşti şi a 14-a din lanţul de librării Humanitas din ţară. 30.000 de volume de la 50 de edituri, un magazin japonez, “Takumi”, ce adăposteşte o colecţie, unică în România, de obiecte japoneze (kimono-uri din mătase naturală, căni din ceramică cu foiţă de argint etc.), o mică grădină japoneză, secţiunea Trending, ce conţine volume recomandate de jurnalişti, bloggeri şi fani – sunt noutăţile acestei librării care-şi aşteaptă clienţii în fecare zi, de luni până sămbătă, între orele 10.00 şi 21.00, şi duminică între orele 10.00 şi 17.00.
Amenajată într-un spaţiu generos, cu rafturi mari, cu un decor creat în spirit japonez (ceramică, evantaie de mătase, umbrele de hârtie, chiar şi o vitrină de nisip alb), librăria a fost concepută special ca un loc în care cititorii să se bucure de linişte, calm şi inedit. “Este un spaţiu şi cultural şi un loc în care oamenii se pot bucura de obiecte tradiţionale şi de unde pot cumpăra cadouri frumoase”, spune, citat de news.ro, Ştefan Liiceanu, fiiul Aurorei şi al lui Gabriel Liiceanu, care a trăit mulţi ani în Japonia şi care a ajutat la amenajarea spaţiului. “Mobilierul, pereţii şi tavanul sunt menite să aducă linişte, calm, sobrietate, să nu iasă în evidenţă în defavoarea obiectelor expuse. Explozia de culori şi forme o vor asigura cărţile şi obiectele, care par că au ocupat cu totul spaţiul”, mărturiseşte şi artistul Mihai Coşuleţu, căruia îi aparţine conceptual artistic.
Volume de literatură, jurnale, memorii sunt printre cărţile pe care le veţi găsi în noua librărie Humanitas, unde vă mai aşteaptă ceva interesant: un raft special dedicat autografelor. Aproximativ 50 de scriitori şi-au semnat deja cărţile, printre aceştia numărându-se: Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Vlad Zografi, Doina Ruşti, Radu Paraschivescu, Daniela Zeca-Buzura.