Cele mai ciudate locuri de cazare din lume, de la hoteluri subacvatice până la camere amenaje într-o macara sau o librărie - LIFE.ro
Mergi la conținut

De la un palat de sare construit în deșert și până la un Boeing 727, iată cele mai ciudate locuri de cazare din lume care te vor face să-ți redefinești modul în care îți imaginezi un hotel.

Cazarea la hotel reprezintă probabil partea cea mai importantă, dar și cea mai emoționantă în alegerea unei vacanțe. Național Geographic a alcătuit un top 10 destinații unice ce vor transforma cazarea la hotel într-o adevărată aventură. Iată cum poți să dormi sub strălucirea magică a luminii nordice, să te cuibărești într-o căsuță tradițional țărănească din Kârgâzstan sau cum poți să-ți trăiești visul copilăriei într-o casă din pădurea tropicală.

Manta resort, Insula Pemba, Zanzibar

Cazarea la Manta Resort va fi una unică deoarece vei sta într-una dintre vilele de pe îndepărtata insulă înconjurată de ape curgătoare. Dar ceea ce vezi nu e totul. Camerele sunt sub apă și vei dormi sub mare, pe măsură ce peștii colorați se joacă prin recifurile de corali, dând târcoale geamurilor ce înconjoară marele pat dublu. Noaptea, beculețele de sub ferestre pot fi aprinse pentru a atrage peștii și caracatițele. Zona de sub nivelul mării a casei este una destul de simplă, cu o cameră și o baie, iar partea de deasupra mării a vilei este perfectă pentru a sta la soare sau a privi Calea Lactee noaptea.

Manta resort, Insula Pemba, Zanzibar

Golden Crown Levin Iglut, Levi, Finlanda

Localizate la aproape 10 kilometri de centrul orașului Levi, cele 18 igloo-uri din sticlă sunt perfecte pentru a oferi cazare cuplurilor și familiilor. Fiecare igloo are o bucătărie aprovizionată cu mâncare pentru micul dejun, o baie și un pat dublu cu spătarul ajustabil pentru a vedea cât mai bine aurora boreală. Ferestrele sunt izolate și încălzite pentru a te feri de îngheț, iar perdelele și draperiile oferă intimitate. Te poți bucura de șemineul poziționat în mica și rustica colibă, dar și de cada cu apă fierbinte din exterior, în care te poți scufunda și privi stelele.

Golden Crown Levin Iglut, Levi, Finlanda

Citește și: Cele mai frumoase hoteluri subacvatice din lume


Peștera Kokopelli, Farmington, New Mexico

Denumită după figura unui cântăreț la flaut, sculptată în stâncă cu secole în urmă de către nativii americani, Peștera Kokopelli este un  hotel de tip bed-and-breakfast situat la 100 de metri sub valea râului La Plata. Oaspeții coboară pe scări aproximativ 50 de metri și vor descoperi o cavernă circulară de circa 800 de metri pătrați, sablată în stâncă de geologul Bruce Black care a gândit inițial amenajarea spațiului ca fiind biroul său. În schimb, a preferat să-l transforme în hotel cu jacuzzi și duș la cascadă, o bucătărie complet echipată, un living cu șemineu și un dormitor cu balcon și vedere asupra deșertului vast. De aici, poți vizita Chaco Canyon, parcul național Mesa Verde sau Navajo Nation.

Peștera Kokopelli, Farmington, New Mexico

Book and Bed Tokyo, Japonia

Acesta este un rai pentru iubitorii de carte, deoarece Book and Bed Tokyo arată ca o veche librărie, asta până ce oaspeții glisează un raft de bibliotecă și în fața lor se deschide un colț confortabil cu o lumină de citit și o priză.

Sunt 30 de astfel de camere, nerecomandate claustrofobilor, fiecare destul de mare pentru o persoană și vin la pachet cu peste 3000 de titluri de cărți în japoneză și engleză. Băile sunt la comun, iar în afara camerelor, există un living tot comun, cu canapele, unde oaspeții pot citi. Este mai mult un hostel decât un hotel iar camera costă numai 35 de dolari pe noapte.

Dromen Aan Zee, Harlingen, Olanda

Traducerea în engleză este „Dreaming by the Sea”, iar acest loc oferă 3 camere unice care celebrează cultura pentru navigație a orașului Harrlingen.  Havenkraanul are oaspeții care stau la 56 de metri deasupra solului într-o macara portuară care, până în 1996, a fost folosită pentru a descărca navele. Mașina și camerele de control au fost transformate într-un apartament elegant, cu vedere panoramică la Marea Wadden. Culori vii, un sistem de entertainment complet echipat, o zonă de bucătărie, baie și o terasă pe acoperiș, te vor face să te simți mai degrabă pe un yacht decât pe o mașinărie industrială pe care localnicii o numesc „păianjenul”. Apropiatul Vuurtoren este un far dezafectat construit în 1920, care are acum trei camere în spirală în partea de sus, cu facilități complete și vedere panoramică a orașului de pe terasa amenajată la 72 de metri înălțime. Pentru ceva mai aproape de pământ, sau de apă, Reddingsboot este o barcă de salvare transformată într-o cameră modernă care poate fi scoasă pentru o croazieră de două ore. Fosta Lilla Marras ce a salvat 45 de vieți în cariera sa, are acum o baie mare cu două căzi din lemn, o chicinetă, un pat dublu și un living cu sistem de entertainment.

Dromen Aan Zee, Harlingen, Olanda

Hotel Costa Verde, Povincia de Puntarenas, Costa Rica

Sloganul acestui hotel este ”În continuare mai multe maimuțe decât oameni…”, însă faima lui vine din faptul că oaspeții pot dormi într-un Boeing 727 din 1965, reciclat și transformat într-o casă de oaspeți luxoasă, cu două dormitoare.  În timp ce forma distinctivă a fuselajului este intactă, interiorul este complet acoperit cu lemn de tec local. Prin ferestre se poate vedea peisajul junglei și al oceanului,  din interiorul avionului. Dormitoarele sunt echipate cu aer condiționat și fiecare are propria baie. Îți poți prepara cina în chicineta apartamentului sau te poți bucura de bucătăria locală și să bei un cocktail la El Avion, restaurantul și pub-ul hotelului Costa Verde, amenajat într-un cargo C-123 Fairchild, ce a jucat un rol important în Iranul anilor 1980.

Hotel Costa Verde, Povincia de Puntarenas, Costa Rica

Happy Nomads Village, Kârgâzstan

Poți experimenta viața tradițională din Kârgâzstan într-una dintre cele trei bozuis (denumirea locală pentru iurtă), la Happy Nomads Village. Înconjurată de grădini de flori în anotimpul cald, fiecare bozui tradițional are podele încălzite și paturi twins într-un perimetru circular ce poate acomoda până la cinci persoane. Interioarele simple au rogojini colorate și desene pe pereți, Wi-Fi și prize electrice. O baie mare cu multe dușuri este la comun, iar micul dejun ce constă în pâine de casă și gem este servită într-o iurtă comună. În timpul zilei, poți face o excursie în munți, călare, împreună cu proprietarii ce vorbesc engleză, germană și rusă, iar iarna poți merge la schi, într-o regiune situată la o distanță de 20 de minute.

 

View this post on Instagram

 

Mountain View yurt. Here we serve breakfasts. Photo by @nomadasaurus

A post shared by Happy Nomads Yurt Camp (@happynomadsyurtcamp) on

Palacio de Sal, Salar de Uyuni, Bolivia

Probabil știi de hotelurile de gheață din întreaga lume. Unul este și la Bâlea Lac. Palacio de Sal a luat acest concept și l-a dus un pas mai departe folosind sare din regiune pentru a crea un hotel de lux în mijlocul deșertului bolivian. Aproape totul este făcut din sare, inclusiv clădirea și mobila. Fiecare din cele 30 de camere simple, dar stilate are o baie privată și sistem de climatizare controlată. Paturile și fotoliile sunt din sare, însă sunt acoperite cu saltele și pături pufoase pentru o ședere confortabilă.

Ferestrele din sala de mese oferă o vedere panoramică a apartamentelor de sare, iar meniul include lama și mielul local, specialitatea casei fiind puiul în sare.

Palacio de Sal, Salar de Uyuni, Bolivia

Santos Express, Mossel Bay, Africa de sud

Santos Express este un tren de pasageri din 1920, parcat permanent la câteva sute de metri de Santos Beach și la 10 minute de mers pe jos de centrul orașului port Mossel Bay. Patru vagoane au cinci dane cu paturi duble, vedere la ocean și băi comune. Al cincilea vagon are 16 paturi suprapuse pentru grupuri mai mari de oaspeți, iar carmbuza pentru luna de miere are baie proprie și o verandă privată cu vedere la ocean.

Mai sunt două vagoane Royal Suite, fiecare cu baie proprie, perfecte pentru familii sau pentru cei care doresc intimitate. Santos Beach este una dintre plajele celebre ale Africii de sud, plajă cu steag albastru, cunoscută pentru activitățile de înot, scuba diving, surf, dar și pentru locul ideal de unde pot fi văzute balenele.

Ei, unde va fi următoarea vacanță?

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora