Cele mai frumoase locuri din Istanbul: bazarul de cultură de pe două continente - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai frumoase locuri din Istanbul: bazarul de cultură de pe două continente

Ești în căutarea celor mai frumoase obiective turistice din Istanbul? Ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit un ghid cu cele mai apreciate atracții turistice și locuri de vizitat din Istanbul. Istanbul este cel mai iubit și totodată cel mai mare oraș din Turcia, având o populație de 15.4 milioane de locuitori. De asemenea, acest megalopolis este și principalul centru comercial, cultural și financiar al Turciei. Fostă capitală a Imperiului Roman de Răsărit, Istanbul este singurul oraș amplasat pe două continente: Asia și Europa. Iată o listă cu cele mai apreciate locuri de vizitat în Istanbul.
Share this article

Ești în căutarea celor mai frumoase obiective turistice din Istanbul? Ai ajuns unde trebuie. Ți-am pregătit un ghid cu cele mai apreciate atracții turistice și locuri de vizitat din Istanbul.

Istanbul este cel mai iubit și totodată cel mai mare oraș din Turcia, având o populație de 15.4 milioane de locuitori. De asemenea, acest megalopolis este și principalul centru comercial, cultural și financiar al Turciei.

Fostă capitală a Imperiului Roman de Răsărit, Istanbul este singurul oraș amplasat pe două continente: Asia și Europa. Iată o listă cu cele mai apreciate locuri de vizitat în Istanbul.

Moscheea Albastră

Moscheea Albastră, cunoscută și sub numele de Moscheea Sultanului Ahmed, este o moschee istorică situată în Istanbul, Turcia. Este cunoscută pentru frumoasele sale plăci albastre care îi împodobesc pereții interiori, care dau numele moscheii.

Moscheea Albastră

Moscheea a fost construită la începutul secolului al XVII-lea și este considerată unul dintre cele mai importante exemple de arhitectură otomană din Istanbul. Din acest motiv, este printre cele mai fotografiate obiective turistice din Istanbul.

Citește și: Viața lui Orhan Pamuk, primul turc laureat al premiului Nobel, cenzurat în țara sa și judecat pentru susținerea drepturilor kurzilor

Hagia Sophia

Hagia Sophia este o clădire istorică situată în Istanbul, Turcia. Inițial, a fost construită ca o catedrală creștină în secolul al VI-lea și a servit drept sediu al Patriarhiei Constantinopolului. După ce orașul a fost cucerit de Imperiul Otoman în secolul al XV-lea, Hagia Sophia a fost transformată în moschee. A rămas moschee până în 1935, când a fost transformată în muzeu.

Hagia Sophia

Hagia Sophia este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerată una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din lume. Este cunoscută pentru cupola sa mare, care era cea mai mare din lume atunci când a fost construită, și pentru mozaicurile și frescele sale impresionante.

Palatul Topkapî

Palatul Topkapî este un palat istoric situat în Istanbul, Turcia. A fost reședința principală a sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani, din secolul al XV-lea până în secolul al XIX-lea.

Palatul Topkapî

Palatul constă într-un complex de clădiri, care include palatul principal, numeroase grădini și alte clădiri. Este cunoscut pentru arhitectura și decorul său opulent, precum și pentru colecțiile sale de artă, bijuterii și alte comori.

Piața Taksim

Piața Taksim este o piață pe care n-ai voie s-o ratezi atunci când îți faci lista cu locurile de vizitat din Istanbul. Aici te poți bucura de un ceai sau o cafea turcească, alături de o baclava delicioasă.

Piața Taksim

Pe lângă faptul că este un important nod de transport, este și o destinație populară pentru cumpărături, care abundă în terase cu delicii tradiționale turcești și o atmosferă plină de viață.

Marele Bazar

Marele Bazar este o piață istorică din Istanbul, cunoscută ca Grand Bazaar. Este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine și 60 de străzi.

Marele Bazar

Marele Bazar este cunoscut pentru marea varietate de bunuri, inclusiv bijuterii, textile, condimente, ceramică și multe altele. Indiferent de ce ai nevoie, aici ai toate șansele să găsești ceea ce cauți. Ai nevoie doar de timp, și bani!

Croazieră pe Bosfor

Bosforul, care traversează orașul Istanbul, este o strâmtoare care conectează Marea Neagră cu Marea Marmara, și care, alături de strâmtoarea Dardanele, separă partea europeană de cea asiatică.

Bosfor

O croazieră pe Bosfor permite vizitatorilor să vadă orașul dintr-o perspectivă diferită și oferă priveliști frumoase ale malului și ale peisajului din jur.

Citește și: O incursiune în istoria uneia dintre primele agenții de turism din România. Cum a deschis Alin Burcea Paralela 45, cum arătau primele circuite cu autocarul la Istanbul și cum arată azi vacanțele românilor?

Cisterna Basilica

Ești în căutarea unor obiective turistice mai inedite? Cisterna Basilica, cunoscută și sub numele de Cisterna Yerebatan, este un palat subteran istoric situat în Istanbul. A fost construită în secolul al VI-lea, în timpul Imperiului Bizantin, pentru a furniza apă orașului.

Cisterna Basilica este o realizare impresionantă a ingineriei, cu peste 336 de coloane de marmură care susțin tavanul, scufundate într-o pânză imensă de apă prin care mișună pești de la cei mici la unii impresionant de mari, toți fiind de diverse culori. Capacitatea de stocare a apei în cisternă este de peste 100.000 de metri cubi.

Cisterna Basilica

De asemenea, este cunoscută pentru decorul său impresionant, iar luminițele difuze și clipocitul apei care picură, penumbra coloanelor scufundate și peștii, toate realizează atmosfera aparte a acestei caverne.

Cisterna Basilica se spune că a fost construită cu ajutorul a aproximativ 7000 de sclavi bizantini, fiind o destinație turistică populară în Istanbul și atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Este un loc unic și fascinant de vizitat și oferă o imagine amplă a istoriei acestui oraș. Totodată, este una dintre cele mai interesante obiective turistice din Istanbul.

Piața de condimente

Piața de condimente, cunoscută și sub numele de Bazarul egiptean, este o piață istorică situată în Istanbul, Turcia.

Piața de condimente

Această piață este cunoscută pentru marea varietate de condimente, ierburi și alte ingrediente care sunt folosite în bucătăria turcească.

În bazarul de mirodenii poți găsi inclusiv ceai, cafea, nuci, fructe uscate și multe altele.

Bazarul de mirodenii este situat în cartierul Eminönü, în apropiere de Podul Galata, și este una dintre cele mai vechi piețe din Istanbul.

Este o destinație de vizitat dacă ești interesat să experimentezi cultura și aromele locale din Istanbul.

Moscheea Suleymaniye

Moscheea Suleymaniye este o moschee istorică situată în Istanbul. Este una dintre cele mai mari și mai impresionante moschei din oraș și este considerată o capodoperă a arhitecturii otomane.

Moscheea Suleymaniye

Moscheea a fost construită la mijlocul secolului al XVI-lea și poartă numele sultanului Suleyman Magnificul, care a ordonat construcția acesteia.

Această moschee, absolut magnifică, este cunoscută pentru dimensiunile sale grandioase, designul elegant și decorul superb.

Moscheea Suleymaniye este un lăcaș de cult activ și este deschisă pentru vizitatori în afara orelor de rugăciune.

Pacea, liniștea și spiritualitatea sunt cuvintele care caracterizează cel mai bine acest lăcaș. Din acest motiv, am inclus-o pe lista cu cele mai populare atracții turistice din Istanbul.

Bebek

Bebek este un cartier situat în partea europeană a Istanbulului, pe malul Bosforului. Este un cartier popular și înstărit, cunoscut pentru frumoasa sa locație pe malul apei, pentru opțiunile de cumpărături și restaurantele cu o priveliște superbă, și totodată pentru numeroasele sale parcuri și spații verzi.

Bebek

Bebek găzduiește, de asemenea, mai multe ambasade și consulate, precum și mai multe școli și universități de prestigiu. Cartierul este o destinație populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști și oferă un amestec de viață urbană modernă și natură.

Este un loc minunat de vizitat dacă doriți să experimentați partea mai luxoasă a Istanbulului, unde vă puteți bucura de peisajele superbe oferite de strâmtoarea Bosfor.

Citește și: Viaţa în Istanbul, una dintre cele mai mari metropole din lume

Miniatürk

Miniatürk este unul dintre cele mai mari parcuri în miniatură din întreaga lume. Este o destinație turistică populară și prezintă modele în miniatură ale unora dintre cele mai faimoase repere și situri istorice din Turcia.

Miniatürk

Parcul se întinde pe o suprafață de 60 de hectare și include peste 100 de machete în miniatură, printre care Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Turnul Galata, precum și repere din alte părți ale Turciei.

Miniatürk include, de asemenea, o versiune în miniatură a Strâmtorii Bosfor, cu bărci în miniatură pe care vizitatorii se pot plimba.

Parcul Miniatürk este o modalitate excelentă pentru a vedea unele dintre cele mai faimoase obiective turistice din Istanbul (și nu numai) într-un timp scurt.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora