Cum o cabană construită după Revoluție a devenit Fairytale Villa, o bijuterie în mijlocul naturii? Povestea gemenelor care au transformat visul familiei într-un refugiu unic pentru turiștii străini - Pagina 3 din 3 - LIFE.ro
Cum o cabană construită după Revoluție a devenit Fairytale Villa, o bijuterie în mijlocul naturii? Povestea gemenelor care au transformat visul familiei într-un refugiu unic pentru turiștii străini
Părinții voștri sunt o parte esențială din povestea Fairytale Villa, cât de mult v-au ajutat să îi aduceți fața de astăzi? Cât de mult s-au implicat?
Într-adevăr, părinții noștri sunt co-creatori la această căsuță, nu doar în idei, dar și la realizare. Tata a înălțat totul cu echipa lui de profesioniști, de la fundație până la acoperiș. El este „mastermind-ul” din spatele soluțiilor de inginerie ingenioase care ne-au ajutat să finalizăm construcția cu succes.
Mama este o cititoare avidă a revistelor de specialitate în materie de design de interior și case de vacanțe din Mediterană. Amândoi iubesc excursiile în Alpii austrieci și am știut că cel mai bine se vor simți într-o cabană de munte care să aibă aceleași principii arhitecturale.
Mai mergeți în familie la Fairytale Villa sau acum s-a transformat doar într-o afacere?
Fairytale Villa rămâne și o rezidență secundară, nu doar o afacere. Suntem extrem de atașați de acest loc și ori de câte ori putem, încercăm să mergem acolo, chiar dacă asta înseamnă să spunem „nu” unor potențiali clienți și deci venituri. Zile de naștere, sărbători familiale, Crăciunul, încercăm să le sărbătorim aici.
Dormitorul din casa Fairytale Villa
Când a devenit casa voastră de vacanță Fairytale Villa? Cum a început ideea acestei afaceri?
Preț de 22 de ani mergeam în fiecare sfârșit de săptămâna cu familia la cabană. Am petrecut momente minunate acolo, dar după atâția ani a apărut tentația de a descoperi și alte locuri, de a călători și mergeam tot mai rar la căsuță.
Astfel că, prin 2016, ne-am gândit să fructificăm această proprietate și să o listăm pe Airbnb. Știam că în străinătate era în creștere turismul „sălbatic”, adică turiștii căutau locuri cât mai izolate și idilice pentru a se reconecta cu natura. Cabana noastră era perfectă pentru aceasta. Ea oferea o experiență unică pentru străini – nu aveam gaz pentru încălzire sau aragaz, aveam doar o butelie, dar foloseam exclusiv focul pentru a găti și încălzi casa, nu aveam baie interioară, ci doar o toaletă tradițională în exterior cu un duș improvizat. Pentru turiști era o întoarcere la sursă.
Părinții au fost prima dată sceptici, dar văzând că în primii doi ani am avut destui de mulți clienți pentru confortul ce îl oferea cabana, s-au gândit să ne ajute să o recondiționăm și să o modernizăm. Deși cabana veche oferea clienților o experiență de întoarcere la sursă și la propriu și la figurat, modernizarea cabanei ne-a deschis poarta spre un spectru mai larg de clientelă. Așa a început povestea Fairytale. Magia locului s-a păstrat. La începutul pandemiei am lucrat un pic și pe partea de branding și ne-am făcut un logo care să reflecte această experiență de basm.
Sufrageria de la Fairytale Villa
Care este cel mai popular sezon pentru Fairytale Villa și cum se schimbă experiența oaspeților în funcție de anotimp?
Cel mai popular sezon este vara, din iunie până la început de septembrie deoarece lacul din apropiere oferă mai multe posibilități sportive în acea perioadă, dar avem sezon și în timpul sărbătorilor de iarnă.
Experiența e unică și foarte diferită de la sezon la sezon. Dacă vara te bucuri să ai un loc unde să te adăpostești de căldura torențială a orașului, la un pic de umbră și de răcoare oferită de pădure și de vale, toamna te încântă culorile mirifice ale naturii, iarna devine o poveste sub stratul gros de zăpadă. Primăvara revine cu temperaturi mai plăcute și șansa de a fi martor la învierea naturii.
Cine sunt oamenii care aleg să-și petreacă vacanța la Fairytale Villa: de la străini, la români care lucrează remote
Cine sunt oamenii care vin la Fairytale Villa și de ce credeți că sunt atrași de acest loc?
În principal aveam străini din Europa și Statele Unite ale Americii. Dar cei mai mulți erau din Israel. Se pare că sunt mulți evrei ce au imigrat în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial și care revin să viziteze locurile strămoșilor lor.
După pandemie însă, am început să avem o nouă categorie de clientelă, cea locală. Avem foarte multe cupluri ce vin din marile orașe să își petreacă un weekend în natură sau să lucreze remote, noi oferind această posibilitate.
Turiștii de la Fairytale Villa pot face sporturi de apă – SUP, caiac, canoe
Ce activități pot face oaspeții voștri la voi sau prin împrejurimi?
Pe lângă faptul că oferim posibilitatea de a lucra remote de la noi, există tot necesarul pentru a se relaxa în aer liber – ustensile de barbecue, paturi de stat la soare, hamace.
Lacul de lângă oferă și el posibilitatea de a practica mai multe sporturi de apă – SUP, caiac, canoe. Iar pădurile și munții din împrejurimi oferă o sumedenie de trasee montane pentru trekking, alergare montană, MTB. Există și piste de ski și snowboard nu departe – Stațiunea Izvoare, Suior, Mogoșa, Cavnic.
Și, ultima întrebare, ce vă doriți pentru viitorul Fairytale Villa, ce planuri aveți pentru următorii ani?
Am achiziționat de curând terenul din spatele casei, cel care are ieșire la vale. Am dori să construim aici un al doilea spațiu de cazare, dar și să extindem experiența de la cabană cu un spațiu tip birou pentru cei ce ar dori să lucreze de aici, cu o saună și jacuzzi direct la vale. Dar, deocamdată, acestea sunt strict planuri și rămâne de văzut cum le vom pune în practică.