Cum s-a născut Aventurescu, cel mai popular blog de travel din România? Și cum reușesc Alina și Florin să călătorească jumătate de an, profitând de oferte de pe internet - LIFE.ro
Sari la conținut

De fiecare dată când ne alegem destinația pentru următoarea vacanță, începem să ne documentăm. Citim despre locul respectiv. Căutăm cele mai bune oferte pentru transport și cazare. Și, nu de puține ori, ajungem sau pornim de pe site-ul aventurescu.ro. Așa că, am fost curioasă să aflu cine este în spatele lui. Și i-am cunoscut pe Alina și Florin, un cuplu care iubește aventurile. Trăiesc jumătate din timp în România, de unde susțin că nu ar pleca în ciuda încercărilor pe care le-au avut în trecut și a faptului că 90% dintre prietenii lor trăiesc prin alte părți. Iar cealaltă jumătate din timp, o petrec prin toate colțurile lumii. Atunci când am vorbit cu ei erau în America … unde s-au și căsătorit. Așa că le spunem și noi „felicitări și casă de piatră!”

Am vorbit cu Alina și Florin despre ei, despre călătorii, dar și despre cum a început nebunia celui mai popular blog de travel de la noi. De la cine a găsit numele Aventurescu, la cum găsesc ofertele pe care le vânează toată lumea. Și, nu am putut să nu îi întrebăm și despre destinațiile pe care ni le recomandă. În plus, ne-au dat și câteva ponturi de care ar fi bine să ținem cont, dacă vrem să călătorim în destinații minunate, la prețuri accesibile.

Dacă vreți să îi descoperiți pe aventuroșii Alina și Florin, vă invit să citiți interviul de mai jos:

Îmi spuneați atunci când am vorbit prima dată că sunteți în vacanță … unde, cât ați stat și cum a fost?

Alina: Am fost în SUA. Întâmplarea a făcut ca anul acesta să ajungem de două ori în partea aceea de lume și nu pentru că am ținut morțiș să fie așa, ci pentru că, știi cum se spune, „ai grijă unde te prinde Revelionul, că așa vei petrece tot anul”. Iar noi, de revelion, am fost la Miami, așa că Paștele l-am petrecut la Los Angeles.

Am făcut un roadtrip de două săptămâni prin Las Vegas, Arizona (unde am văzut Marele Canion și Canionul Antilopei), California (cu Joshua Tree NP, Los Angeles, orașele-fantomă Calico și Randburg, Sequoia NP, Death Valley). A fost incredibil de frumos și, în egală măsură, ceva nou pentru noi. Parcurile naționale din Statele Unite sunt de-a dreptul impresionante și ne-au oferit numeroase povești interesante. La fel și drumurile nesfârșite prin deșert care ne-au deconectat în totalitate de la viața de acasă. Ca să nu mai vorbim și despre cireașa de pe tort, experiența pe care am trăit-o cu mașina închiriată, un Ford Mustang decapotabil nou-nouț. Ne-am plimbat cu el în voie, pe unde am văzut cu ochii și, trebuie s-o mărturisim, ne-am despărțit cu greu de el.

Alina și Florin la Grand Canyon, în Arizona, Statele Unite ale Americii

Dar mai țineți minte prima vacanță pe care ați făcut-o împreună?

Florin: Sigur că da. Prima noastră călătorie împreună a fost tot un soi de traseu, doar că prin țară, cu cortul. A durat aproximativ zece zile și a cuprins Festivalul Medieval din Sighișoara, pădurea Baciu și 2 Mai și se întâmpla cu aproape zece ani în urmă, în august 2009.

Sighișoara este orașul nostru de suflet din România, motiv pentru care încercăm să ne facem drum aici aproape în fiecare an. Revenind, însă, la prima noastră vacanță, am petrecut câteva zile în cetate, în stil medieval, asta însemnând că am avut până și costume închiriate. Eu de cavaler, iar Alina de domniță.

După festival, am decis să o luăm spre Cluj, cu gândul să petrecem o noapte în cort în pădurea Hoia-Baciu. Sincer, nu am rezistat o noapte întreagă, așa că, în toiul nopții, ne-am luat cortul, l-am îndesat în mașină și duși am fost. Atât de tare ne-au înspăimântat pădurea și zgomotele ce veneau dinspre ea încât am preferat să ne petrecem restul nopții în mașină, într-o parcare. Ca să ne liniștim, am pornit ușurel spre mare, dacă tot aveam cortul cu noi, și am ajuns, fără să ne fi planificat asta în vreun fel, la 2 Mai, unde am petrecut câteva zile pe plajă.


Citește și: Doi tineri din București s-au hotărât să-și vândă apartamentul, să-și ia un an sabatic și să plece „hai hui în doi” prin lume. Cum arată aventura lor după cinci luni?


Și prima ieșire din țară, cum a fost pentru amândoi?

Alina: Eu am ieșit din țară pentru prima oară la vreo 18 sau 19 ani, nici nu mai știu exact. Am fost în Grecia. În Paralia Katerini, cum era moda acelor vremuri. Îmi amintesc și acum cum am ajuns la Atena și mi se părea că sunt atât de departe 😃

Florin: Eu am fost la Roma, cu prietenii. Pe vremea aceea, nu aveam nevoie de prea multe. De fapt, câțiva lei în buzunar și gașca de prieteni ne erau de-ajuns. Cu cât eram mai mulți, cu atât mai bine. Ne închiriam un apartament și împărțeam costurile. Mâncam de la supermarket și ne plimbam pe jos cât era ziua de lungă.

Alina: Împreună, însă, am plecat în afara țării pentru prima oară în primul an de relație, adică în 2009. Am fost la Paris. Eram studenți amândoi, aveam doi lei în buzunar, dar voiam să vedem Parisul. Așa că ne-am pus pe treabă și am strâns bani pentru biletele de avion – Florin a împărțit fluturași prin centrul Bucureștiului, vreme de aproape trei săptămâni, în timp ce eu am făcut chestionare la o firmă de sondaje publicitare. În tinerețile noastre, foloseam destul de des platforma couchsurfing atât ca gazde, cât și ca oaspeți, așa că la Paris tot așa ne-am descurcat. Am stat vreo patru zile în casa unui cuplu de francezi și a fost minunat. Ne plimbam toată ziua pe jos, mâncam pe apucate, ba de la supermarket, ba câte-un kebab, după buget, iar seara stăteam la taclale cu gazdele noastre. Ba chiar, într-una dintre seri, de ziua mea, mi-au făcut un soi de petrecere-surpriză. Au invitat niște prieteni, am băut vin, am mâncat raclette și brânzeturi și ne-am jucat. A fost o seară pe care ne-o amintim cu mare drag. Și, de fapt, cam așa a fost întreaga excursie.

Alina și Florin la Paris

Apropo de prima călătorie împreună, vă mai amintiți cum arătau înainte de Aventurescu vacanțele voastre? Și cum s-au schimbat ele astăzi?

Florin: Înainte, plecam la drum fără griji, ba chiar și fără prea multe rezervări de cazări sau transferuri. Cumva, ne descurcam la fața locului și găseam unde să dormim, fie un guesthouse, fie un hostel. Nici nu aveam cine știe ce pretenții, mai ales că experiențele și drumul în sine erau cele care contau cel mai mult pentru noi.

De când a apărut Aventurescu, însă, lucrurile s-au schimbat. Aventurescu nu este numai “locul nostru de joacă” în online, ci și locul nostru de muncă, așa că avem toate motivele să tratăm cu seriozitate toată povestea asta. Iar asta înseamnă că acum ne alegem cazările cu mult mai multă grijă și facem în așa fel încât să fie musai liniște, să avem internet și cel puțin o măsuță ca să putem lucra. Sigur, preferăm să fie inclus și micul dejun, ca să nu trebuiască să mai pierdem vremea căutând mâncare în loc să ne facem treaba.

Alina: O altă diferență majoră este că înainte călătoream mai degrabă în weekenduri sau în perioada concediilor și aveam bani foarte puțini, în timp ce acum încercăm să călătorim mult mai inteligent, pe termen mai lung. Asta nu înseamnă că nu profităm și acum de promoții și că nu căutăm cele mai bune oferte la cazări. Ba dimpotrivă (râde).


Citește și: Cine a creat dexonline: cum a ajuns românul care a fost printre primii 300 de angajați de la Google să se întoarcă în țară și să construiască un site care are grijă de limba română


Dacă tot vorbim despre oferte … cum vă alegeți vacanțele?

Alina: Am putea spune că nu noi alegem destinațiile, ci că ele ne aleg pe noi. Atâta timp cât cele trei elemente vitale sunt prezente, adică o cameră liniștită, conexiune la internet și o măsuță, noi suntem deschiși către orice destinație. Mergem oriunde. În general, profităm de promoțiile postate pe site, iar ceea ce poate să se nască dintr-un simplu bilet de avion depășește orice așteptări. Practic, poți avea parte de o reală aventură, așa cum a fost, de pildă, plecarea în Chiang Mai de acum doi ani, care s-a transformat într-o călătorie de patru luni prin Asia.

Sau cum a fost promoția la biletele de avion spre Las Vegas, care a dus la un roadtrip de două săptămâni pe care nu-l vom uita niciodată, mai ales că în această călătorie am ales să ne și căsătorim. Și unde ar fi fost mai potrivit dacă nu la Las Vegas?😃

S-a mai întâmplat să primim invitații din partea partenerilor noștri să testăm diferite locuri, așa cum a fost croaziera prin Caraibe de astă-iarnă, pe care noi ne-am gândit să o prelungim la o lună de zile lenevind încă puțin prin Guadelupa și distrându-ne așa cum se cuvine în Miami.

Alina și Florin în Barbados, Caraibe

Felicitări pentru căsătorie! Povestiți-ne mai mult despre vacanțele voastre … cum vă pregătiți înainte de a pleca la drum – planificare în detaliu sau spontaneitate?

Florin: Și una, și alta. Depinde mult de starea noastră, dar și de perioada în care plecăm. De cele mai multe ori, ne facem temele, citim mult despre locul unde urmează să petrecem câteva zile, despre ce e musai de vizitat, chiar dacă este unul foarte turistic, deci și foarte cunoscut. În egală măsură, aruncăm un ochi și la locurile mai puțin cunoscute și, fără excepție, lăsăm loc și neprevăzutului. NICIODATĂ nu ne umplem la refuz programul, ci strecurăm timp liber între activități, timp pe care îl folosim la fața locului după cum ne vine: fie stăm mai mult în cameră, fie lenevim la vreo terasă, fie, cine știe, descoperim vreun loc ascuns.

Călătoriți doar voi doi?

Alina: DA! Spunem un da hotărât din mai multe motive. Cel mai important dintre ele este că am încercat de câteva ori să mergem în călătorii mai mari cu grupuri de prieteni și niciodată nu a ieșit cum ne așteptam. Noi avem propriul stil de călătorit pe care l-am și dezvoltat de-a lungul timpului, îmbunătățindu-l permanent. După câteva eșecuri, am hotărât să pornim la drum doar noi doi. Călătorind de atâția ani împreună, știm totul unul despre celălalt, iar în timp am descoperit că avem aceleași gusturi la mâncare, la baruri, aceeași rezistență la mers pe jos. Când inevitabil intervine câte o discuție contradictorie, în cuplu este mult mai ușor să treci peste ea.

Cei doi aventuroiși în satul lui Popeye, din Malta

Chiar care sunt principalele dificultăți cu care se confruntă un cuplu în timpul călătoriilor?

Florin: Dacă există înțelegere, nu prea mai sunt dificultăți. Noi, de exemplu, avem sarcinile foarte clar împărțite, așa că fiecare își vede de bucățica lui la organizare și nu-l contrazice pe celălalt. Unul se documentează și creionează traseul, celălalt se ocupă cu rezervările și plățile.


Citește și: “Hai să lăsăm totul și să plecăm”. Doi tineri și-au dat demisia și au plecat în lume cu copilul lor. Astăzi, cel mic a văzut peste 24 țări la nici 3 ani. Cum au reușit?


Haideți să vorbim puțin despre cel mai popular blog de travel de la noi … cum a început Aventurescu?

Alina: Ideea nu putea să ne vină decât într-o vacanță J Mai exact, pe o plajă din Krabi. Eram în timpul vacanței de iarnă pe care am petrecut-o în Dubai și Thailanda și, ca tot omul, mai postam câte o poză pe Facebook. Ba de pe plajă, ba cu o nucă de cocos, ba cu un templu în zare. Nu au întârziat să apară zecile de întrebări din partea cunoscuților care voiau să știe cum facem să ajungem în toate locurile astea cu salarii normale, cum aveau și ei. Am povestit o dată, am povestit de două ori, ba chiar de zece ori despre ofertele la biletele de avion, despre cazările rezervate prin Booking, Agoda și toate celelalte site-uri, despre transferurile cu autobuze locale și, într-un final, am hotărât „să construim” un loc, adică un site, unde să postăm ofertele găsite și unde să povestim câte-n lună și în stele despre călătoriile noastre, informații utile, locuri descoperite, cazări testate.

De unde vine numele? Și cine l-a ales?

Florin: Alegerea numelui a fost o misiune foarte dificilă. Cred că ne-a luat cam patru luni ca să ajungem la el. Și când zicem patru luni ne referim la faptul că în fiecare seară, întorcându-ne de la muncă, făceam câte o mică ședință și încercam să găsim tot felul de combinații. Noi știam exact ce voiam, adică un nume simplu, ușor de reținut, care să ne reprezinte. Și tot căutând, într-o seară, după foarte multe încercări, mi-a venit ideea: AVENTURESCU. Atât ne-a trebuit. De aici, totul s-a legat pentru că numele a dictat mai departe și logo-ul site-ului, adică omulețul cu rucsacul în spate, și culorile, practic orice detaliu este vizibil astăzi pe site.

Birourile improvizate din Laos Luang Prabang

Ce făceați înainte de a deveni bloggeri? Și când a fost momentul când v-ați hotărât să vă dați demisiile și să rămâneți doar aventurieri?

Alina: Eu am fost contabil-economist, în timp ce Florin a lucrat într-o corporație ca UX Designer. O perioadă, am lucrat în paralel și la job, și la site. Dar a fost un moment, în august 2016, când ne-am dat seama că vom putea trăi din asta. Eram în Portugalia, în Algarve, în concediu. Aveam site-ul gata și începuserăm să facem ceva bănuți cu el, dar nu suficienți cât să ne înlocuiască salariile. În tot timpul cât am stat acolo, nu am alocat niciun pic de timp site-ului. La întoarcere, surpriză: Verificând traficul, am constatat că o mulțime de oameni îl vizitaseră, ceea ce însemna că interesul nu numai că exista, dar era și unul foarte mare.

Astfel, la două zile după ce ne-am întors acasă, m-am aruncat cu capul înainte și mi-am prezentat demisia. O lună mai târziu, eram acasă și începeam să lucrez full-time pentru Aventurescu, ceea ce, în timp, s-a dovedit a fi cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Un an mai târziu, a urmat și Florin.

Plaja secreta de langa Dona Ana, în Algarve, Portugalia

Cum este să ai acest job full time? Puteți să trăiți din asta?  

Florin: Pe principiul „Ai grijă ce-ți dorești, că ți se poate întâmpla”, cam asta am pățit și noi. Avem ce ne-am dorit, adică o sursă de venit care să ne susțină stilul de viață, călătoriile și care, mai presus de orice, să nu ne îngrădească libertatea. Acum, la câțiva ani distanță, putem să trăim din asta, da. Însă nu a fost ușor și am avut nevoie de ceva răbdare ca să ajungem aici. Practic, ne-au trebuit vreo zece ani, timp în care am aflat ce ne dorim, am câștigat experiența călătoriilor, am învățat cum merge treaba în online, am învățat să ne organizăm timpul, dar și să ne conducem propriul proiect. Asta nu se învață peste noapte, ci în timp, cu mult exercițiu și cu și mai multă răbdare.


Citește și: Aventura lui Leonard Muha de la Ca$$a Loco sub soarele însorit al Andaluziei: de ce a lăsat tot în România și s-a mutat în Spania, pe malul Mediteranei?


Apropo, cât de mult stați acasă … și cât pe drum?

Alina: Jumi-juma. Încercăm să ne împărțim în așa fel încât să mai stăm și pe-acasă, să ne odihnim, să nu facem nimic ieșit din comun și, desigur, să stăm și cu familiile noastre. Ideea este să găsim un echilibru între a călători full-time și a ne găsi locul.

În momentul în care începi să călătorești mai intens, îți dai seama la un moment dat că nu-ți mai găsești locul în societatea cu care cândva erai obișnuit.

Chiar, unde este acasă pentru voi?

Alina: Deocamdată, în București, dar sperăm ca, la un moment dat, cât de curând posibil, să fugim dintre betoane și să ne retragem mai aproape de natură. Cu siguranță tot în România, că are și țara asta destulă 😃

Dar nu v-ați gândit niciodată să vă mutați definitiv într-o altă țară?

Florin: Ne-am gândit de multe ori, dar ne-am lecuit. După ce am terminat facultatea, am locuit patru luni în Creta. Insula e frumoasă, oamenii la fel, dar este greu să îți creezi un stil de viață pe termen lung. Am avut inclusiv ocazia să ne relocăm în Barcelona, cu niște ani în urmă, dar, după o scurtă analiză financiară a veniturilor, ne-am dat seama că nu am fi reușit să punem vreun ban deoparte. Sigur, atmosfera nu s-ar fi comparat, dar noi ne doream mai mult.  

90% dintre prietenii noștri sunt plecați prin Europa: unii în Austria, alții în Marea Britanie, alții în Germania. Noi am rămas cam singuri pe-aici, dar nu am pleca din România. Are și ea părțile ei bune și, într-un fel, am reușit să ne descurcăm și să avem stilul de viață la care visam😃

Cât de mult durează să faceți recomandările de vacanțe pe care le promovați pe site?

Florin: În general, ne dedicăm întreaga dimineață ofertelor. Câteodată, se întâmplă să ne trezim cu un newsletter cu o mega promoție și atunci nu ne rămâne decât să „construim” articolul și să-l trimitem abonaților. Alteori, nu există nimic la o primă privire și-atunci trebuie „să săpăm” noi după prețurile bune, ceea ce poate dura și câteva ore. Dar cert e că mereu găsim ceva.

Și cum le alegeți?

Alina: Verificând prețurile zi de zi de atâta timp, imediat ne dăm seama dacă prețul este sau nu unul bun. Ne mai uităm la destinațiile pe care le îndrăgesc românii, dar, cel puțin din când în când, încercăm să introducem și câteva idei mai neobișnuite. Alte criterii în afară de preț ar fi calitatea cazărilor, calitatea zborurilor sau a companiilor aeriene, dar și sezonul de vizitare. Or fi acum zboruri către Dubai la 80 de euro pentru la vară, dar nu am recomanda așa ceva, pentru că în Dubai, vara, te topești. La propriu. Este extrem de cald. La fel, în Caraibe este sezonul uraganelor. Așadar, înainte de a posta ceva pe site, ne gândim la un lucru foarte simplu, dacă noi am merge în acea perioadă în locul respectiv.

Alina și Florin în Myanmar

Dar care este secretul călătoriilor pe bani puțini?

Florin: Nu mai este niciun secret în ultima vreme. Totuși, documentarea face minuni. Cu cât te documentezi mai mult și cu cât intri mai adânc în subiectul ofertelor, cazărilor și a tot ce înseamnă organizarea unei vacanțe, cu atât devii mai bun. Trebuie să știi unde anume să te uiți pentru biletele de avion, iar asta se poate învăța, trebuie să aștepți promoțiile, trebuie să știi că fiecare oraș din lumea asta poate fi descoperit și printr-o mulțime de activități gratuite.

Și câți oameni vă scriu să le recomandați anumite destinații pentru vacanțe? 😃

Florin: Zeci, sute, mii. Sincer, nu i-am numărat niciodată, dar primim zilnic solicitări. Din păcate, nu-i putem ajuta pe toți cu informații, dar sperăm ca măcar articolele cu detalii din călătoriile noastre să îi ajute.

Alina și Florin în Zanzibar

Care a fost cea mai faină vacanță pe care ați avut-o până acum?

Alina: Ne-a rămas în suflet luna petrecută în Chiang Mai, din nordul Thailandei. Nu am făcut mare lucru, exceptând faptul că am pierdut vremea pe acolo, am mâncat în piețe, alături de localnici și studenți, am stat într-un studio dintr-un complex rezidențial departe de turiști, am făcut drumeții pe munte, ne-am împrietenit cu localnicii de acolo.

Ar mai fi și cele patru luni petrecute în Creta, doar că acolo am făcut și un curs intensiv de greacă nouă, ceea ce ne-a ajutat să pătrundem și mai adânc în cultura cretană.

Altfel, nu am putea face un top și asta pentru că toate plecările ne-au plăcut într-un fel sau altul. În fiecare loc în care ajungem încercăm să facem o activitate nouă, pentru ca, în felul acesta, locul respectiv să devină special. Fie e o plimbare cu barca, o tură cu tiroliana sau un restaurant mai special. Sunt o mulțime de locuri și de activități interesante care îți pot face plecarea unică.

Alina și Florin în Thailanda

Chiar care sunt destinațiile în care ați ajuns până acum?

Florin: Sincer, nu am numărat destinațiile. În mare, însă, am ajuns cam prin toate colțurile Europei, prin Orientul Mijlociu, puțin prin Asia, foarte puțin în Africa și iarăși puțin prin America de Nord și cea Centrală. Nu ne grăbim. Avem tot timpul din lume ca să vedem și alte locuri. Ne place să călătorim și tot ce ne dorim este să fim sănătoși ca să putem face asta tot restul vieții, într-un fel sau altul.


Citește și: Cum au reușit doi români extrem de ocupați să viziteze 159 țări? O poveste de dragoste pe șase continente


Dacă ar fi să recomandați o destinație pentru vacanța de vară … care ar fi aceea? Dar pentru cea de iarnă?

Alina: Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de sudul Portugaliei, de Algarve, cu toate că apa oceanului este rece. Peisajele, însă, sunt ireal de frumoase: stânci portocalii imense ies din oceanul perfect turcoaz. Ce poate fi mai frumos de atât? Și Costa Blanca, din Spania, ne-a oferit niște plaje imense, cu nisip fin, cu palmieri, toate certificate cu steag albastru, ceea ce înseamnă că sunt plaje la cele mai înalte standarde de calitate. Și, dacă nu ne credeți, aruncați o privire la localitatea Villajoyosa 😃

Iarna merită sărbătorită așa cum se cuvine … la plajă pe o insuliță sau mai multe din Marea Caraibilor. Ne-au rămas în suflet insula Tobago din statul Trindidad&Tobago și Antigua din Antigua&Barbuda. Apa mării fiartă, turcoazul acela ireal, nisip extra fin, cocotierii și păsările exotice sunt motive suficiente să crezi că ai ajuns în Paradis. Unde mai pui că din Paris spre insula Guadelupa, o poartă de intrare în Caraibe găsești zboruri și la 200-300 euro dus-întors (de ținut minte Level, compania low cost a Iberiei).

Alina în Vilajoyosa, Costa Blanca

Care a fost cea mai scumpă călătorie? Dar cea mai ieftină?

Alina: Clar Statele Unite ne-au costat cel mai mult. La polul opus, Georgia.

Alina și Florin îmbrățișând un gigant, la Seqouia National Park, în SUA

Unde o să fie următoarea voastră vacanță?

Florin: Urmează o scurtă plecare la Nisa chiar acum, la sfârșitul lunii. Apoi, cum vine vara, pornim prin România, cum o facem mai mereu. Pentru anul ăsta, avem în plan Bucovina și Delta. Mergem apoi prin Alpii elvețieni cu trenul, pentru ca în iulie, vreme de câteva zile, să ne mutăm birourile pe un vas pe Dunăre. Planurile se opresc la început de august, dar cine știe ce ne-o mai aștepta?

Și la final, de ce ar trebui să călătorim?

Alina: Ne place să credem că atunci când călătorim ne deschidem mintea, renunțăm la prejudecăți și devenim o versiune mai bună a noastră. Învățăm lucruri noi pe care le putem mai apoi integra în stilul nostru de viață. Întâlnim civilizații care ne pot schimba percepția asupra multor aspecte. Dar pentru asta, trebuie să ieșim puțin din zona de confort și mai ales din resortul all inclusive 😃

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora