fbpx

Căutare

Share this article

Fiecare poveste de dragoste este diferită și unică și, ca toate celelalte povești de dragoste, familia regală are propriul ei set de povești romantice de spus. De la întâlnirea întâmplătoare a regelui Edward al VIII-lea cu viitoarea sa soție, Wallis Simpson, până la dragostea de studenție a Prințului William și a lui Kate Middleton, membrii familiilor regale din întreaga lume au avut parte de întâlniri intime și aventuri de basm. Este inutil să mai spunem că se întâmplă multe lucruri în culise până în ziua marii nunți.

Propun doar să deschidem o carte despre dragostea regală și să vedem care sunt cele mai emoționante povești de dragoste cu prinți și prințese moderne.

Regele Edward al VIII-lea și Wallis Simpson

Povestea lor de dragoste a schimbat întreaga linie de succesiune britanică. Totuși, ei au făcut totul în încercarea de a-și păstra dragostea și afecțiunea unul față de celălalt. Una dintre cele mai celebrate, dar infame povești de dragoste din istoria regală britanică este cea a regelui Edward al VIII-lea și a lui Wallis Simpson, o femeie fără sânge nobil, o americancă divorțată.

Dar nu le-a fost niciodată sortit să fie un cuplu regal. Simpson era prietenă a amantei lui Edward, iar aceasta din urmă o rugase să aibă grijă de el într-un weekend. De-a lungul timpului, întâlnirile lor întâmplătoare au devenit un lucru obișnuit, ducând la povestea de dragoste înfloritoare dintre ei.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Rita Hayworth și Aly Khan

Una dintre cele mai faimoase nunți care a avut loc între o actriță de la Hollywood și un cap încoronat a fost în 1948 între actrița Rita Hayworth și prințul Aly Khan, fiul sultanului Mahommed Shah, Aga Khan al III-lea, care era liderul musulmanilor Nizārī Ismaili.

Potrivit relatărilor, după ce a văzut-o pe Rita într-un film, Prințul s-a îndrăgostit de actriță și s-a asigurat că s-a aranjat o întâlnire între ei. Cu toate acestea, în anii precedenți, cuplul s-a separat și s-a recăsătorit de două ori.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Grace Kelly și Prințul Rainier al III-lea de Monaco

Când vine vorba de căsătoria actrițelor americane cu membri ai familiilor regale, pe lângă Rita Hayworth, căsătoria actriței Grace Kelly cu Prințul Rainier de Monaco a fost și una dintre cele mai clasice nunți din toate timpurile. A fost la Festivalul de Film de la Cannes când Prințul a văzut-o pentru prima dată pe actriță și și-a exprimat dorința de a se căsători cu ea.

Citește și: Tragicul secret din viața lui Grace Kelly: Cum a reușit o copilă lipsită de afecțiunea părinților să ajungă amanta multor bărbați din lumea filmului și apoi soția prințului de Monaco?

După căsătorie, de acum Regina de Monaco a renunțat la cariera de actorie și a continuat să servească și să se achite de obligațiile regale până la moartea ei tragică în 1982.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Regina Elisabeta a II-a și prințul Filip

Regina Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe Prințul Philip la o vârstă foarte fragedă, în 1934. Regina avea doar 8 ani când a făcut cunoștință cu viitorul ei soț, care, în mod surprinzător, este și vărul ei apropiat.

Citește și: O poveste de dragoste cu regi și regine: cum s-au îndrăgostit Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip?

Pe 9 iulie 1947, prințesa Elisabeta, în vârstă de 21 de ani, s-a căsătorit cu prințul Philip, pe atunci în vârstă de 26 de ani. Cuplul regal a dăinuit până anul trecut, când, din nefericire, prințul Filip s-a stins din viață.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Regele Carl XVI Gustaf al Suediei și Silvia Sommerlath

După mai bine de 200 de ani, din 1797, a avut loc prima căsătorie a unui monarh suedez, între regele Carl XVI Gustaf și Silvia Sommerlath la 19 iunie 1976, la Storkyrkan.

Cuplul regal se întâlnise întâmplător. În acel moment, Silvia lucra ca interpret și gazdă la Jocurile Olimpice din 1972. Întâmplător, Regele a participat și el la eveniment și a „clic” instantaneu.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Prințul Charles și Prințesa Diana

Deși a lor a fost o poveste de dragoste care a avut multe suișuri și coborâșuri, primele zile ale aventurii lor de dragoste nu ar fi putut să o prezică deloc. Când Prințul Charles a cunoscut-o pentru prima dată pe Diana, el se întâlnea de fapt cu sora ei, Sarah Spencer. La doi ani de la prima lor întâlnire, s-au întâlnit din nou la o petrecere și s-au logodit șase luni mai târziu, eveniment urmat de nunta lor, în 1981.

Citește și: Viața și secretele prințesei Diana. Ce a lăsat moștenire „prințesa inimilor” prințeselor Kate și Megan?

Din păcate, căsătoria nu a avut la bază iubirea sinceră, prințul Charles fiind îndrăgostit de altcineva și după câțiva ani de probleme în cuplu, cei doi s-au separat în 1992. La scurt timp după aceea, prințesa Diana a murit într-un tragic accident de mașină, în încercarea de a fugi de paparazzi.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Regele Abdullah bin Al-Hussein și Regina Rania a Iordaniei

Unul dintre cele mai minunate cupluri regale din toate timpurile, Abdullah bin Al-Hussein și regina Rania a Iordaniei s-au întâlnit la o cină găzduită de sora regelui. În acel moment, Rania lucra pentru Apple în Amman. În urma întâlnirii, două luni mai târziu, cei doi s-au logodit și s-au căsătorit în 1993.

Citește și: Regina Rania a Iordaniei. De la originile umile, la povestea de dragoste ca în filme și până la implementarea gândirii moderne în rândul femeilor și tinerilor din lumea arabă

povești de dragoste cu prinți și prințese

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și regina Letizia

Duo-ul elegant, regele Felipe al VI-lea al Spaniei și regina Letizia formează unul dintre cele mai frumoase cupluri din istoria regalității. Înainte de nunta cu Regele, Letizia a fost o jurnalistă desăvârșită. În timpul uneia dintre misiunile ei, ea raporta o pată de petrol pe malul Galiției, unde l-a întâlnit pe Rege, care vizitase și el același loc pentru a-și oferi sprijinul victimelor. În urma întâlnirii lor, cei doi s-au căsătorit în 2004.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Prințul Albert al II-lea de Monaco și Charlene Wittstock

Zimbabwean-sudafricana Charlene Wittstock, care este și o fostă înotătoare olimpică l-a întâlnit pe Prințul Albert al II-lea la o competiție care a avut loc la Monaco, în 2000. Cei doi s-au întâlnit timp de câțiva ani și și-au făcut prima apariție în 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino.

Deși se presupune că regina avea unele îndoieli persistente cu privire la nuntă și chiar a încercat să scape de ea, în cele din urmă cei doi s-au căsătorit și au doi copii. Însă lucrurile sunt departe de a fi de basm în relația lor, după cum raportează presa din întreaga lume.

Citește și: Prinţul Albert şi Charlene de Monaco: o poveste de dragoste marcată de lacrimi, tristeţe, acuzaţii de adulter şi zvonuri constante despre divorţ

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Jetsun Pema din Bhutan

Regele și regina Bhutanului au propriile lor povești de spus. Regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a cunoscut-o pe Jetsun Pema la vârsta de 17 ani, la un picnic în familie. Potrivit rapoartelor, viitorul rege i-a spus că, dacă vor fi singuri când vor deveni adulți, se va căsători cu ea. Și așa s-a adeverit basmul și cuplul regal este căsătorit, fericit și are doi copii.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Prințul William și Kate Middleton

Ducele și ducesa de Cambridge și-au sărbătorit anul acesta a 11-a aniversare a căsătoriei. Prințul William și Kate Middleton s-au cunoscut în timpul colegiului și au devenit un cuplu. Cuplul s-a întâlnit câțiva ani și s-a despărțit ulterior în 2007. Cu toate acestea, în octombrie 2010, cei doi și-au anunțat logodna și s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011.

Într-un interviu, Prințul William a spus: „Amândoi eram foarte tineri, eram la universitate, ne regăseam amândoi ca atare și eram personaje diferite, încercam foarte mult să ne găsim propriul drum și să creșteam, deci a fost doar un pic de spațiu și câteva lucruri de genul ăsta și până la urmă totul a funcționat în bine.”

Citește și: Cum e să fii prințesă? Viața lui Kate Middleton: de la o tânără obișnuită la cea mai admirată femeie din Marea Britanie

povești de dragoste cu prinți și prințese

Povești de dragoste cu prinți și prințese: Prințul Harry și Meghan Markle

Când Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în 2018, cuplul a făcut furori în public. Cu toate acestea, la logodna lor din 2017, Prințul Harry și Meghan Markle au confirmat că relația lor a fost „cu siguranță o configurație”. Ulterior a fost raportat că cuplul a fost prezentat unul altuia de un prieten comun.

povești de dragoste cu prinți și prințese

Citește și: Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO