Dressingurile pentru salate sunt sosurile care desăvârșesc gustul minunat al legumelor de vară. Este adevărat că vara suntem înnebuniți după legume și ne plac salatele, însă o salată va fi perfectă doar cu un dressing gustos.
De multe ori avem legumele și nu avem idee cum le putem asezona, iar rețeta aceea clasică de oțet sau lămâie cu un strop de ulei și un strop de sare nu ne mai mulțumește. Este și normal, mai ales că doar cu puțină imaginație putem avea câteva dressinguri minunate pentru salate.
Pentru această imaginație, am tras cu ochiul la Jamie Oliver și am ales 4 rețete simple care totuși fac diferența. Bonus, la final, vă dau rețeta dressingului meu preferat.
Citește și: Alimente care te răcoresc atunci când e cald
Jamie Oliver ne sfătuiește să facem aceste dressinguri și să le porționăm în mici borcane pe care nu avem decât să le agităm înainte de a le pune peste salate.
French Dressing
Curăță și toacă mărunt un sfert de cățel de usturoi peste care adaugă o linguriță de muștar Dijon. Mai pui două linguri de oțet de vin alb sau roșu și șase linguri de ulei de măsline extravirgin, un praf de sare și unul de biber, agiți bine, pui sosul în borcan, îi lipești o etichetă și îl așezi cuminte în frigider.
Dressing de iaurt
Pune într-un borcan 100 de grame de iaurt natural, două linguri de oțet de vin alb sau roșu și o lingură de ulei de măsline, un praf de sare și unul de piepr. Agiți borcanul și gata dressingul.
Lemon Dressing
Acesta este cumva dressingul clasic pe care, fără să-i dea o denumire, îl foloseau și mamele noastre la salate. Tot într-un borcan pui 6 linguri de ulei de măsline extravirgin, un praf de sare, unul de piper negru și storci o lămâie. Pui capacul și agiți.
Balsamic Dressing
Pentru acest sos ai nevoie de șase linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de oțet balsamic, puțină sare și piper. Amesteci și poți să-l torni peste salată.
Bonus: Dressingul meu preferat, Honey dressing
Acest sos este dulce-acrișor, cremos și se potrivește atât la salate, cât și cu carne de pui.
Ai nevoie de o lingură de muștar Dijon (50-60 de grame), o lingură de miere, 3 lingurițe de oțet de vin, sare, piper și două linguri de ulei de măsline. Se amestecă mierea cu muștarul și apoi se adaugă pe rând celelalte ingrediente. Se poate păstra în frigider aproximativ 3-4 zile, iar această cantitate îți este suficientă pentru salata a 8 persoane.