Asociat în mod direct de americani cu Crăciunul şi revenit la modă din nou graţie relaxării cu care am început să privim lactatele nedegresate, lichiorul de ouă este gustos şi uşor alcoolizat – la fix pentru o masă de familie. În plus, este un desert lichid numai bun pentru cei pofticioşi.
Iată o reţetă simplă, care se face în 5 minute.
Ingrediente:
4 gălbenuşuri
200 gr zahăr pudră
300 ml de lapte integral
100 ml de smântână lichidă
150 ml de votcă
O linguriţă de esenţă de vanilie
Nucşoară sau scorţişoară după preferinţe
Se adaugă peste lapte linguriţa de vanilie. Într-un vas mai adânc se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră până când nu se mai simt granulele de zahăr şi se transformă totul într-o cremă fină albicioasă. Se adaugă laptele în fir fin amestecând continuu, se adaugă apoi smântâna şi apoi votca. Se lasă la frigider pentru 2-3 ore şi se serveşte bine răcit în pahare ornate cu câte un praf de nucşoară sau scorţişoară.