fbpx

Căutare

Share this article

Regulile în golf sunt aceleaşi peste tot în lume, aplicabile atât pentru jucători profesionişti cât şi pentru amatori. Jocul de golf evoluează şi odată cu el “legile” sale se adaptează. Respectarea etichetei însă a rămas o virtute fundamentală care defineşte golful şi care îşi are originea în cele mai vechi reguli ale jocului, încă din 1744. Cinste, integritate, curtoazie: aceste trei cuvinte reprezintă spiritul în care se joacă jocul de golf.

Am sumarizat mai jos câteva reguli de etichetă care pot ajuta pe fiecare jucător să aibă un “joc bun”:

  1. Păstrează un ritm susţinut al jocului, respectă timpul tău şi al celorlalţi. Evaluează-ţi comportamentul pe teren şi dacă realizezi că partenerii de joc te aşteaptă în mod constant, înseamnă că trebuie să faci schimbări care te vor ajuta să avansezi. Pentru eficienţă, joacă “ready golf” (jucătorul pregătit efectuează lovitura) atunci când nu eşti în competiţii, până când ajungeţi pe green, fii pregătit să joci atunci când este rândul tău şi nu căuta o minge pierdută mai mut de 5 minute (3 minute conform noilor reguli ce vor intra în vigoare în 2019). Autorităţile recomandă de asemenea ca o lovitura şi pregătirea ei să dureze cel mult 40 de secunde.  
  2. Respectă terenul de golf şi natura. Repară divoturile şi urmele lăsate de mingi sau spikeuri pe green ori de câte ori este cazul. Greblează bunkerele astfel încât, dacă mingea ta ar fi acolo, să o poţi lovi fără probleme. Pe scurt, lasă terenul aşa cum ai vrea să îl găseşti data viitoare când vei juca golf.
  3. Fii un partener de joc tăcut atunci când ceilalţi se pregătesc pentru a efectua loviuri. Pe green nu călca pe liniile celorlalţi jucători şi asigură-te că rămâi într-o poziţie în care nu deranjezi pe nimeni. Păstrează telefonul pe modul silenţios sau opreşte-l. Nimic nu e mai frustrant ca soneria telefonului atunci când te concentrezi să efectuezi o lovitură. Dacă trebuie să vorbeşti la telefon, îndepărtează-te de parteneri astfel încât să nu deranjezi pe nimeni şi nici să îi laşi să aştepte.
  4. Fii echilibrat pe teren. Inteligenţa emoţională este foarte importantă în succesul jocului. Cu toţii avem lovituri sau zile mai puţin bune, dar ieşitul din fire nu va aduce nimănui beneficii, din contră. Într-o astfel de zi în care nimic nu iese cum trebuie, recomand să vă opriţi din joc şi să mergeţi la driving range unde puteţi face “reparaţiile” necesare.
  5. Ajută-ţi partenerii de joc. Fii atent unde aterizează mingile, ajută-i să le caute, ridică crose uitate sau ia mingiile provizorii atunci când este cazul. Toate aceste acţiuni au beneficii şi în eficientizarea jocului.
  6. Ţinuta de golf reflectă atitudinea ta cu privire la joc. Mai multe detalii despre ţinută am oferit aici.
  7. Nu uita că şi tu ai fost cândva începător. Nu critica începătorii, golful nu este un sport uşor. În schimb, ajută-i să înţeleagă reguli şi împărtăşeşte-le experienţa jocului.

Acest articol face parte din Campania Women’s Golf Day

Sub mesajul „Inspire Action”, Women’s Golf Day va fi sărbătorită la nivel mondial în peste în peste 46 de ţări şi peste 700 de locaţii de peste 29.000 de participante. Evenimentul pune accentul pe socializare şi relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf, dar şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu.

În România, cea de-a treia ediţie a Women’s Golf Day va fi organizată de life.ro pe 13 iunie 2018 la Stejarii Driving Range cu suportul  Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf.

Sponsorii oficiali al Women’s Golf Day sunt: BRD Groupe Societe GeneraleALD AutomotiveArcadia Apartments Domenii şi Excellence Cars. Partenerii evenimentului sunt: IvathermCrama RoternbergCanah Aqua Carpatica, Happy TourLeonidas, Theodora Golf  Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO