Dacă Franţa – România, meciul de deschidere al Campionatului European, s-ar disputa pe o farfurie ce ar trebui să mâncăm? Aceasta a fost provocarea lansată de către News.ro bucătarului Ambasadei Franţei la Bucureşti, Andrei Tămaş.
Propunerea acestuia poate surprinde pe unii, însă, având în vedere tradiţiile gastronomice ale celor două ţări, un bulz cu brânză franţuzească pare alegerea potrivită.
Chef Andrei Tămaş, a ales să inoveze, plecând de la bulzul românesc: „Cred că aşa cum se vor amesteca jucătorii pe teren, o combinaţie foarte interesantă vi se va părea şi bulzul tradiţional românesc cu brânză brie. Am ales brie şi nu o brânză franţuzească cu un gust mai pregnant pentru că este mai moale, mai fină, şi se va topi foarte frumos în interiorul bulzului de mămăligă.
În mijlocul bulzului pregătit de chef-ul Ambasadei Franceze se găseşte un ou de prepeliţă. Bulzul este garnisit cu ciuperci călite în unt şi este aşezat pe un pat de felii de bacon şi decorat cu lăstari de fasole şi panseluţe.
Şi, pentru că tot vorbim despre primul meci din Campionat, decoraţiunile nu se opresc aici: Chef Tămaş a decorat bulzul ca pe o minge de fotbal, cu hexagoane negre din seminţe de susan.
Tricolorii vor întâlni Franţa în această seară în meciul de deschidere la Euro, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis. România se află în grupa A la turneul final al Campionatului European, alături de echipele Franţei, Elveţiei şi Albaniei.