Învingerea obstacolelor: Cum au depășit oamenii dificultățile din viața lor - LIFE.ro
Sari la conținut

Învingerea obstacolelor: Cum au depășit oamenii dificultățile din viața lor

Viața este plină de suișuri și coborâșuri. Într-o zi, s-ar putea să simți că le-ai înțeles pe toate. Apoi, într-o clipă, ai fost aruncat cu o minge curbă. Nu ești singur în aceste sentimente. Fiecare trebuie să facă față propriului set de provocări. A învăța cum să depășești provocările te va ajuta să rămâi centrat și să rămâi calm sub presiune.Fiecare are propriile preferințe pentru a face față unei provocări în viață. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri bune de urmat atunci când lucrurile devin grele.
Share this article

Viața este plină de suișuri și coborâșuri. Într-o zi, s-ar putea să simți că le-ai înțeles pe toate. Apoi, într-o clipă, ai fost aruncat cu o minge curbă. Nu ești singur în aceste sentimente. Fiecare trebuie să facă față propriului set de provocări. A învăța cum să depășești provocările te va ajuta să rămâi centrat și să rămâi calm sub presiune.

Fiecare are propriile preferințe pentru a face față unei provocări în viață. Cu toate acestea, există câteva sfaturi și trucuri bune de urmat atunci când lucrurile devin grele.

Fă un plan

Deși nu știți ce se va întâmpla în viitor, puteți oricând să planificați din timp. Privește tiparele din viața ta și vezi cu ce provocări te-ai confruntat. Evaluați rezultatele optime și faceți un plan pentru cum le puteți obține.

Dacă lucrați undeva și puteți anticipa tipurile de provocări cu care vă puteți confrunta, atunci puteți planifica din timp. Este același lucru pentru elevii de la școală. Dacă o provocare este gestionarea timpului, atunci puteți învăța și planifica gestionarea calendarului, de exemplu.

Citește și: „La aproape fiecare oră pornesc alarmele, se merge la adăpost, se aud exploziile rachetelor anihilate în aer”. Cum arată viața unei femei cu chipul blând, dar curaj de fier: Carmen Dimitriu, profesoara care nu renunță nici pe timp de război să predea limba română studențiilor de pe Tărâmul Sfânt

Să știi că nu ești singur

Fiecare persoană din această lume are punctele sale defavorizate. Unii o pot gestiona sau chiar ascunde mai bine decât alții. Dar adevărul este că prin orice ai trece, mai sunt și alții care au trecut prin asta. Nu esti singur. Încercați să contactați comunitatea și rețeaua dvs. Spune-ți sentimentele și exprimă-ți preocupările în toate situațiile vieții tale.

Cere ajutor

Nu ești singur, așa că poți găsi ajutor. Nu este nevoie să-ți fie rușine pentru a cere ajutor. Indiferent dacă alegi să te bazezi pe o persoană iubită, un străin, un mentor sau un prieten, există oameni care doresc să te ajute să reușești.

Simțiți-vă sentimentele

Mascându-ți sentimentele, ele nu vor dispărea. Mai degrabă, sentimentele devin energie prinsă și pot avea chiar consecințe negative asupra sănătății atunci când sunt ignorate. Fă-ți timp să simți ceea ce simți. Acest lucru ar putea veni sub formă de meditație. Sau, dacă preferați să scrieți ceea ce simțiți, scrisul poate fi o experiență terapeutică și cathartică.

Când simțiți și împărtășiți sentimentele dvs., este posibil să vă puteți vedea situația într-o nouă lumină. Acest exercițiu vă poate conduce să găsiți soluții noi și să depășiți orice provocare la îndemână.

Acceptați asistența

Cererea de ajutor este doar o parte a monedei. De cealaltă parte a monedei, trebuie să fii deschis și dispus să accepți sprijin. Oamenilor care îți vin în ajutor le pasă cu adevărat de tine. Fii deschis să primești ajutor atunci când ai nevoie.

Ajută-i pe alții

Vechea zicală spune: „Ceea ce dai este ceea ce primești”. Dacă ai trecut printr-o situație sau ai sfaturi pentru cineva pe care îl cunoști care trece printr-o perioadă dificilă, asigură-te că ajuți! A ajuta pe alții nu numai că îi aduce beneficii, dar te poate ajuta și să te simți mai fericit.

Gândește mare

Poate fi ușor să te lași să gândești mic din cauza fricii de eșec, sau chiar a fricii de a lua o decizie. Dar, pentru a realiza lucruri mari în viață, trebuie să fii deschis să-ți asumi riscuri. Cu orice provocări ar putea apărea, gândește-te și visează mereu în mare. Astfel, vei realiza mai mult decât ți-ai fi putut imagina vreodată. Încearcă să nu-ți lași gândurile să-ți stea în felul tău.

Citește și: „Cred că uneori femeile își pun singure obstacole, așteptând să fie 120% pregătite pentru a face un pas în față” – Alina Rus, Vice-Președinte & CFO Raiffeisen Bank România

Mintalitate pozitivă

Ceea ce crezi devine realitatea ta. Antrenează-ți mintea să gândească pozitiv. Acest lucru va necesita atât timp, cât și practică. Începe cu conștientizarea mentală. Poți practica conștientizarea prin tehnici de mindfulness și meditație. Când te pricepi să-ți recunoști gândurile și să le lași să treacă, poți să oprești gândurile negative pe drumul lor.

Nu renunța

Când apare o provocare, fie că este vorba de un mare test la școală sau de o viitoare cursă de alergare, nu renunța! Persistența este o cheie uriașă pentru a depăși provocările. A renunța înseamnă că nici nu vei depăși provocarea și nici nu vei învăța din ea. Depășește provocările cerând sprijin, simțindu-ți sentimentele și făcând un plan pentru a le rezolva.

Citește și: 5 sportivi inspiraționali care au depășit toate obstacolele pentru a ajunge în vârf

Lucrează inteligent, nu greu

În general, există mai multe modalități de a face ceva. Cu toate acestea, există întotdeauna doar o modalitate optimă sau cea mai bună modalitate de a face acest lucru. Pentru a lucra mai inteligent decât mai greu, începe prin a lucra înapoi. Conturează și definește-ți obiectivul. Apoi, planifică procesul pentru a ajunge acolo. Efectuați cercetări pentru a vedea cum au făcut-o alții care au venit înaintea dvs. Ține cont de propriile tale abilități și idei despre cum poți să o faci mai bine. Apoi, rămâi pe calea ta și apucă-te de treabă!

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora