Mâncarea de post: rețete gustoase și sănătoase
De fiecare dată când este post, gospodinele se chinuie să conceapă meniuri cât de cât variate și sănătoase, dar care să încânte și papilele gustative, căci ce plăcere am mai avea să mâncăm dacă nu ne-am bucura și de gust? Dacă citești acest articol, înseamnă că nu prea mai ai idee ce să gătești în această perioadă, așa că te putem ajuta cu câteva rețete delicioase. Iată cele mai bune 5 mâncăruri de post cu care îți mai colorezi meniul.
Risotto cu legume de post
Orezul este una dintre cele mai versatile opțiuni pentru a pregăti o mâncare de post ca la carte. În plus, el este și foarte sățios, iar dacă îl combini cu legume, poate deveni un fel principal dietetic, numai bun pentru silueta ta. Dar în loc să faci clasicul pilaf de care probabil te-ai plictisit, îți propunem să încerci cea mai populară mâncare cu orez de origine italiană: risotto. Dacă vrei într-adevăr o variantă dietetică, poți să renunți la ulei și să faci preparatul folosind puțînă supă.
Citește și: Top reţete de post uşor de gătit în casă
Ciulama de ciuperci de post
Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine și de aceea sunt foarte indicate în post, când nu poți consuma carne sau lactate. Probabil că te-ai săturat să le mănânci călite sau combinate cu orez, așa că poți încerca o rețeta delicioasă de ciulama că la mama acasă. Avantajul mâncării acesteia este că nu îți face nici gaură în buget, ci are numai ingrediente accesibile ca preț.
Mâncare de ardei copți
Ardeii copți pot fi consumați pe lângă felul principal sau pot deveni ei înșiși o mâncare, plină de nutrimente și gata în mai puțîn de o oră. Nu este deloc greu să coci câțiva ardei și să prepari sosul delicios cu bulion, puțin picant, aromatizat cu cimbru și pătrunjel.
Citește și: 10 cele mai bune rețete de mic dejun sănătos
Mâncare de fasole de post
Leguminoasele reprezintă o altă sursă valoroasă de proteine și de diverse minerale, precum fierul și calciul. Dacă ții post, profită de ocazie și fă-ți o iahnie cum nu ai mai mâncat de mulți ani, care se face rapid și are acel gust care îți aduce aminte de preparatele mamei. Iată și un truc pentru a evita balonarea cauzată de fasole: după ce o lași la înmuiat, spal-o în multe ape.
Citește și: Altfel de rețete de post, pentru pasionații bucătăriei românești reinterpretate
Mâncare de praz
Ne-am propus să îți dovedim că mâncarea de post poate fi foarte variată și gustoasă. În plus, este o ocazie bună să îți detoxifiezi organismul și, de ce nu, să dai jos câteva kilograme, mai ales că urmează apoi o nouă perioadă de excese culinare, de Paști. Mâncarea de praz bifează toate cerințele: este ușoară, gustoasă, sănătoasă și se face rapid.
Sursa foto: Facebook