„Odiseea căpitanului Cousteau”, o carte despre imensul albastru şi despre cercetătorul mărilor
“Uniţi în cele mai grele momente, dar şi în marile izbânzi, ei vor deveni un fel de muschetari ai mării, protagonişti celebri ai unei perioade eroice, la capătul căreia omul va fi câştigat un nou spaţiu al planetei”. Acesta este un fragment din cartea „Odiseea căpitanului Cousteau”, scrisă de Alexandru Marinescu (biolog şi oceanolog), care tocmai a fost lansată la Editura Polirom.
Carte de călătorii, cu ilustraţii realizate de artistul Nicolae Ilea, „Odiseea căpitanului Cousteau” reconstituie povestea francezului Jacques-Yves Cousteau (1910-1997), unul dintre cei mai mari oceanologi ai lumii, familiarizând totodată cititorul cu o lume fascinantă, la care nu totţi au acces: oceanele.
Primele scufundări, nava Calypso, la comanda căreia s-a aflat timp de 40 de ani, mii de ore de filmări în adâncuri, metode şi tehnici inovatoare, studii fără număr privind viaţa oceanelor – sunt detalii din care se construieşte portretul interesant al unui mare explorator, ecologist, regizor şi fotograf. Veţi vedea prin ochii lui locuri uimitoare precum Antarctica, Marea Roşie, Marea Caraibilor şi Marea Mediterană, Manaus, Amazon şi Rio Negro.
„Odiseea căpitanului Cousteau” poate fi achiziţionată de pe site-ul editurii la preţul de 39,95 lei. În curând va apărea şi o ediţie digitală.