Peste un milion de cărţi ne aşteaptă la Bookfest 2017
Bookfest 2017, cel mai important Salon de Carte din România, are loc anul acesta între 24 şi 28 mai la Romexpo. Salonul Internaţional de Carte Bookfest aduce în faţa publicului peste 1 milion de cărţi, titluri proaspete sau reeditări. Cele peste 200 de edituri prezente la Bookfest propun preţuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obişnuit în librării.
Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Vintilă Mihăilescu, Nicolae Breban, Mircea Dinescu sau procurorul general Augustin Lazăr sunt doar câteva dintre personalităţile care îşi lansează cele mai recente cărţi la Bookfest 2017.
Antropologul Vintilă Mihăilescu vine la Bookfest 2017 cu un volum proaspăt – De ce e România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc, publicat de editura Polirom, o replică peste ani la cartea cu titlu similar a istoricului Lucian Boia (De ce este România altfel?, Humanitas, 2012). Coordonaţi de Vintilă Mihăilescu, antropologi, sociologi, politologi, istorici, universitari şi cercetători încearcă să răspundă la „întrebarea care ne roade de mult: nu «de ce este România altfel?», ci «de ce este România astfel?»”.
Biblioteca Polirom aduce iubitorilor de literatură câteva apariţii extrem de aşteptate: „Femeia cu Părul Roşu”, cel mai recent titlu al lui Orhan Pamuk, „Contraviaţa”, de Philip Roth sau „Viaţă”, autobiografia celebrului chitarist Keith Richards (solist şi fondator Rolling Stones).
Şi unii dintre cei mai îndrăgiţi autori ai editurii Humanitas au pregătit titluri noi, pentru Bookfest 2017: Andrei Pleşu – Conferinţe, Gabriel Liiceanu – România, o iubire din care se poate muri, Mircea Cărtărescu – Peisaj după isterie, Radu Paraschivescu – Am fost cândva femeie de onoare, Tatiana Niculescu – Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Coneliu Zelea-Codreanu, Ioana Nicolaie – Pelinul negru. Alături de ei, între noile apariţii editoriale ce vor fi prezentate publicului se numără şi câteva apariţii interesante semnate de tineri autori ca Emilia Şercan – Doctorate sau Ramona Ursu – Noaptea, ca hoţii, care abordează probleme sistemice ale societăţii româneşti actuale. Ioana Bradea, o revelaţie a literaturii româneşti de la începutul anilor 2000, revine în 2017 cu o carte proaspătă, „Înalt este numele tău”, în care reconstruieşte, din cioburi de povestiri, tabloul oraşului său natal, Bistriţa.
Editura Humanitas Fiction va lansa la Bookfest 2017 titluri ale unor autori consacraţi la nivel internaţional. Scriitorul rus Evgheni Vodolazkin, care a cunoscut celebritatea pe plan internaţional cu romanul Laur şi care va veni la Bucureşti pe 18 şi 19 mai, va avea pe rafturile de la Bookfest un nou roman tradus în limba română, Aviatorul. Tot la Humanitas Fiction cabia au ieşit din tipar cărţile Fima, de Amos Oz; Fratricizii, de Nikos Kazantsakis; Iată-mă, de Jonathan Safran Foer sau Amurgul marinarului, de Yukio Mishima, considerat de cotidianul britanic The Times drept „cel mai bun roman al lui Mishima şi unul dintre cele mai mari ale secolului trecut”.
Editura Curtea Veche Publishing aduce la Bookfest 2017 titluri regale noi: „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, un album ce ilustrează istoria impresionantă a palatului şi „Castelul Bran”, o monografie elaborată de Diana Mandache, destinată celor care doresc să afle adevărata istorie a acestui simbol.
Poetul şi omul de televiziune Mircea Dinescu revine la prima sa dragoste, poezia, şi aduce la Bookfest „Colier din bomboane de colivă”, un volum proaspăt de versuri scrise în ultimii doi ani.
Găsiţi detalii despre eveniment şi editurile participante pe www.bookfest.ro