Povestea lui WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Unii l-au contestat aprig. Alţii au spus că melodia lui a fost exact ce trebuie pentru un astfel de concurs, veselă şi antrenantă. Povestea lui WRS, cel care a dus din nou România în finala Eurovision după o pauză de 3 ani, nu a început însă odată cu înscrierea în această competiţie. Tânărul a crescut înconjurat de muzică şi spune că asta este viaţa lui.

Născut şi crescut printre dansatori

Andrei Ursu s-a născut la începutul lui 1993, în Buzău, într-o familie de dansatori. Nu e de mirare că muzica a devenit o parte importantă pentru el. A cântat când era copil în corul bisericii, însă la 12 ani, încurajat de părinţi, a început să ia dansul tot mai în serios. Nu i-a urmat pe aceştia, în zona de muzică populară, ci s-a îndreptat către dansul modern.

Când a terminat liceul a plecat de la Buzău la Bucureşti ca să studieze la facultate. Şi-a dat seama însă că pentru el sunt alte lucruri mai importante, aşa că şi-a dedicat tot timpul dansului. A dansat pentru Antonia, Andreea Bănică, Ruby şi Corina Bud, având astfel acces la viaţa de artist, cu bune şi cu rele. În acelaşi timp lua lecţii de canto pentru că pasiunea pentru acest domeniu nu l-a părăsit nicio clipă.

Foto: Facebook WRS

A intrat apoi în trupele de dansatori de la Românii au talent şi Vocea României, iar la cea din urmă emisiune şi-a dat seama că e tot mai atras de cântat. A început să stea mai mult de vorbă cu artiştii care asigurau backing vocals-ul aici, a cerut sfaturi şi a realizat că el asta vrea să facă, de fapt, să devină cântăreţ.

Foto: Facebook WRS

WRS, lupta pentru a-şi construi o carieră muzicală

La început nu a primit prea multe încurajări în acest sens, fiind în repetate rânduri sfătuit să rămână la ce ştie el mai bine să facă, să nu-şi mai complice viaţa. Crina Mardare, profesoară de canto, a fost cea care l-a încurajat să meargă mai departe. Aşa că în 2015 a făcut schimbarea de la cariera de dansator la cea muzicală şi a început să cânte cu trupa Shot.

După 2 ani de zile petrecuţi în această formulă şi câteva vise nerealizate, Andrei Ursu a simţit că are nevoie de o pauză. Nu ştia dacă trebuie să continue în aceeaşi direcţie sau ar trebui să se gândească la o altă carieră.

Şi-a făcut bagajele şi a plecat la Londra, unde s-a angajat ca barman într-un club din Soho. Muncea extraordinar de mult, iar în timp ce pregătea băuturi pentru clienţi nu se putea gândi decât la ceea ce a lăsat în urmă şi la muzica lui. A mai rămas câteva luni acolo, timp în care s-a înscris şi la un curs de scriere de texte muzicale şi a început să compună.

Foto: Facebook WRS

Întors în ţară şi-a luat şi actualul nume de scenă, WRS, care se citeşte simplu: Urs, de la numele său. A început să compună pentru alţi artişti, dar şi pentru el. Iar piesa lui de debut, Why, are peste 1,2 milioane de vizualizări pe Youtube şi 400.000 de streamuri pe Spotify.

Au urmat alte single-uri primite foarte bine de public, a intrat cu ele în playlist-urile radiourilor şi în topurile muzicale din România şi Bulgaria. Apoi, la începutul acestui an, a compus Llamame, piesa cu care a decis să participe la Eurovision. A reuşit să se califice în finala de la Torino după 3 ediţii la care participanţii noştri nu au mai obţinut asta.

WRS are peste 50 de tatuaje făcute până acum şi spune că toate au fost desenate de el şi spun câte o poveste. Cel mai drag îi este cel de pe spate, unde a adunat simbolurile şi lucrurile importante pentru familia lui, părinţii şi sora mai mică.

Citeşte şi: Eurovision România. De ce nu mai reuşesc artiştii români să ajungă în finala concursului – LIFE.ro

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora