Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are 8 nepoți și 12 strănepoți
Regina își dezvăluie latura ei mai blândă în felul în care îi iubește pe nepoții și strănepoții ei. „Reginei îi place să fie înconjurată de familia ei extinsă, inclusiv de nepoții și strănepoții ei – toți nepoții ei au vorbit foarte bine despre regină”, spune Harris. Printre nepoții ei se numără fiii prințului Charles, prinții William și Harry; copiii Prințesei Anne, Peter Phillips și Zara Tindall; fiicele Prințului Andrew, Prințesele Beatrice și Eugenie; și copiii Prințului Edward, Louise și James. „Regina le-a transmis nepoților ei dragostea pentru călărie și petrecerea timpului în natură”, spune Harris. „Ea a jucat un rol important în îndrumarea prințului William pentru viitorul său rol [ca rege], invitându-l la un ceai la Castelul Windsor, în timp ce el era la Colegiul Eton. Cei doi nepoți mai mici ai ei, Louise și James, locuiesc aproape de Castelul Windsor și-au petrecut mult timp cu bunicii lor.”
În ceea ce privește strănepoții reginei, Prințul William are trei copii (Prinții George și Louis și Prințesa Charlotte), Prințul Harry are doi (Archie și Lilibet), Peter Phillips are doi (Savannah și Isla), Zara Tindall are trei (Mia, Lena și Lucas), prințesa Eugenie are unul (August), iar prințesa Beatrice are și ea unul (Sienna).
Emisiunea ei de Crăciun este o tradiție anuală
De-a lungul anilor, discursul de Crăciun, televizat, al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit o tradiție pentru familiile britanice în ziua de Crăciun, iar difuzarea a ajutat-o pe regină să mențină un sentiment de apropiere față de poporul ei. „Transmisia de Crăciun este una dintre puținele momente în care regina se adresează direct oamenilor din Regatul Unit și din Commonwealth, iar publicul este interesat de reflecțiile ei despre an”, spune Harris. „Există, de asemenea, un interes popular pentru fotografiile și filmările familiei Reginei, care apar adesea în aceste emisiuni.” În plus, regina continuă tradiția cu discursul anual. „Bunicul reginei, regele George al V-lea, a fost primul monarh care a transmis o emisiune de Crăciun la radio [în 1932], iar devotamentul său față de datorie și serviciul public a avut o influență puternică asupra nepoatei sale”, spune Harris. Elizabeth a modernizat tradiția, cu prima emisiune televizată de Crăciun, în 1957.
Regina însăși se bucură de Crăciun cu familia ei la Sandringham House, moșia ei din Norfolk. Apoi, regina își petrece dimineața de Crăciun mergând la biserică. Înainte de sărbătoare, ea trimite aproximativ 750 de felicitări de Crăciun familiei, prietenilor și unor oficiali guvernamentali; oferă, de asemenea, aproximativ 1.500 de „budinci” de Crăciun, un desert asemănător unui tort, personalului palatului.
Nu este cea mai bogată persoană din Marea Britanie
Cu toată influența ei, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu este cea mai bogată persoană din Regatul Unit – și cât valorează de fapt regina ar putea fi mai puțin decât te-ai aștepta. Deși, fără îndoială, trăiește într-o lume a privilegiilor, ea nu a apărut recent în lista Sunday Times a celor mai bogați 250 de oameni din țară. Potrivit Times, ea valorează aproximativ 480 de milioane de dolari în active personale; Forbes estimează 500 de milioane de dolari, dar aceasta este încă mult sub cei 2.674 de miliardari de pe lista celor mai bogați oameni din Anglia. O mare parte din banii reginei provin din veniturile private din moșiile ei. Contribuabilii plătesc cheltuielile pentru îndatoririle ei oficiale, dar Forbes estimează că această sumă este mult mai mică decât impulsul turistic și economic pe care familia regală îl oferă țării.
Ea își citește scrisorile de la fanii ei
Da, poți să-i scrii reginei o scrisoare – și probabil că o va citi. Potrivit site-ului ei oficial, i se arată aproape toată corespondența ei zilnică și este foarte interesată să vadă ce au de spus expeditorii. S-ar putea chiar să scrie înapoi, așa cum o face pentru supușii săi care sărbătoresc repere, cum ar fi împlinirea a 100 de ani sau sărbătorirea a 60 de ani de căsătorie – o tradiție care a început cu bunicul ei, regele George al V-lea, în 1917. Orientările de pe site-ul ei spun că dacă scrii Reginei, i te poți adresa cu apelativul „doamnă” și poți încheia scrisoarea cu „Am onoarea să fiu, doamnă, slujitorul umil și ascultător al Majestății Voastre”. Adresa ei este: Majestatea Sa Regina, Palatul Buckingham, Londra SW1A 1AA, Anglia. Din păcate, însă, din motive de securitate, ea nu poate primi cadouri.